ilmastojeesusteluryöstöveroa n.50e lisää ens vuonna

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja habzu, 2.1.2012.

 1. mjsn

  mjsn 1st gear

  mitä herrat vieny no sano ite mihin niitä valittuja kovapalkkasia tarvitaan 200+kaikki välilliset kätyrit. kun päätökset tekee kummiskin no vois sanoo et miltei yks kikku pussi potkuraivari katiska+apurina jutiska
  ja onko ne valmiita ite leikkaamaan tuloistaan .eivat edes taija maksaa polttoaineitaan saatika paljoo muutakaan.
  ja miten voit hokee tosta vajeesta jolla pelotellaan pintulosia tuskin sitä saadaan noilla polttoaine tuloilla katettuva kun laari on toisesta päästä auki eu-hun.laske siihen mukaan kaikki muukin mita pientulisilta otetaan niin kyllä herrojen päätokset on pientuloisten lailla suojattua ryostöö.
  vai väittääkö joku herra muuta.
   
 2. C-barge

  C-barge Gearhead

  Jos toi on tosiaan sun näkemykses, niin mee sit sen mukaan ja koita pärjäillä. Ite oon keskituloiseen hommaan saanut itteni raahattua, pari skidii, just maksettu talo pk-seudulla, vuokratalli, pari harrastelinttaa joihin joku vois väittää menevän kohtuu paljon fyrkkaakin... Ei oo tullu perintöö eikä lottovoittoo tai muitakaan. Et vaikka ne "herrat" (vaikka mun mielestä se on lähinnä tää yhteiskunta, sen terveydenhuolto, infrastruktuurit, koulutus JA tulonsiirrot) jotain viekin, niin kyllä siitä silti normijärjellä varutetulle ihmiselle tuppaa jotain jäämäänkin. Et ei kai tääl nyt niin kurjaa ja huonoo oo. Ne pientuloset ihmiset äänestää myös noita päättäjät tonne edukuntaan tekemään niitä lakeja joiden turvin ne sitten meitä ryöstää. Ja ilman EU:ta olis tosiaan varmaan asiat paljon paremmin, sikshän meillä meni ennen sinn eliittymistä niin pirun vahvasti. Tulis 70-luku takas ni vois käydä naapuril ihmettelee väritelkkarii.
   
 3. habzu

  habzu 3rd gear

  kun kerran olet niin kova puolustelemaan tuttijutan ja käteisen tekemisiä niin suostuisitko itse tällaiseen:

  lainaa mulle 100000 egee rahaa talouteni tasapainottamiseen niin saat tuosta pitkän vääntämisen jälkeen multa vakuudeksi -70-luvun lopulta olevan paperittoman solifer sm mopon. lupaan maksaa sulle takaisin heti kun pystyn. sitten menisit kotiin henkseleitä paukutellen kertomaan vaimolle että käväsin tossa pohjois-savossa tekemässä loisto diilin:
  lainasin satatonnia "rehellisen oloiselle" jätkälle ilman korkoa että sain vakuudeksi ton paperittoman mopon ja kehuisit asiaa myös kaikille kavereille ja kaveritkin ois ihan että "ooh,ootpa hyvän diilin tehny!"
  tosiasiassa nämä kaverit puhuu selän takana että "vitun idiootti,sua on kusetettu" mutta eivät sitä kehtaa päin naamaa sanoa..

  tosiasiassa ostaisin pihamaan täyteen lahoja blazereita ja kun rahat on loppu niin tulisin vaatimaan lisää lainaa ja sinä antaisit. ja sillä rahalla ostasin lisää blazereita enkä mihinkään talouden hoitoon niitä rahoja laittais.
  sitten mut julistettas varattomaksi ja konkurssiin etkä sais rahojasi ikinä takaisin kun eihän nämä lahot blazerit oo minkään arvosia ja kaikesta huolimatta vielä kattosit vaimoasi silmiin ja väittäsit tehnees hyvän diilin mun kanssa!
  käviskö tämmönen?
  kelpasi tuttijutalle kreikan kanssa...
   
