Ilmapussit taka-akseliin

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Rambo75, 22.4.2020.

 1. Rambo75

  Rambo75 1st gear

  Pitäs mercuryyn laittaa ilmapussit taakse. muten on homma hanskassa komponenttien osalta mutta kun en koskaan ole ilmajousitusta rakentanut tuli eteen probleema pussien asentamisesta.
  Pussien mitta täytenä on 28cm. ajokorkeus on tiedossa mihin ajokorkeuden haluan. mites nämä pussit nyt sitten asetetaan akseliin/runkoon. pitääkö ne laittaa niin että 0 asennosta ajokorkeuteen pitää olla kiinnikkeiden väli tuo pussien mitta 28cm, vai pitääkö jättää "nostovaraa" tai mikä se oikee termi nyt onkaan. täälä foorumilla on varmasti tietoa ja taitoa näitten ilmajousien osalta
   
 2. menu*

  menu* Gearhead

  Pusseissa suunniteltu ajokorkeus on jossain siinä tyhjän ja täyden puolessa välissä, merkkituotteissa yleensä ilmoitettu spekseissä min, max ja ride height

  Tyhjänä ei saa mennä liian kasaan eli pohjaanlyöntikumit on tarpeen, eikä tietysti venyä yli maksimimitan, esim autoa nostaessa, minkä voi rajoittaa vaikka iskareilla.
   
 3. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Ekaksi kannattaa valita sopiva rengaskoko ja siltäpohjalta lähteä miettimään ajokorkeutta. Sopivalla ajokorkeudella palje on noin 2/3 pitkä verrattuna maksimi pituuteen. Maksimi pituus ei saa ylittyä ja palje ei saa tyhjänä puristua lyhyemmäksi kuin min. pituus. Siltäpohjalta valmistetaan topparit, iskarit ja palkeen kiinnikkeet, ilmaletkun liitin vie tilaa helposti tuuman tai kaksi.
   

Kerro tästä muillekin!