Ilmalämpöpumppu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Deltapete, 2.11.2011.

  1. Belve67

    Belve67 2nd gear

    Unohtakaa ny jo nuo ultimatet vaikka halpoja muka olisivatkin, Valpas voi niiden kanssa naimisissa olla mut mä en, kunnon pumppu kerralla seinähähän ja säärät vain kaukosäätimellä.
     
    eilhik ja palontie tykkäävät tästä.
  2. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ultimaten "ominaisuuksia" mm. sisäpuhallin pyörii koko ajan vaikka pumppu ei olisi päällä. Vain päävirta katkasijasta sammuj...
     
  3. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Voi olla jossain hommassa noinkin mutta sellasessa hommassa missä ei hirveemmin keskittymistä tarvita on juttu eri.
     
  4. valpas

    valpas Gearhead

    Joillekkin sopii, että meluisassa työympäristössä kuulee vain ominta, esim. musiikkia. Se auttaa keskittymään siihen oleelliseen, eli työn tekemiseen.
    Itse käytin Peltoreita aikanaa avokonttorissa, suunnittelu hommissa 3D-työasemalla. Ilman kuulosuojaimia ympäristö hairitsi. Kuulosuojaimien kanssa pysty keskittymään tekemiseensä. Oli niissä se vahvistustoimintokin, eli kuulin paremmin tarvittaessa, kuin omilla korvillani.:D
    Yksrehtori koulun pihalla teki poliisille ilmoituksen peltoreilla kuuntelusta koulun pihassa. Oli kyse koulukiusaamis tapauksesta, jossa opettajat olivat suurimmat syylliset!
    Onneks poliisitkin vain naureskeli, vai että peltoreilla kuunneltu (eikös ne oo kuulosuojaimet?)...... Vielä olis aikaa nostaa syyte opettajia kohtaan, mutta tulis niin iso haloo, että en viitti enää. Tullaan muutenkin toimeen. Koulun pihalla ei saa kuvata, mutta halussani on kuva, joka on aikas sadistinen juttu! Syyllistyin kansalaistottelemattomuuteen kuvatessani.:D Opettajat tietävät, että kuvasin tilanteen, ja se saa nyt riittää siihen keissiin. Pikku pelko persuuksissa heillä.
     
  5. valpas

    valpas Gearhead

    Joillekkin raha ei oo tiukassa, mutta kyllä minä joudun joka hommassa katsomaan, minkä verran kannattaa rahaa laittaa palamaan.
    Samoista osista, ja samoissa tehtaissa tehdään ne Ultimaten laitteet, kuin muut merkkivehkeet. Kotikoneen puhaltimen moottorikin oli Ultimatessa Panasonic, josta meni kerran laakerit!
    Joitain eroja varmasti on. Mulle merkki ei oo tärkee, mutta hinta/laatu suhde mietityttää.
    Naimisissaen ole, kuin vaimoni kanssa.:D
     
  6. JKF

    JKF Gearhead

    Vaikka Ultimatemarketin pumput olis hyviä ja halpoja, niin jättäisin silti ottamatta. Ja vaikka sais ilman etukäteen maksuakin, niin silti. Jonkinlainen moraali vielä sentäs itsellä tallella, toisin kuin noilla ilmeisesti lestadiuksen riivaamilla Ultimatemarketin taustahenkilöillä.

    Jos itsellä firma tai muuten suhteita, niin kannattaa myös kysellä suoraan tukuista noita pumppuja.
    Itse otin kellarikerrokseen kolme vuotta sitten Hitachi Summit 35 pumpun, jota Ahlsell kauppasi tuolloin jossain tarjouksessa hintaan 599€ alv.0. Perus vehje, mutta toiminut ongelmitta ja myös tosi hiljainen.
     
    valpas ja cb125twin tykkäävät tästä.
  7. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Onneksi ei oo varaa noihin tehtaan pumppuihin :confused: .Pitänyt itte kasata purkuosista tallin lämmityskoneen. Onnex on tää ammatti hanskassa ja oman tallin koneeseen on voinut tehdä "virityksiä". Silläkin on saanut sähkölaskua tiputettua ;)
     
    valpas tykkää tästä.
  8. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Virityksistä puheen ollen kun mulla taloa lämmittää kaksi ilpoa, sen lisäksi et toisen ulkoyksikölle menee ilmanvaihdon jäteilma niin siitä on myös haaroitettu ns paluulinjasta autotallin puolelle jossa tyhmä termostaatin ohjaama sisäyksikkö, ilmaiseksi ei sentään paluusta lämpöä saa kun tallin yksikön puhallin lähtee pyörimään niin ulkoyksikkö komentaa talon varsinaista sisäyksikköä puottaan kierroksia, mutta hienosti toiminu jo monta vuotta tämäkin viritys.
     
    valpas tykkää tästä.
  9. JKF

    JKF Gearhead

    Nii, kun tuli taas viritykset puheeksi, nii tuo poistoilman vienti ilpille on ollut itselläkin jo pidempään mielessä.
    Mutta kuka pystyisi tuohon antamaan jotain oikeeta faktaa, että mikä siitä saatava hyöty oikeasti on?