 4. C-barge

  C-barge Gearhead

  Ei mulla ole mitään erityistarvetta niitä puolustella, mut kyllä mä jossain määrin luotan poliitikkojemme osaamiseen riippumatta niistä henkilöistä ja puolueistakin pitkälti. Siihen, että ne osaavat kuulla alojensa asiantuntijoita, mineitriöidensä virkamiehiä ja vedellä johtopäätöksiä sitte et mikä toimintamalli olis viisasta ja mikä taas sitten vähempi. Jos esimerkiks EU-tasolla kattoo, ni aika yksimielistä se on noiden asioiden suhteen muuallakin et mikä on toimintamalli. Ne asiat itse eivät siitä mikskään muutu, laittaa vastuunkantajien lisänimiks mitä hyvänsä. Mut meillä on tollanen niinku demokratiaks kutsuttu homma täällä, et vaaleissa vaikutetaan ja valitaan sinne sellasia ihmisiä joita kansan enemmistö kannattaa. Sit jos se ei miellytä, ni seuraavissa vaaleissa on mahdollisuus niitä vaihtaa. Vähän samaan perustuu toi verotuksen ympäristöohjaavuuskin; sen on kansalaisten enemmistö nähnyt tavoiteltavaks ainkin noin teroiatasolla kun on asaia tiedusteltu. Sit kun se käytännönvaikutus kohdistuukin konkreettisesti itseensä, ni monasti nähdäänkin sama asia huonoks mikä äsken nähtiin hyväks. Koitaa siin sit vaan olla mieliks. Mut tos on nyt ensimmäisenä noi pressan vaalit, sit myöhemmin on samana vuonna kunnallisvaalit, kummissakin kansalaiset pystyvät vaikuttamaan siihen suuntaan millasia ihmisiä ne haluaa asioitaan hooitamaan. Ja reilu kolme vuotta ni eduskuntavaaleissa sama mahdollisuus. Enemmistön mielipide sitte ratkasee. Vai haluisitteko mieluummin tänne jonku Kim Il Jungin tai Cauceskun asioitanne hoitamaan. Luuleeks joku et asiat olis kovastikin meillä paremmin jos vastuuta kantaisivat nykyisten sijaan jotkut toiset ihmiset. Mikä asia oleellisesti olis toisin, siis paremmin?
   
 5. nixon

  nixon 3rd gear

  Liitytään venäjään ni pensan hinta tippuu kunnolla! :x
   
 6. mjsn

  mjsn 1st gear

  hienoo et pärjäät keskituloisena maksetulla kampallä.
  mut onse vaan niin hienoo kun pitää parjätä pientuloisena harmi vaan kun ei oo tota maksettuva ok-taloo sithän mulla olis kaikki yhtä hyvin kun sulla. no mita tässä valittaan ollaan kataisen kaverita vaan ja ostetaan kallista lienta niin suomi nousuun ja eu .(ja pientuloisten puolia oltiin pitävinään mutkun hallitukseen pääsvät perskules se unohtu no vittu)eihänse mitään. kun katotaan ylee 70 luvun tolsästä jä ootellaan millon saahaan maksaa tästäkin sitä hyvin vointi veroo.ja hallitushan on oikeessa mitä siitä niinhän ne sanoo. onne niin velikultia noi politikot okohan joku oikeesti sellasen kamu?
   
 7. C-barge

  C-barge Gearhead

  Työtä mä oon tehnyt että oon saanut noi maksettua, ja aikoinaan tullut todella pienellä käyttörahalla toimeen. Mut sellast se on ihmiselo, päämääriä, tavoitteita, onnistumisia, pettymyksiä. Aikalailla useimmat meistä lähtee samalta viivalta ja toi elämässä pärjäämienn on pitkälti itsestään kiinni verrattuna siihen mitä se on monessa muussa paikassa. En ole itekään siihen panostanut kun välttämättömän ja keskittynyt sitten hetkessä elämiseen, mut vaikee mun on "huonoista" ratkaisuista ketään muuta syyttää kun sitä hemmoo joka tuijottaa peilistä. Pitkäjänteisemmällä toiminnalla ja riskinotolla olis varmaan saanut paljon enempi mammonaa ja sitä kautta sitten aikaankin. Politiikon tai yleensäkin luottamushenkilön duuni tuppaa olee sellasta paskahommaa mistä aika vähän kiitosta ropisee. Kun ei oo tarjolla kun paskaa ja sitä on jaettava, niin sen voi harvoin tehdä niin että se miellyttää. Ja sit kutienkin jos vaikka kansainvälisesti tarkastelee miten meidän yhteiskuntaamme rankataan erilaisissa tutkimuksissa, ni vaikee siitä on sellaseen johtopäätökseen päätyä et ne erityisen huonoa duunia olis tehneet?
   
