1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Ilmastoinnin kunnostus (Caprice 1985)

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Petri R., 11.1.2017.

 1. Petri R.

  Petri R. 3rd gear

  - Caprice vuosimallia 1985
  - Ilmastointi ei ole toiminut, ei tietoa miten pitkään ollut epäkunnossa ja mikä ollut alunperin vikana
  - Ilmastoinnin kompura ja siltä kuivaimelle sekä kennolle menevä letku purettu jokunen vuosi sitten pois kansiremontin tieltä ja jääneet asentamatta takaisin, todennäköisesti niitä ei enää löydy

  Tarkoitus ois nyt laittaa autoon ilmastointi takaisin iskuun. Kysymys on, kuinka laajasti nuita kamoja olis syytä uusia kun järjestelmä on ollut tyhjänä ja avonaisena vuosia? Korjauksen luonne ei ole myyntifiksaus vaan tulokulma on pikemminkin "vanhan edustusauton arvon palauttaminen".

  Rockautosta sais esim. tällaisen huoltosetin; kompressori ja kuivain sekä O-renkaita ja joku mystinen mutta tarpeellinen pieni osa (kuristinputki?): http://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=3930537&cc=1036831&jsn=476

  Puuttuvat letkut: http://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=818351&cc=1036831&jsn=493&jsn=493&jsn=493

  Lisäksi jos kenno (~65€) ja höyrystin (~60€) halutaan uusia niin nekin löytyy samasta puulaakista. Onko niiden uusimiselle lähtökohtaisesti tarvetta?
   
 2. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Muuten hyvä lähtökohta osien suhteen, mutta höyrystintä tuskin tarvii uusia. Täällä käytetyn lauhdutinkenno saattaa olla vuotava ja aika todennäköinen syy ensimmäiseen hyytymiseen. Noilla suunnittelemillasi osilla pitäs muuten mennä, kunhan ensin konsultoit tulevan täytön tekevää kylmämiestä ainevalinnasta ja öljyistä, jotka sitten vielä tarvitaan.
   
 3. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  se pikkuosa eli orifice tube tekee sen kylmenevän sumun,purkautuvan kaasun kennoon,eli sama kun sytkäritäyttö pullosta päästät kaasua menee huuruun,joku äidinkielen lehtori saa korjata kielelliset virheet,ei kiinnosta ne lässyttäjät,pääasia kun homma menee perille,poliitikassa on tarpeeksi näitä lässyttäjiä.
   
 4. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Se on suomeksi paisuntaventtiili, joskin näissä hyvin simppeli ohut putki. Siinä on sihti, siksi sekin on hyvä vaihtaa. Erikseen luokkaa euron osa siellä.
   
 5. sibe70

  sibe70 3rd gear

  kompura
  kuivain
  orifice tube
  letkut
  kennojen koepaineistus/tarkastusvpitääkö vaihtaa
  uudet o-renkaat joka väliin
  Jos keennoja ei vaihdeta, niin huuhtelu
  uudet öljyt
  ja typpikoeistus ja uudellen täyttö

  Ja johan on kuin uusi !
   

Kerro tästä muillekin!