    Tais olla nimimerkki T&S, kun tuossa jossain aikaisemmin mainitsi, että että parhaimmillan ulkoyksikön läpi menee sellainen 2000m3/h, että onko se ilmanvaihdon poistoilma siinä sama kuin kärpäsen pieru saharassa vai mitä?
     
  10. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Se on kärpäsen pierun verran kun mullakin enervent joka jo itsessään ottaa hyvin lämmöt talteen poistoilmasta, mutta tein mittauksia niin reilulla 1 asteella nousi sisäyksikön puhallus lämpö kun jäteilman johti ulkoyksikölle ja taas saman verran tippui kun otti pois, ukona tais silloin olla nolla keli, se enempää en mittauksia tehny, yksi astekin tietää säästöä jokatapauksessa.
     
  11. JKF

    JKF Gearhead

    Jep, näinhän se voi mennä, mutta että mihin tuo perustuu, niin sitä ei ole kukaan mulle pystynyt vielä todistamaan. Sehän tietysti on tosi asia, että jos ulkoyksiköllä saa lämmön nousemaan 0,1 astetta, niin sen vaikutus sisäyksiköltä mitattuna on enemmä kuin tuo 0,1 astetta. Mutta näissä täytyis otta huomioon puhallinnopeudet etc.
     
  12. urho3

    urho3 Gearhead

    Yhen ultimaten asensin ja se ainakin lämmitti hyvin. Niissä on niin monia malleja että erkkikään ota selvää mikä on hyvä.
     
  13. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    No toihan perustaa ihan siihen et mitä enemmän lämpöä ulkoyksikön kenno saa, sitä enemmän lämpöä voi siirtää sisälle.
    Monesta kohtaa kun on tässä talossa ottanu sen kärpäsen pierun talteen niin niistä kertyy sitten iso pieru, ennen tää talo vei noin 28,000kWh ja nykyään noin 14,000kWh et hyvin on saanu puolitettua kulutuksen.
     
  14. JKF

    JKF Gearhead

    Jep, mutta paljon se ulkokennon lämpö nousee jos aatellaan että, pakkasilla siitä puskee läpi vaikkapa nyt 2000m2/h -10 asteista ilmaa ja johdat siihen sekaan 100m3/h esim. +10 asteista ilmaa?


    Edit: ei siis kennon lämpö vaan se kennon jälkeinen ilma.
     
  15. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Täytys talvella tehdä mittauksia jos muistaa, mutta nyt on ulkona +26,4c ja enervent puhaltaa sisälle +25,4c.
    Sisällä on +23,4c ja ilpo joka ei saa jäteilmaa vain ulkoilmaa haukkaa 175w sähköä.
     
  16. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Oman kokemuksen mukaan suurin hyöty tulee sulatustarpeen vähenemisestä, päinvastaisesta teoreettisestä epäilystä huolimatta. Mulla on ulkoyksikkö pikkasen suojasessa kolossa kuistin alla, jonne menee nyt myös poistoilma. Ilmeisesti kohdan mikroilmasto muuttuu kuitenkin suotuisaan suuntaan ja kenno pysyy auki pidempöön.
     
  17. JKF

    JKF Gearhead

    Niin, tuossa on aika monta muuttujaa matkassa.

    Yleisesti ottaen toi sulatustoiminto täytyis saada toimiin sillai, ettei se perustu olettamuksiin, vaan oikeaan tietoon kennon jäätymisestä. Nykytekniikalla ei olis mikään mahdoton juttu.
     
  18. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Mulla on nyt ollu jo pitkään isossa vesipumpussa sulatuksen liipasu ulkopuhaltimen virtakäyrästä. Toimii loistavasti, se näyttää kennon todellisen tukkosuuden ihan just.
     
    T&S ja JKF tykkäävät tästä.
  19. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Joo tosi hiljanen ultimaten pumppu ollu. Mitä ny poliisi soitti että onko velkojalla jotain vaatimuksia.

    Oon ollu kys h liikkeen edustajien kans työasioissa ja vapaa aikana. En tiedä miten pukisin sanoiks.
     
    Muokattu: 5.8.2018
  20. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Mites noi ilmalämpöpumput tykkää jos niitä ei käytä? Meinaan kun jos tommosta meinais ens kesäks, ja meillä on kaukolämpö, eli ei järkeä lämmittää. Kerta kk päälle vai useammin? Vai onko järkevämpiä viilennys laitteita, siis kiinteitä. Ja 2 kerrosta eli simmonen multisplit kenties?
     

Kerro tästä muillekin!