 8. mjsn

  mjsn 1st gear

  toi ulkolaisten rankkausko se mittapuuonkin et meielytellään muita.kun omat kärsii voi vitales . onko hallitus mielestäs onnistunut omien ksnsalaisten asioissa kun loppuun palamiset johtavat siihen mita lehdissä on ollut aika vitusti on ollu otsikoissa noita perheiden kylmäks lyontejä ynnä muuta sit väitetään et näin meillä hoidetaan hienosti asiat.
  oikeesti suomen hallitus on työntäny kansan verorahoja vitusti ulkomaille eli haihduttane .ja nyt valehtelevat päin näköö et kaikki terveyden huollot sun muut opetukset ynnä .muut olis tehny sen velkataakan just.
  tän ja edellisten hallitusten aikana niitä on vain ajettu alas ja leikattu vaivihkaa.ja samaan aikaan siirretty herrojen menoihin lisää.
  ja vielä myyneet suomalaisten ylpeyden aiheet ulkolaisille että saadaan varmasti voitot ulkomaille.
  tottahan ne sit rankkaa ja kehuu suomen hallitusta miten hyviäne on.
  ja sitten perään kysyvät voisitekos myydä tonkin osa alueen ja taas sai halllitus suitsuketta ja kehua.
  joskus suomeen luotiin teollinen omavarainen teollisuus jolla oli vientiä ja kysyntää jolla suomi nousi pinnalle. jonka saimme kaikki perinnöksi jonka
  hupuli hallitukset ahneuksissaan ja tyhmyyksissään myivät.
  unohtivat viisauden munivaa kanaa ei kannata tappaa.
  mikä on nykyinen suomen kansan ylpeyden aihe. maksetaan verosta veroo.
   
 9. mikki72

  mikki72 3rd gear

  Sitä on kai onnellisemmassa asemassa kuin arvaakaan,jos on töitä ollut koko ajan näistä lamoista ja taantumista huolimatta.Alkaa vaan ottaa pattiin,kun vaikka kuinka teet töitä ja makselet veroja,ei mitään vastinetta niille saa.
  Vielä ´80 luvulla,jos sai valtion tehtaasta työpaikan,se oli kuin lottovoitto.Ei tullut potkuja,jos et itse niitä aiheuttanut.Mutta nyt on tahti muuttunut..Osakeyhtiöt ei tuijota kun tuottoa ja osakkeiden arvoa ja vie pahimmillaan vehkeensä pois,jos tulosta ei tule.
  Ja mitä nuihin Kreikka ym avustuksiin tulee,niin eihän se ketään kiinnosta,jos sellainen maa menisi konkurssiin.Mutta kun keskieurooppalaiset pankit (lue sijoittaja herrat :wink: ) ovat noihin maihin rahaa sijoittanut,niin ne on vähän pakko pitää pystyssä.
  Se vaan nyt menee niin,että mekin noita pankkien touhuja kalliisti maksetaan,eikä pankeilla tunnu olevan mitään vastuuta mistään.
  Henkilökohtaisesti vähennän kuluttamista sen minkä ikinä pystyn,koska se on ainoa kosto,minkä pieni ihminen pystyy tekemään.
  Oli se sitten oikeen tai väärin,mutta jos kunnon eurooppakonkurssi tulee,voi tyynyn alta ottaa kykyä ja lähteä vaikka Kreikkaan juomaan sateenvarjolimpparia..

  Että kevään jatkoja vaan...
   
 10. C-barge

  C-barge Gearhead

  Onks kaikki hallituksen ansiota tai sen vikaa? Eiks tässä maassa yksilöillä ole mitään vastuuta? Mitä muita mittareita on kun noi kansainväliset rankkauksetg, mihin meitä pitäis verrata? Tarviiks Kataisen ja tuttijutan tulla pitämään itkeviä kansalaisia käsistä kiinni? Kuka hoitais asiat paremmin, toisin ja miten se tapahtuis? Onks näyttöi ja meriittejä? Miksei ne tee niin? Jos vaikka esimerkkiä sais.
   
 11. fordgranada

  fordgranada 2nd gear

  aika pitkälti samaa mieltä c
  -bargen kanssa,,,
  hallinnon lakkauttaminen ei aiheuta kaaosta???voiko joku oikeasti jos sanoo totuuden niin miettiä noin??
  suomalaiset valittaa aina kun muksusta asti opetetaa ettei ne siell mitään argadianmäellä tee vain meitä kiusaa,,,,,,noin kaikki sanoo,,,mutta jos aikuinen normaali järjellä varustettu ihminen hiljaa miettii itsekseen niin tulee äkkiä toisiin aatoksii!!
   
 12. jake81

  jake81 3rd gear

  unohtivat viisauden munivaa kanaa ei kannata tappaa.
  mikä on nykyinen suomen kansan ylpeyden aihe. maksetaan verosta veroo.

