ilmastojeesusteluryöstöveroa n.50e lisää ens vuonna

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja habzu, 2.1.2012.

 1. ripe

  ripe 1st gear

  Hyvältä kuulostaa...Per##le :mad:
   
 2. ripe

  ripe 1st gear

  Hyvältä kuulostaa...Per##le :mad:
   
 3. Putte

  Putte 1st gear

  Taitaa toi polttoainekustannus kuitenkin olla pieni kulu verrattuna kalusto- ja palkkakuluihin. Ja ehkä tolla kalliimmalla polttoaineen hinnalla saataisiin myös kuljetusreittejä järkesitettyä niin, että autot kulkisivat täysinä.
   
 4. MudMax

  MudMax Gearhead

  Ei nää klopin shitbackin lypsämiset ole kohdistettu erityisesti duunariin, kun yleiset tasakorotukset osuvat kaikkin ryhmiin mutta ei aluellisesti tasan, koska pääpainona on jatkaa kaunalipposen pk-seutua suosivaa politiikkaa :wc: :argue: :mad:

  Esim. kun mie tilaan 30-tonnin rekkalastin satamasta, niin pa-veron korotus nostaa rahdin hintaa 50 euroa ja kun myyn saman kokoisen lastin toimitettavaksi satamaan, niin taas tili vähenee 50 rysselin ruplaa.

  Oikeudenmukaisempi tapa kerätä sama raha olisi ollut esim. satamavero 50 euroa per 30-tonnia tavaraa, eli silloin myös pk-seudulle toimitetusta/sieltä toimitetavasta tavarasta olisi mennyt sama 50 euroa, myös siitä tuotavasta haitallisesta kivihiilestä, eikä pelkästään vietävistä/sisäisesti kuljetettavista puukuormista yms. hyötykuormista.

  Käyttömaksun korotukset ovat shitbackin tunaroinnin mittakaavassa mitätön juttu, mutta se on lehtien alv:n kanssa ainoita korotuksia, joita vastaan voi kapinoida aiheuttamatta ittelleen suurempia vahinkoja :-?
  No joo, oy:nkin perustaminen on harkinnassa, kun klopin shitback keksi kyykyttää muita yritysmuotojakin :wc:
   
 5. jake81

  jake81 3rd gear

  Vois nyt aloittaa mun mielestä leikkaamalla "kansan"edustajien palkkoja... samat tulot niille kun perus duunarilla vajaa 2tonnia kuussa ja saisivat omin konstein kulkea niin tietäisivät mitä tekee tavalliselle kansalaiselle, ja sen jälkeen lopettais ähmettien hyysäämisen... mun mielestä niistä olis hyvä aloittaa, tosin kyllä tässä maassa jää haaveeks!
   
 6. yks toine mikko

  yks toine mikko Gearhead

  taidat olla aavistuksen kujalla..

  http://mtv3.mobi/uutiset/2012/01/1469754

  toi linkki nyt on mobiililaitteille, mut ehkä sen saa auki tavan tietokoneellakin?
   
 7. Vemppu

  Vemppu 1st gear

  Laitas laskukaava esille niin voin esitellä niitä pieniä kuluja tutuille alan yrittäjille... Ja niin kauan kuin ryssän rekat painaa niinkuin huvittaa saa sitä järkeistämistä odottaa :) Millainen itku sitten onkaan jos käy niin että kuljetuspuolellakin kotimainen tarjonta tipahtaa nollaan ja ollaan ulkomailta tulevien kumipyörien varassa? En tuohon usko enkä tuota toivo mutta kandee sitä kuitenkin tuumia.

  Reittien järkeistäminen:
  Onnistuu se reittien järkeistäminen: Laitetaan yksi ainoa "Vähälä" hoitamaan koko suomen rahdit tai yksi ainoa ajojärjestelykeskus jonka kautta kuljetuksia saa sumplia niin mikäs siinä. Hyvin menisi: kuljetusten hinnatkin varmaan löytäisivät korrelaation kustannustasoon.

