Ilmailupäivässä paha onnettomuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Remmiveto, 18.8.2019.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Onko tuo kuva samasta tapahtumasta. Linglongit kestää ajaa 300+, mutta ei siirtymää? Ei ne varmaan niin kalliit ole että säästellä pitäisi?
     
  2. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    onnettomuustilanteessa kaaret on pehmusteineenkin äkkiä tappavia ilman kypärää
     
    onoff road, Rotten ja MadMike tykkäävät tästä.
  3. MadMike

    MadMike Gearhead

    Vielä kun korvausvelvollisuutta lähdetään ruotimaan eteenpäin rikosoikeudellinenkin vastuu voi jopa siirtyä virittäjälle jos se on joku muu kuin auton Omistaja varsinkin kuolemantapauksessa (kaukaa haettua mutta mahdollista)... huom.esim jos olet Haltija et saa ronkkia laitetta ihan ilman Omistajan (rahoituslaitoksen) suostumusta. Tässäkin seikka jolla tapahtuman järjestäjä voi raakata riskitekijät pois viivalta...
     
  4. MadMike

    MadMike Gearhead

    Ei ne kestä ajaa 300...mutta tuurilla ne laivatkin seilaa...
     
  5. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    ei ollu samasta tapahtumasta. linglongien käyttö vartilla oli suoraa vittuilua kurttuotsaisille slicksi ym. kiihdytystä oikein harrastaville fhra-henkilöille..
     
    Gary Grand ja Pertti K tykkäävät tästä.
  6. MadMike

    MadMike Gearhead

    no riippuu kyllä ihan millaiset kiipelytelineet sinne hyttiin on väännetty/kuskin koko etcetc... tässäkin olisin ollut turvakaarilla jopa ilman kypärää mielummin...

    [​IMG]
     
  7. MadMike

    MadMike Gearhead

    Nyt osu pilkka vähän väärään nilkkaan...
     
    Camino'79 ja Custom_Rod tykkäävät tästä.
  8. Rotten

    Rotten Gearhead

    Ihan vaan heittona tähän väliin kun motocrossikin vilahtelee välillä!?
    Kenen idea on ollut nostaa hyppykorkeuksia, pyörien tehoja kokoajan nostamalla! Okei on nuo siinäkin turva jutut ja ite pyörätkin parantunut jonnin verran, mutta puhutaanko/ puhuuko siinä turvallisuus???

    En lähtis kyl idiootiks leimaamaan, ketkä haluaa kokeilla, voi olla et audi kuski tiedosti jos niiannu ennenkin, mut välittikö tai sisäistikö asian et näin voi käydä, ei jäänyt rullatuoliin surkuttelemaan asiaa miten oikin pitänyt tehdä!

    Mites nää Extreme hyppääjät, base, tai vaikka crossi!
    Saati nää kotikutoiset harrastelijat, vetää pellolla croksit jalassa tehokkailla monttu vehkeillä, siirtyykö geeneissä lapsille sama? Alkoholistin lapset, (puhun nyt suht normi kasvatus) onhan siinä hyvät mahdollisuudet ruveta tiukkaamaan itsekkin, mut niin ne raivoraittiin lapset alkoholistuvat! Eli sanoisin et lapset ja vaimo on aika syyttömiä asiaan enkä usko että isän takia tai syystä laitetaan heti jaks kymppisenä justjust läjässä pysyvään corolla dx 1000hp kone!?
    Oli se isä tai äiti tehnyt mitä vaan mut jos se oli hyvä ja rakas niin varmasti on raskasta omaisille!
     
    Karpov ja Pertti K tykkäävät tästä.
  9. Seejii

    Seejii Gearhead

    Enpä malta olla vastaamatta:
    Kyllä on ja käy myös lain laadinnan esityöt läpi. Tämä nykyinen laki liikenne vakuutuksesta on ollut vain vähän aikaa voimassa ja vastannee olennaisilta osin tulkinnoilta edeltäjäänsä.
    Rangaistavuus ja velvollisuudet on erotettava. Vaikka on velvollinen tekemään jotakin ei vielä olla rangaistuksen uhalla pakotettu kuin ehtojen täytyttyä.

    Kun ajoneuvosi aiheuttaa niska tai selkärankavamman jollekin niin oletko varannut lisenssin (olikohan 50 k€ ) ylittävän osuuden kukkaroosi. Vai otatko pankista lainan?

    Minusta kuitenkin helpoin tie on ottaa se muutaman satasen liikennevakuutus.
    Vakuutusyhtiön on pakko sellainem sinulle myydä kun sitä osaat pyytää.
    Eipä tarvitse jälkikäteen itkeä työkyvyttömyyden aiheuttamia tulon menetyksiä ja sairaalalaskujen suuruuksia omista tai vieraista henkilövahingoista.:cool:
     
  10. Jza

    Jza Double Gearhead

    Millä saat liikennevakuutukseen autoon, joka ei ole virallisesti auto (kuten omassa tapauksessa oli, vaan kasa putkia ja lasikuitua)? Minä en laskisi sen varaan, että edes leimattuun autoon otettu vakuutus kattaa mitään jos se radalla paskot ja siinä samalla telot itsesi. Omasta lompakosta lähtee.
     