  Erittäin hyvin sanottu!! En usko että kikkeli kataista paljon kiinnostaa muu kun että ite voi paksusti! Ihmettelen vaan "suomalaisten" äänestämistä että aina vaan mennään ojasta allikkoon ja maksettavaa tulee vaan lisää koko ajan, mitäs tää ns. keskituloinen tarkoittaa 3000+e /kk?? kun edes sais ite sen 2000 ja väittävät että tällä alalla olis kovat palkat!! Tätä menoa jos jatkuu niin ei tarvi kohta mennä duuniin ollenkaan kun ei ole vara maksaa polttoaineita veroista puhumattakaan!!
   
 13. habzu

  habzu 3rd gear

 14. C-barge

  C-barge Gearhead

  Täl hetkellä kai keskiansio on about 3200€ kuukaudessa. Kun oli viel lainaa, ni mun asumismenot oli 1000€ kuussa, nyt 300. Talli 100, kaks joutopoikaa himassa, auto, kaks harrasteautoo... Jos ois aikanaan panostanut vaikka koulunkäyntiin tai uran luontiin tai yrittämiseen, olis todennäköisesti ansiot jotain ihan muuta kuin nyt. En nää miks ei noi ihan samat asiat olis kenenkä hyvänsä käsillä.
  Poliitikot on riippuvaisia kansalta saamistaan äänistä, joten mä en usko että ne ehdoin tahdoin pyrkis tekemään sen kansan kannalta huonoja ratkaisuja. Ja vaalituloksen perusteella siihen ei usko kauheen moni muukaan. Jotain kauheen kummallista tossa Kaitasessa on vikana kun sitä kohtaan tunnetaan noinkin paljon vastenmielisyyttä. Joku vois ehkä valistaa et mikä olis oleellisesti toisin jos pääministeri olis vaikka sossu tai persu? Miks asiat olis toisin ja olisko ne paremmin vai huonommin?
   
 15. fordgranada

  fordgranada 2nd gear

  joo,,,ihan hyvinhän täällä menee,,,ja kun jokainen rupeaa ajattelemaan vähän järkevämmmin ym ,,,niin tod näköisesti 50v päästä on vähän vielä perempi paikka,,,me itsehän tämä valtio olemme 8) nyt vain niellään ylpeytemme ja yritetään paremmin,,,ei olla kateellisia sillle 4 vuotta vanhalla avensiksella ajavalle naapurille kun itse ajelemme farkku capricella.. naapuri joka on niin kyllästynyt vaimoonsa että miettii puol tosissaan itsemurhaa,,,, :rotfl: ei vain kyllä caprice kuskit varmaan keski verto penttiä onnellisempi on... :rotfl:
   
 16. fordgranada

  fordgranada 2nd gear

  ei vain,,vakava asia,,,ei ne aina täydelisiä päätöksiä siellä tee,,,,, juuri tänään mietin että jos kuorma-autoilijat menis lakkoon yht äkkiä,,,jättäisivät vain autonsa tielle ja kotiin,,,kai jossain vaiheessa muutos olisi pakko tulla?...pakkohan ne rahat on jostain ottaa,,,mutta miksi aina autoilija kärsii? vanha hyväksi havaittu lypsylehmä.?
  siihen olisi hyvä saada joku muutos,,,!
   
 17. mjsn

  mjsn 1st gear

  tässä vältiossa ei ole yksilöllä muuta vastuuta tänä päivänä kun maksaa veroo lisääntyvissä määrin. miten se rankkaus auttaa tavallista alle 2000€ kuussa tienaavaa jolla potku uhka kokoajan päällä kun firma myyty ulkomaisille jotka vähentävät tai siirtävät toiminnan ulkomaille.
  ei tarvii jutin tai kataisen tai sunkaan tulla pitään itkeviä kansalaisia käsistä
  suomalaiset ovat aikaisemminkin edellisien sukupolvien aikana. purrut hammasta ja toimineet toisin .autaneet apuva tarvitsevia. jos satut ton yksin hollinnoiti politiikan ymärtävänä huomaamaan niin antoiko toi pääministeri muille sijaa kuin rikkaitten puolueille ja muutamalle ? oli tulossa myos tavan tallaajan edustajat mut saiko ne eedes yrittää omilla esityksillä ei tainnu tais katainensanoo näin tai sitten ei. niin hankala siinä on keltään näyttöjä vaatia. jos yks tuhlari veron kiristäjä määrää.
   