  Minustakaan kulujen nousu pelkästään polttoaineen hinnan vuoksi about 15000€ per auto ei ole paha lisä ollenkaan, NOT.

  Juu, maksaa ne autotkin ja muu kalusto mutta ne on sellaisia joita voi vähän kalkyloida ja niihin voi vaikuttaa. Mutta polttoaineen hintaa et voi kilpailuttaa niin paljoa että esim. tällaiset 10-15sentin litrahinnan nousut saisi poies. Ja jos tämä "pikku nousu" ei tunnu pahalta niin otetaanpa ja lasketaan yhteen parin vuoden aikana tullut kulujen nousu ja lisätään siihen itä-rajan takaa tuleva vapaa kilpailu... Jo muuten alkaa tuntua :mad:

  Eikun oikeasti: miksi pitää kirjoittaa asiasta josta ei ilmeisesti minkääntasoista omaa kokemusta ole :rotfl: ?
   
 8. yks toine mikko

  yks toine mikko Gearhead

  hän on Putte.
   
 9. human62

  human62 1st gear

  No ei noi syrjäseudulla pysty muuta kun käyttään autoa kun on pakko ja ei kaikkien Oo varaa asua Stadissa...

  Veronmaksajia kusetetaan 100-0 , hienoa olla ykkönen edes jossain-verojen luvattu maa, maailman kallein ruoka jne...ja näin se tulee olemaankin niin kauan kun täällä asuu...mut nää on tietty kaikkien omia mielipiteitä
   
 10. -TH-

  -TH- Gearhead

  :rotfl: suomi menee suohon ja vauhdilla.

  kohta ei kuljeta tai kuljeteta muuten kun jalkakyydillä tahi vaikkapa aasilla.
  on se erikoista että tämä kansa tosiaan ei oikeasti tee mitään, suomalaista voi viedä kuin litranmittaa ja vuostolkulla :poff:

  veikkaampa että, jos tällästä touhua koittasi joku viljellä ranskassa tahi vaikka italyssa, niin jo oisi päättäjillä nappi otassa tai ainakin joku kohistelisi ja säätelisi rautaa sen verran, että varmasti osuukun tynnöri alkaa täyttymään?

  kyllä myö ollaan typerää kansaa, meillehän nauraa jo meksikolaisetkii! :D
   
 11. C-barge

  C-barge Gearhead

  Mut sen voi kyllä valita et millanen se auto on, joillekin se edustaa sitä "slämän laatua" ja siit sit on ehkä hyvä vähän maksaakin. Tilanne kuitenkin on se et valtion budjetissa on sellanen 10% vaje, eikä se varmaan sen peinempi ole monilla kunnillakaan. Eli me eletään yli varojemme, ja joko pitää niitä varoja saada lisää tai sitten karsia kustannuksia, ja varmaankin joudutaan tekemään molemmat. Ihan yks lysti asuuko maalla vai kaupungissa, jonkinasteinen valintakysymys kai sekin on.
   
 12. Putte

  Putte 1st gear

  Tota samaa selitystä on aina kuultu, mutta tuntuu olevan enemmän propagandaa kuin todellisuutta.
   
 13. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Miksi?
   
 14. fairlane

  fairlane Gearhead

  Protestoin rajusti suomalaiseen tyyliin olemalla vihainen! punppaamalla polkupyörän kumeihin enemmän ilmaa ja rasvaamalla kettingit. :rotfl:

  ja jos oikein änkyröin laitan keltaisen lipun antenniin ,niin oppivat olemaan ja peljästyvät siellä mäellä ne päättäjät :rotfl:
   
 15. yks toine mikko

  yks toine mikko Gearhead

  tarkoitatko nyt tuota väittämääni siun kujalla olemisesta? oon kyl tosiaan sanonu samaa aiemminkin, eri yhteyksissä tosin..

  vai sitä et viiden prosentin hinnankorotus polttoaineissa nostaa polttoainekuluja viisi prosenttia?