  11. Pertura

    Pertura Gearhead

    No mutta tuo traileri vetoautoineenkaan tuskin taivaasta tipahti sinne kentälle? Eli sillä vetoautolla trailereineen on ajettu sinne parkkikselle, josta Audilla sitten on ajettu kiitotien päähän, eikö? Eli eihän tuo ole silloin ollut suljettu alue, kun sinne pääsee henkilöautolla surauttamaan tuosta vain. Itse olen kerran tuolla Lappeenrannassa käynyt ajamassa, siellä pääsi kuka tahansa sen kummemmitta estelyittä sinne kiitotien päähän ajamaan, kun vaan sanoi että on varikko siellä. Eli silloin ei myöskään ollut aukotonta vartiointia, kuvittelisin että aika samalla kaavalla on menty nytkin.

    Eli kuten aiemmin on tullutkin jo ilmi, niin nuo moottoriradat varikoineen eivät ole suljettuja alueita, vaikka siellä ei poliisi käykään sakottamassa kypärättä mopolla ajavia. Eli myös Mäkelän putkessa pitäisi olla liikennevakuutus, kun samalla tavalla sinne stripillekin pääsee ajamaan sen kummemmitta kommervenkeittä. Ei ole minun keksintöni tuo suljetun alueen määritelmä. Tuossa vielä Liikennevakuutuskeskuksen ohjeesta pieni pätkä tekstiä:

     
  12. Pertura

    Pertura Gearhead

    Henkilövahingot korvataan liikennevakuutuksesta, mikäli radalla käy huonosti itselle tai sinun aiheuttamanasi toiselle. Kalustovauriot menevät sitten lompakosta, ellei jollain yhtiöllä ole tosi höveleitä ehtoja kaskossa.

    Eli jos stripillä telot viereisen radan aivokirurgin neliraajahalvaantuneeksi, niin lisenssin korvausrajan ylittävältä osalta sitten maksumies löytyy peilistä, mikäli liikennevakuutusta ei ole. Voi olla pitkä penni maksettavaksi aivokirurgin tulonmenetykset, vissiin eläkeikään asti ne joutuu maksamaan. Jos taas liikennevakuutus löytyy, niin silloin vakuutusyhtiö hoitaa viulut.
     
    eilhik, Seejii, stana ja 1 muu tykkäävät tästä.
  13. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    genetiikasta... vielä nuorempana meni aiemmin syntynyt lähisukulainen

    [​IMG]

    • "Kävin moikkaamassa, niin se aika rientää. Elämässä on ihmisiä jotka kulkevat täällä vain hetken kanssasi ja sitten poistuvat, jokaisella on kuitenkin tarkoitus elämässäsi ja muistot rakkaista säilyvät sydämmessäsi ikuisesti.
      Ei tää asia niin kipeä oo, enkä oo ihan nii vakava niin ihan oikeasti mä kyllä sanoin että "hehe, mites menee?"
      Miks olla niin vakava, eiköhän se jo lähtenyt läheinen oikeasti halua että oot onnellinen ja iloinen. Ja tuski muuten vainajakaan toivoo että hautajaisissa porukan korvat paleltuu niin talvella hautajaisissa on ihan hyvä pitää pipoa."
    lähde: jussi kedon julkinen instagram
    2x r.i.p
     
    miguelo, MadMike ja Powerstroke tykkäävät tästä.
  14. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    No olihan se sitten voinut hyvinkin tulla trailerilla lappeen Rannalle.
     
  15. plagu

    plagu Gearhead

    Kaveri 10v takaperin veti motocross pyörällä nurin, (siis rekisteröimättömällä) motocross radalla. Loppulasku kuntoutuksineen, asunnon muutoksineen menetettyine ansiotuloineen meni jonnekki lähemmäs miljoonaa euroa, kyllä oli liikennevakuutus joka korvasi mukisematta kaiken.
     
    valpas ja MadMike tykkäävät tästä.
  16. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    epäilemättä tulikin sillä pidemmillä siirtymillä ei ole oikein mukavia tommoset itse kyhätyt pienimoottoriset ämpäriturbot ja perhekin oli mukana. lähiskaboihin ajoi siirtymät "kisa-autolla"
     
  17. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    kuuluiko johonkin motocross-seuraan? tapahtuiko kisoissa tai seuran harjoituksissa?
     
  18. stana

    stana 3rd gear

    Supermotolla pääsin kerran teholle. Oli voimassa oleva lisenssi ja liikennevakuutus, meni muistaakseni kulut liikennevakuutuksen piikkiin. Kyseessä siis rekisteröintikelvoton kilvanajolaite.
     
    Custom_Rod tykkää tästä.
  19. plagu

    plagu Gearhead

    Kuului, ja harjoitellessa.
     
    Custom_Rod tykkää tästä.
  20. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    suunnilleen tarkalleen yhtä kalliiksi tulee ja yhtä kauan kestää toipua.
     
    sdfsd, juko7, cutlass cruiser ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!