Ilmailupäivässä paha onnettomuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Remmiveto, 18.8.2019.

  1. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ideana keskustelussa on ajatusten vaihto, totuuteen pääsy on yksi boonus mikä sitte tapahtuu tai ei tapahdu.
     
    Custom_Rod tykkää tästä.
  2. Pertura

    Pertura Gearhead

    Liikennevakuutuskeskuksen ohje, linkistä https://www.finva.fi/media/finva-vts-files/lvkn-ohjeita-ja-paatoksia-2018.pdf voi tutkia tarkemmin. Asiakirjan sivu 5, pdf-tiedoston sivu 6. Siinä sanotaan seuraavaa:

    Pidän tuota melko yksiselitteisenä, lisäksi tuo on tämän uuden lain aikainen, julkaistu huhtikuussa 2018. Tulkintani ovat siis Liikennevakuutuskeskuksen tulkintoja, en ole niitä itse keksinyt.

    Minä en muuten ole missään väittänyt että liikennevakuutus korvaa liikennevakuutuslaissa tarkoitetulla suljetulla alueella tapahtuvat vahingot. Olen vain väittänyt, että Suomessa moottoriradat tai lentokentät eivät ole liikennevakuutuslain mukaisia muulta liikenteeltä suljettuja alueita, siksi niillä on liikennevakuutus voimassa. Sen sijaan jäähalliin rakennettu supercross-rata, joka sijaitsi kentällä ja katsomo oli normaalisti katsomossa, on tulkittu muulta liikenteeltä eristetyksi alueeksi. Siinä ei siis ole yhtään ristiriitaa sen kanssa, mitä olen missään vaiheessa sanonut.

    Hallin tai Lappeenrannan ajoihin liittyen en löytänyt pikaisella etsimisellä mainitsemiasi sääntöjä, eli tarkentanet vielä mistä nuo säännöt ovat, kiitos.

    Miksi ihmeessä vakuutusyhtiöt haluasivat väkipakolla myydä korvauskatottomia liikennevakuutuksia, jos olisi mahdollista myydä 15 tonnin katolla olevia lisenssejä? Tästäkin keskustelusta näkee, että iso osa kuljettajista on aivan tyytyväisiä tuohon lisenssinsä korvauskattoon, eli bisneksentekomielessä on sysipaska idea vakuutusyhtiöiltä myydä korvauskatotonta vakuutusta.

    Mikäli Liikennevakuutuskeskus päättäisi että moottoriradat ovat suljettuja alueita, niin silloin niillä tapahtuneet vahingot eivät olisi tapahtuneet liikenteessä, eli niitä ei korvaisi liikennevakuutus eikä Liikennevakuutuskeskus. Ne olisivat sitten lisenssi- tai tapaturmavakuutuksen piirissä. Noissa vapaaehtoisissa vakuutuksissa vakuutusyhtiöt saavat vieläpä itse sanella ehdot, liikennevakuutuksen ehdot taas ovat lakisääteisiä. Melkoisia idiootteja ovat tuolla vakuutusyhtiöissä, jos ehdoin tahdoin itsensä tuollaiseen soppaan sotkevat.
     
  3. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Kerrotko vielä mistä tietää että siihen totuuteen on päästy tai ei olla päästy? Esim tässä ajatusten vaihdossa.
     
  4. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Yleensä kai niin että otat itse selvää, sitten näet kuka oli oikeassa. Keskustelu vaan motivoi ottamaan selvää asiasta. Kiinnostus osallistumiseen sitten loppuukin siihen.
     
    sdfsd ja Custom_Rod tykkäävät tästä.
  5. Seejii

    Seejii Gearhead

    Kun tapahtuu, Seuraa minne raha menee. Se ei valehtele!
     
    Custom_Rod tykkää tästä.
  6. z 900

    z 900 Gearhead

    Tämähän alkaa olla kaikkien aikojen keskusteluketju.
    Ilmoittakaa sitten kun voittaja selviää:)
     
    Make.S, Mikkis, Harri S ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Jep ja seuraavalla sivulla:
    "Käytäntöjä liittyen vakuuttamisvelvollisuuden poikkeuksiin Vakuutus- ja vahinkojaoston nimeämän työryhmän ohjeessa tarkennetaan vakuuttamisvelvollisuutta niiden ajoneuvojen osalta, jotka ovat LvL 8§:n mukaisesti poikkeuksia vakuuttamisvelvollisuudesta edellyttäen, ettei niitä tarvitse rekisteröidä. (liite)!

    Liitettä ei tietenkään ole, mutta ton LvL8§:n olen tänne linkittänyt varmaa jo monta kertaa.
     
  8. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    ei.
     
  9. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Mistä v**sta sä tollaisen löysit...et kai vaan ole ihan tse keksinyt...soosoo...nyt vähän jarrua siihen ylivilkkaaseen mielikuvitukseen.
     
  10. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    vakuutusyhtiöt ovat voittajia, sillä ne eivät pelaa uhkapeliä vrt.
    Mika sai Ifiltä poskettoman tarjouksen Teslan täyskaskosta: lähes 21 000 euroa – halvemmalla ei kuulemma irtoa
    – Teslojen vakuuttaminen on toistaiseksi melko kallista meillä, koska tutkimusprosessi vahinkojen suuruudesta ja yleisyydestä on vielä kehitystyön alla. Teslat ovat siis käytännössä riskituotteita vielä tässä vaiheessa, kuului vakuutusasiamiehen Pajukolle antama vastaus.

