Ilmansuodatintesti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja tapio, 18.9.2005.

  1. tapio

    tapio Gearhead

    http://home.usadatanet.net/~jbplock/ISO5011/SPICER.htm

    Ko. testissä on testattu, kuinka kovalla rahalla markkinoidut ilmaputsarit (mm. K&N) pärjäävät tehdassuotimiin nähden. Mielenkiintoinen kohta raportissa on mm. suotimesta läpimenneen roskan määrä...

    Lukekaa raportti ja miettikää itse, kannattaako maksaa sikasummia rallisuotimista.
     
  2. Harri

    Harri 1st gear

    Hmmm mielenkiintoista luettavaa, onneks ei ole tullut hommattua mitään "kisavermeitä" :odroll:
     
  3. toofastforyou

    toofastforyou 3rd gear

    Väkisinkin menee likaa enemmän läpi paremmin virtaavasta suodattimesta...

    Jos se suodatin suodattais kaiken pölyn yms. ei ilmaakaan menisi enää riittävästi läpi... :odroll:
     
  4. toofastforyou

    toofastforyou 3rd gear

    Väkisinkin menee likaa enemmän läpi paremmin virtaavasta suodattimesta...

    Jos se suodatin suodattais kaiken pölyn yms. ei ilmaakaan menisi enää riittävästi läpi... :odroll:
     
  5. Olli_

    Olli_ 1st gear

    Sama tuli mieleeni, kun luin tästä testistä ensimmäistä kertaa. Kerrankin oli onnea :)
     
  6. Fangio13

    Fangio13 Gearhead

    Myöhästä täällä suunnalla! :lol: Mutta eron huomasin jo perstuntumalla kun vaihdoin 2":sen 3":een "merkki"-tuotteeseen"... 8)

    Joulu tulee joka vuosi, ei tää niin vakavaa ole!
     
  7. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Joopa joo. Tollasella konna filtterillä on tullut joskus ajettua aika paljonkin kilomeetriä. en lainkaan epäile ton testin tulosta, mutta mitä sitten jos jossain laboratoriotutkimuksissa tulee "huonompia" tuloksia? Toi on vähän samanlaista kun joku öljyn tutkiminen mikroskoopilla ja sen mukaan niiden paremmusjärjestykseen laittaminen. Jos joku asia on riittävän hyvä tarkotettuun hommaan, niin lopputulos ei parane siitä, että se tekee sen homman paremmin. Toi konnafiltterimotti on vielä reilu kymmenen vuoden ajon jälkeen käytössä rengastamatta, sillä on myös ajettu kisoissa ilman putsaria. Ohivuodot oli viimeks mitattaessa aprin prosentin luokkaa ja takana katukilometrejä ehkä pari-kolkyttuhatta ja satoja vetoja stripillä ja kadulla. Tehoa anto pari vuotta sitten rapiat päälle 700 heppaa, ilman ilmanputsaria. Sinänsä oon kyllä samaamieltä tosta asiasta, että vaikkapa noiden ilmanputsarien kohdalla ollaan kiinnostuneita vaan eräistä numeroista, muttei sitten muusta. Ilman putsaria kokonaan virtaa jopa paremmin kun kalliilla vapaavirtaussuodattimilla. Numerot on vaarallisia, "insinöörit" rakastaa niitä ja jää niiden ja teorioidensa vangiksi.
     
  8. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Riippunee ajo-olosuhteista. Et liene ajanut konnafilsumotilla läpi pahinta kevään hiekka/kivipölykautta? Eli jos käyttää ko filsuja, niin järki päähän, missä ja milloin käyttää? Ihan hyvä tieto tuokin on.. Osaa varautua..
     
  9. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    No ei sillä kyllä katottu yhtään missä ajettiin silloin kun ajaa piti. Siis linnuthan ja isommat hyönteisethän toi pitää ulkopuolella aika tarkkaan. ehkä se päästää lävitse tietyn määrän tavaraa, mutta mitä välii jos se tavara menee moottoriin sisään, ja sieltä ulos aiheuttamatta matkalla mitään. On aika lailla varmaa, että testissä parhaimmaksi katsottua AC Delcon suodatintakin paremmin suodattavia suodattimia pystyttäis valmistamaan jos ei hintaa tuijoteta. Oletetaan, että tehtäis tällasia suodattimia, ja toistettais toi testi. AC Delco oliskin nyt sen testin huonoin. Olisko se nyt oikeesti huono, eikö se kelpais enää tarkotukseensa?
     
  10. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Siis tarkoitin, että jos hommaa konnanpellin alle, ei passaa ajella jatkuvasti turvesuolla, tai jos ajelee tietää, että saa mitä tilaa.