  käytä oikeasti päätäs välillä muuhunkin ku seinään hakkaamiseen.. tee vaikka laskutoimitus,

  paljonko polttoaineeseen kuluu rahaa

  a) kun litra dieseliä maksaa 1,40€ ja autolla ajetaan vuodessa 200 000km sen kuluttaessa 40 litraa dieseliä sadalla kilometrillä?

  b kun litra dieseliä maksaa 1,50€ ja autolla ajetaan vuodessa 200 000km sen kuluttaessa 40 litraa dieseliä sadalla kilometrillä?

  noi vuosittaiset kulutukset toki riippuvat siitä minkä tyyppisessä ajossa auto on. koetin miettiä mikä olis sellanen keskimääränen suorite, mut miun on vaikea arvioida sitä. jotkut autot ovat vuorotyössä (ajossa koko ajan), jotkut taas lepäävät osan päivästä. itse saan kolmisen sataa kilometriä mittariin omassa työssäni tyypillisen kahdeksan tunnin työvuoron aikana. ja siinäkin on toista tuntia taukoja, joina auto ei liiku. ei liene tavatonta, että rekan matkamittariin kertyisi jopa tuplasti tuon laskutoimitukseni kilometrit?
   
 16. CJ3B54

  CJ3B54 2nd gear

  Tuolta näkee mistä tulee ja mihin menee suomistoliiton rahat tänä alkaneena vuonna 2012.

  http://budjetti.vm.fi/indox/tae/2012/he_2012.html

  38,2mrd€ verotuloista eduskunta imee 143,4milj€ ja josta kansanedustajat 21,7milj€. Maahanmuuton osuus menoista 82,9milj€, kotouttamisen 113milj€, sossu 357milj€ ja verohallinnon toimintamenot 404milj€. EU:n jäsen maksu on 1,8mrd€ eli ei ihan halpa kerho. Taide ja gyldyyri maksaa meille 429milj€. Ja sen paljon puhutun valtion velan korot 2,2mrd€.

  Koko leikistä autoilijat maksavat suoraan noin äkkipäätään laskien 2,3mrd€. Ja tästä summasta palautuu autoilijoden hyväksi tienpitoon 935milj€. Ja kun puhutaan siitä PK-seutu keskeisyydestä, niin liikenneministeriön budjetista on määrätty n.35milj€ länsimetron rakentamiseen.

  Eli tuosta kun katsoo nopeasti niitä säästökohteita, niin on toi eduskunta aika hiton kallis pulju ylläpitää. Ei noi mamut mitään ilmasia ylläpidettäviä oo mut on noissa omissakin viinaa kittaavissa työnvieroksujissa maksamista. Ja ton verottajan itse aiheuttamat kulut...no huh huh!! Ja taiteesta ja kulttuurista....jos haluaa oopperaan, niin miks mun pitää maksaa jostain sellasesta mitä en todellakaan aijo koskaan mennä katsomaan mut joku turhan tärkee liituraita ei voi kattoo sitä omaa huippu kallista rakennusta pienemmissä olosuhteissa. Ja viimeks toi länsimetro.....miks mun pitää maksaa siitä, että Espoolainen pääsee halvemmalla ja nopeemmin stadiin duuniin, kun ei se Espoolainen oo viittiny kustantaa tänne meille edes bussia millä pääsis kylille saati duuniin.

  Eli maksetaan vaan kaikessa rauhassa kalliimpaa polttoainetta ja kovempia veroja niin maailma pelastuu.
   