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...millainen-maara-rahaa-on-21-000-euroa/7510938
     
  11. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    kannattaa sitä rahan reittiä seurata jo ennen kuin tapahtuu...
     
  12. zuinula

    zuinula Gearhead

    Nyt kun tää vakuutusasia on ok, niin mites teidän (AKK alaiset) liitot suhtautuu näihin villeihin tapahtumiin. SML linjaa selkeästi lisenssin menetyksellä, jos osallistut muihin kuin lajiliiton kilpailuihin. Tämän takia kaikki ovat ns. kerhokilpailuja jonka vuoksi kovina vuosina kuuluin melkein kymmeneen mopokerhoon.. Nyt vain kolmeeno_O
     
  13. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    miten muuten poistetaan liikennekäytöstä ajoneuvo, jota ei lain mukaan saa käyttää liikenteessä?

    Motocross-vakuutuksen vuosihinta pomppasi 2900 eurosta 27 810 euroon
    Motocross-harrastajan isä alkoi selvitellä vakuutuksia. Selvisi, että järkevintä vakuutus oli ottaa Pop-vakuutuksesta, jossa saattoi vuosivakuutuksen lisäksi ottaa vakuutuksen myös vain silloin, kun lähtee ajamaan.

    Koska vuosihinta olisi 2 900 euroa, kannattaisi vakuutus ottaa vain silloin, kun lähtee ajamaan. Sen jälkeen vakuutuksen voisi irtisanoa ja avata jälleen uudelleen, kun seuraava ajokerta tulee.

    - Tämä kuulosti aivan loistavalta, ettei maksa turhista päivistä, Kosti sanoo Iltalehdelle.

    "Hirvittävä hinta"
    Marraskuun alussa Kostia odotti kuitenkin yllätys: 1.11.2016 vakuutuksen hinta oli noussut kymmenkertaisesti.

    - Asiakaspalvelijakin hämmästeli hintaa. Meni kotvan aikaa ja hän sanoi, että käy tarkistamassa hinnan toiselta henkilöltä: hän tuli takaisin ja sanoi, että uusi hinta on
    27 810 euroa
    . Meinasin tipahtaa penkiltä. Sen jälkeen sanoin, etten taida ottaa vakuutusta teiltä.
    https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201612122200034582
     
    Pertti K tykkää tästä.
  14. Pertura

    Pertura Gearhead

    Niin, mikäli ajoneuvoa ei käytetä liikenteessä, niin silloin ei tarvitse vakuuttaa. Mutta kun moottoriradoilla Suomessa kuljetettavia ajoneuvoja katsotaan käytettävän liikenteessä. Moottoriradat eivät ole noita suljettuja alueita, usko pois. Tällä hetkellä tiedossani oleva minimitaso eristetylle alueelle on se supercross-rata jäähallissa. Kiihdytystapahtumissa eristys on melkoisen paljon heikommissa kantimissa. Toki kaivanet jostain esimerkin missä ihan mikä tahansa moottorirata tai lentokenttä on ajotapahtuman aikaan katsottu olevan liikennevakuutuslaissa tarkoitetulla tavalla eristetty, niin päästään haarukoimaan tuota eristämisen vaatimuksien täyttämistä. Tähän ei sitten kelpaa oma mielipide, vaan joku sellainen tapaus mistä löytyy mustaa valkoisella vahinkotapahtuman korvausvastuusta.
     
  15. Pertura

    Pertura Gearhead

    Ei mitenkään, vaan noiden kilvettömien kanssa joutuu irtisanomaan vakuutuksen. Hoituu soitolla vakuutusyhtiöön, ehkä jollain yhtiöllä netissäkin. Sitten taas kun pitää päästä ajamaan, niin uusi soitto ja vakuutus voimaan.
     
  16. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    vaikutti siltä, että jarruvarjo irrotti perän, mutta kuitenkin myös pelasti. 5snt
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  17. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    palataan aiempaan esimerkkiini, jossa koko kuusihenkinen perhe käy montuilla ajamassa. vakuutus / prätkä 28000eur/ a = n. 80eur/ d x 6 = 480e/d
    ajelevat vain touko-syyskuun ja silloinkin vain viikonloput eli 5x4x3 = 60d

    vakuutuksen hinta käyttöpäiviltä vuodessa 60d x 480e/d = 28 800 euroa
     
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Se on enemmän tai vähemmän jokasen korviennvälissä mitä pitää totuutena. Nyt on saatu erilaisia näkökantoja mistä muovata omaa totuuskäsitystään asiasta.
     
    Custom_Rod tykkää tästä.
  19. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Onneksi sä et ole päättämässä mikä on riittävä ja mikä ei...laissa ja liikennevakuutuskeskuksen ohjeissa puhutaan ijan eei tasoosista eristyksistä...mutta sullehan ne ei kelpaa...sä lun et ymmärrä laista mitään.
     
  20. Seejii

    Seejii Gearhead

    Tulkitsin sinun kirjoitusta, niitä on vähän hankala seurata kun perusteita ei juuri ole.
    Kerro toki tarkemmin alueesta ja tapahtumasta.
     

Kerro tästä muillekin!