 18. C-barge

  C-barge Gearhead

  En itekään välttämäti niele kovimpien imastomuutoshössöttäjien skenaarioita, mut ei se sitä asiaa mikskään muuta et ympäristöstä ja ilmastosta on syytä kantaa huolta. Ja siinä mielessä näkisin et toi ilmastopainotteinen vero-ohjaus ei välttämättä oo ainakaan huonompi kuin vaikkapa ympäristön tuhlaamiseen kannustava. Jossain se verotuksen painopiste on, ja mun mielestä se on parempi et se on sitten esimerkiks bensan hinnassa kuin vaikkapa pienituloisten ansioissa. Vaikkei se sitten joka osaltaan absoluuttista totuutta edustaiskaan.
   
 19. captainpera

  captainpera 2nd gear

  rahat hukkaan

  Menee ehkä vähän OT, mutta menköön!

  Itsellä on usko loppunut koko tähän systeemiin ajat sitten. Olen vuosia työkseni ollut maailmalla paikoissa (Lähi-Itä, Balkan, Afrikka, Afganistan) joihin suomi pistää ns. kehitysapurahaa ja samoista paikoista tänne otetaan ns. kiintiöpakolaisia tänne elätettäväksi.

  On mieltäylentävää nähdä esim. kivikasa joka on miljoonia niellyt sairaalaprojekti, jota sinäkin veronmaksajana olet rahoittanut. Todellisuudessa rahat ovat pakallisen heimo/rosvopäällikön taskussa. Sen huomaa helposti esim. kun menee katsomaan hänen hulppeaa huvilaansa, jota vartioi henkilökohtainen armeijansa.

  Lukuisat hienot maailmanpelastusprojektit nielevät miljardeja. Yhtenä esimerkkinä paikan päällä todistamani world sanitation project. Suomikin rahoittanut suurilla summilla. Tavoite ylevä: sanitaatio rakentamalla takapajuisille ihmisille, niin monet sairaudet paranevat ym. Paikalle rak.tarvikkeet, rakennusporukka insinööreineen ja iso turvaryhmä edellisille. Useinhan sijaitsevat levottomilla alueilla esim. afganistanissa. Logistiikka monimutkaista ja kallista. Tämän kalliin projektin tuloksena sanitaatiotilat eli eli wc-rakennus useimpien kylien laidalle saatiin afganistanissakin.

  Lopputulos: Ensimmäisenä wc-tiloista lähtivät ovet. Sitten katot. Sitten sisältä vietiin aivan kaikki. Käytetyt kompostoivat wc-pytytkin varastettiin. Jäljelle jäi vain rakennuksen betoninen runko, kuin luuranko. Tällainen löytyy kylien laidalta "muistona" sinunkin työllä ansaitsemistasi verorahoista, jotka olet maksanut esim. juuri polttoaineen hinnassa. Afgaanit käyvät pellon reunassa tarpeillaan ja vasemmalla kädellä pyyhkäistään niinkuin ennekin.

  Tietysti on onnistunuttakin kehitysapua, mutta usein helpommalla pääsisivät kun vaikka pistäisivät nuotion eduskuntatalon portaille ja polttaisivat rahat siinä. Lopputulos on aivan sama.

  Useimmiten pakolaisten lähtömaissa on täydet elinmahdollisuudet. Useimmiten tänne ei ketään tarvitse elätettäväksi haalia muka "humanitäärisistä syistä." Menköön päättäjät itse katsomaan mitä se touhu on. Tottakai ihmiset tänne pyrkivät ja sain paikan päällä vastailla moniin kysymyksiin. Yllätti miten hyvin tiedetään meidän systeemit alkeellisissa maaseudun kylissäkin. Kyllä he tietävät mitä meidän sossun mammoille pitää sanoa jo lähtömaassa.

  Tottakai säälin kurjissa oloissa eläviä ja nälkää näkeviä ym, mutta hyväksikäytetteviä idiootteja ei meidän tarvitse silti olla. Emme me ole velvollisia puurtamaan ja maksamaan rahojamme veroina tällaiseen touhuun.
   
 20. Putte

  Putte 1st gear

  Kilometrikorvauksen putoaminen, johtuu valtion tekemästä päätöksestä ja perustuu korkotason alenemiseen. Polttoaineen hinta on vain pieni osa noiden kilometrikorvausten määräytymisestä. Saahan sitä työnantaja maksaa korkeampiakin kilometrirahoja, kuin verottaja hyväksyy, mutta sen jälkeen ne ovatkin veronalasita tuloa.
   

Kerro tästä muillekin!