    Harrasteautossa, jolla ajellaan vain kesäisin optimikeleillä, ei tuossa suodatuksessa ole suurempaa vaikutusta. Käyttikseen entaitaisi laittaa kevääksi konnaa ton tutkimuksen perusteella. Kesäksi/ talveksi ehkä..
     
  11. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Joo, en mä tiedä. Kuten sanottu, niin meidän laitteilla ei oo mitään optyimikeljä tuijoteltu vaan niillä on ajettu silloin kun tarve on, siellä missä tarve on. Eli ihan normaaliajoa. Se mitä mä tossa yritin sanoa, että onko se nyt niin, että tollanen K&N ei suodata tarpeeks hyvin? Sehän tuosta selviää, että siitä tulee tavaraa enempi läpi kun vaikkapa tosta AC-Delcosta, mutta aiheutuuko siitä jotain haittaa jos ne partikkelit on niin pieniä, että tulee ja menee ilman, että kone huomaa mitään?
     
  12. 350EFI

    350EFI 1st gear

    Hiukan vaikuttaisi väkisin tehdyltä raportilta --->valmistajan puheita
    KÄSITTÄÄKSENI:
    Esim. RR moottoripyörissä tai Top fuelereissa ei vissiin suodatusta ole ollenkaan, mahtaako juurikaan ahdistaa, mutta eihän niillä ajetakaan yhtäpaljon kuin tavallisella kaupan pelillä... Toisaalta taas crossipyörissä taitaa olla jotain ihan muuta kuin K&N, lähinnä vaahtomuovi suodatin ja sekin saattaa olla koteloitu, onhan hiekkamontulla enemmän pölyä kuin esim. asvalttiradalla.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    crossien koneita ei varmasti ole pitkäikäiseksi suunniteltukkaan!!!että tosi huono vertaus,toisin kuin ennen autojen koneet.remonttasin vimmekesänä koneen joka oli ajettu loppuun huonoilla ilman suodattimilla. venttiilien seetipinnoissa oli kuin sokkaurat ja varret ja ohjarit lopussa,kansissa seetit lopussa,sylinterit ja männät todella väljät ja kauttaaltaan naarmuilla.kone on 51000 miles ajettu 400cid v8 ja oli virittelemätön.tästä voi vetää johtopäätöksiä,että kannattaako käyttää kunnon suodattimia,tosin totta kai osa syy oli ajetuissa maileissa :mad:
     
  14. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Millasia huonoja ilmansuodattimia tossa oli käytetty? Jotain K&N rallimalleja asianmukaisesti vai? Olisko tolta vältytty jos putsareina oliskin ollut AC Delcon putsari?
     
  15. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    IMO mun mielestä K&N on hyvä suodatin, jo ton testinkin mukaan:
    filter efficiency 2 % huonompi kuin parhaalla, mutta silti virtausvastus 30% pienempi kuin parhaan suotimen (suodatuskyvyltään) virtausvastus. K&N :ssä pienempi virtausvastus vaikka likainen.
     
  16. PauliP

    PauliP 1st gear

    Ja tuossahan keskitytään ainoastaan suodatinelementin ominaisuuksiin.

    Kannattaa suodatinasiassa muistaa myös (likaantumisen ja kylmänilmansaannin puoleen) että käytetäänkö alkuperäismallista konehuoneesta eristettyä suodatinkoteloa ja sen raitisilmaimukanavaa vaiko avointa suodatinta (tarvikemallit yleenä). Avoin suodatin imee konehuoneesta lämmintä ilmaa ja konehuoneen/alustan pölyä, kun taas suljetty kotelo imee oikealla tavalla tehtynä konehuuoneen ulkopuolista kylmää puhdasta ilmaa.

    Dough Roen Q-jet kaasutinopas sanoo alkuperäisestä GM kotelosta: "Do not alter or modifie, this works well". :eek:
     
  17. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    ...ja asia kannattaa varmistaa vaikkapa dynossa :rotfl:
    Varmaan se johonkin asti "works well", mut kun tarvitaan moottorille ilmaa niin se lakkaa riittämästä. Ei se GM:kään huvikseen käyttänyt Holleyn kaasareita ja avoimia putsareita tehomalleissaan.
     
  18. PauliP

    PauliP 1st gear

    Totta, normaalisti riittää varmaan 95% liikenteessä oleviin vehkeisiin, mutta huippuvehkeet ja kiihdytyspelit on tietysti erikseen.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mikäs se tuollaisen esim K&N:n suodattimen ero on "tavalliseen" suodattimeen verrattuna? Jos kyseessä kiristetty v8 onko ero muutamia vai kymmeniä hevosia?
     
  20. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Testin tilaaja/maksaja lienee AC Delco...unohtivatkohan öljytä K & N filtterin vahingossa :rotfl:

    Tiedä sitten,mutta väittäisin öljytyn kankaan tai vaahtomuovin suodattavan paremmin kun kuivan paperin :eek:
     

Kerro tästä muillekin!