 17. yks toine mikko

  yks toine mikko Gearhead

  miun hahmotuskyky riittää hädin tuskin taskun pohjalla oleviin ryppysiin kymppeihin. ei siis ihme et miljardien tai satojen miljoonien käsittäminen on vaikeaa. mut jäiks noista verotuloista käyttämättä jotain päälle kakskyt miljardia? mihin ne menevät? säästökohteita ei siis ole muita ku noi kieltämättä vähän tunteita nostattavat, raflaavat rahareiät?

  ei miullakaan oo vastauksia mihinkään, oonkin ulkoistanu päätöksenteon äänestämällä omaa ehdokastani. mut ei oo kyl kenelläkään muullakaan tällä foorumilla. ihme kitinää vaan jostain muutamista kympeistä samalla ku kieltäydytään käsittämästä sitä tosiasiaa, et siihen asti kunnes kuluja saadaan karsittua roimalla kädellä on vain kaisi vaihtoehtoa.. kerätä rahat veroina tai ottaa lisää lainaa.

  ja hiukan lapsellista, sori vaan, huudella jostain länsimetrosta. se palvelee joko suoraan, tai välillisesti merkittävän suurta osaa suomalaisista. tai voishan pääkaupunkiseudun kehittämisen lopettaa vaik tähän päivään, sinne hukkuisivat ruuhkiinsa ja jätteisiinsä. ketä siellä edes asuu? ai keskimäärin suomen suurimmat veronmaksajat? who cares..
   
 18. palotila

  palotila 3rd gear

  Just kattelin kuittia jotta olen ostanut Norjassa 21.12.2011 19,5 litraa dieseliä hintaan 34,72€. Eli litrahinnaksi tulee 1,78 €/l. Täältä naapurimaista ne jyrki ja jutta mallia katsoo. Tietääkseni norjassa on vielä suht arvokkaat vuosiverotkin kaupan päälle.
   
 19. ido59

  ido59 Gearhead


  Verot ovat tulonsiirtoja. Poliittisia. Subjektiivisia valintoja siitä, kuinka paljon Sinulle kuuluvia varoja on syytä viedä. Aktiivisimmat yhteiskunnalliset toimijat ovat idealisteja.

  Valtiolla on monopoli väkivaltaan. Väkivaltaa on myös Sinun rahojen ryöstäminen. Ja muut virkamiehen pakkokeinot. Lait ovat ihmisten laatimia, koski se sitten kännykän käyttöä, polttoaineen verotusta, Sinun ansaitsemien rahojen verotusta tai tuliaseen hallussapitoa. Tai Sinun oikeutta rakentaa ja käyttää ajoneuvoa.

  Lait, säännökset, virkamiehen tahto eivät ole muuta kuin jonkin tahon henkilökohtainen näkökulma idealista Suomesta.

  Se voi olla erilainen Sinun käsityksestä. Eikä kumpikaan ole objektiivisesti sen oikeammassa.

  Kaikkea ei tarvitse, eikä kannata niellä. Edustuksellinen demokratia on Sinun päätösvallan ryöstö Sinulle tärkeistä asioista.

  Objektiivista totuutta ei ole. On vain erilaisia käsityksiä totuudesta ja hyvästä yhteiskunnasta. Väitän, että poliitikon ja virkamiehen käsitys ei ole hyvä monille.

  Valistusfilosofiaa nykykehitys ei tue. Vapaus toimia ja valita omat preferenssit ovat tärkeitä arvoja, kunhan ei vahingoita muiden etua. Väitän, että Sinä et ole velvollinen esim polttoaineen hinnassa, tukemaan etelä-euroopan velkakriisiä tai vihervasemmistolaista idealisimia.

  tarinaa tulisi enemmänkin, mutta jääköön tähän.

  Loppusanoina sanon, että arvosta omaa käsitystäsi hyvästä elämästä.
   
 20. gm-

  gm- 3rd gear

  Tämä menee hieman sivuun aiheesta, mutta kerronpa kuitenkin. 1.1.2012 nousi polttoaineiden hinnat ja samalla päivämäärällä työnantajani (kaupunki) ilmoitti, että kilometrikorvauksia tarkistetaan. Ajattelin, että hivenen nostavat korvauksia, kun kerran litkujen hinnatkin nousee. Vaan ei. laskivat kilometrikorvauksen hintaa 1snt/km. JIIPPII!!!
   

Kerro tästä muillekin!