ilmastojeesusteluryöstöveroa n.50e lisää ens vuonna

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja habzu, 2.1.2012.

 1. Putte

  Putte 1st gear

  Katsastuksissa kerättyjen mittarilukemien mukaan vuotuinen ajokilometrimäärä on noin 15.000 kilometriä autoa kohden. Sitä kauttahan voisi jonkun keskiarvon saada lasketuksi.
   
 2. Putte

  Putte 1st gear

  Yllätävän moni on ostanut dieselauton pelkän autotuojien propagandan ja polttoaineen halpuuden johdosta, vaikka yleensä se dieselauto on kalliimpi hankinta kuin bensa-auto. Ihmiset tuijottavat polttoaineen hintaa, eivät kokonaisuutta.
   
 3. Putte

  Putte 1st gear

  Tarkoitushakuista propagandaa.
   
 4. spinneri

  spinneri 3rd gear

  Tuohon "miinaan" on viimeisen parin vuoden aikana varmasti moni astunut. Ei olla edes yritetty laskea sitä, onko dieselin ostaminen oikeasti edullinen ratkaisu. Sellainen on pitänyt saada, jos ei sen takia kun naapurin Reiskakin sellaisen osti, niin sitten taitavan automyyjän puheisiin nojaten. Onhan sen dieselauton jälleenmyyntiarvokin parempi kuin bensiinikaimansa, ainakin jos autoalan markkinointiin on uskominen.

  Vaan onko enää? Jos aiemmin autokauppiaat hamusivat myyntihalleihinsa vähän ajettuja dieseleitä, saattaa nyt olla suuntaus täysin toinen – niistä halutaan eroon ... nopeasti, hyvin nopeasti. Tämä näkyy tietysti myyntihinnoissa, joiden hintakäyrä saattaa yllättäen muuttaa suuntaansa. Tämä on tosin puhdas allekirjoittaneen oma spekulaatio, ei mihinkään faktaan perustuva tutkimus.

  Itseäni eniten tässä polttoaineveron rassaamisessa arveluttaa sen välillinen vaikutus ... kaikkeen. Aivan kaikkeen. Suomessa suurin osa elintarvikkeista, tavarasta, postista jne. liikkuu kumipyörillä. Vaikka kuljetusyrittäjä saakin vähentää polttoainekulut täysimääräisinä, tuppaavat korotukset löytämään reittinsä suoraan hintoihin. Se taas johtaa kuluttajahintojen nousuun. Lumipalloilmiö, mitä ainakin itse (pienituloisena) pelkään.


  80-luvulla Monkeyn tankkiin 92:sta hintaan 3,08 mk/l tankannut

  Jari Sjöman
  Spinneri Magazine
   
 5. Putte

  Putte 1st gear

  Tässä viitettä keskiltuloisuudesta.

  http://www.uusisuomi.fi/raha/116147-kes ... E2%82%ACkk

  Yksityisen sektorin kokoaikaisten kuukausipalkkaisten työntekijöiden säännöllisen työajan keskiansio oli 3255 euroa lokakuussa 2010, ilmenee Tilastokeskuksen tänään julkaisemista tiedoista.
   
 6. captainpera

  captainpera 2nd gear

  Taitavat todella kovatuloiset painaa tuota "keskituloa" aika rankasti ylöspäin. Harva tuntemani duunari tienaa tuollaista summaa. Reilu kaks tonnia tuntuis olevan oikeassa elämässä se "keskitulo."

  Onhan se tietysti kiva arkadianmäelläkin tuijotella tuollaista summaa ja todistella itselle, että kyllä tuosta varaa on maksaa enemmän vaikka polttoaineesta. Pistetääs tosta vähän vaikka Yle-veroa päälle ja vielä vähän tuosta ja tuosta...

  Tienaisinpa itsekin tuon. Tällä hekellä menee rankasti alle eli pitää katsoa peiliin ja sanoa siellä olevalle naamalle, että sinä saatanan köyhä!! :rotfl:
   
 7. jake81

  jake81 3rd gear

  :D hitto jos lasketaan ennen veroja niin jää melki puoltoist tonnia vajaaks et olis keski tuloinen... mä taidan siis olla pienituloinen ja kauheesti kuullut juttuja putkimiesten kovista palkoista!!! :mad:
   
 8. yks toine mikko

  yks toine mikko Gearhead

  saako? :eek:
   
 9. triniemi

  triniemi Gearhead

  Tuosta kun kertoo sen keskitulon 3255€ kahdellatoista saadaan noin 39000€, josta käteen jää laskurin mukaan ( http://www.veronmaksajat.fi/fi-FI/omatv ... skuri2012/ ) noin 27400€

  Sillä sitten maksetaan alvia ja polttoaineveroja. Käteen taitaa oikeasti jäädä pakollisten tuloverojen ja elämiseen menevien alvien (esim ruoka), energiaverojen jälkeen noin 50% bruttopalkasta.
   
 10. C-barge

  C-barge Gearhead

  Kokonaisveroasteemme tosiaan taitaa huidella tuolla 50% paikkeilla. Ja siellähän toi marginaaliverokin huitelee, eli siis enemmän tienaavat saa siitä ylimenevästä osasta käteen about puolet mikä pienentää tuoloeroja. Täs maassa on mutiakin hommia kun perinteiset duunarihommat, ja onhan selvää et jos ekskiarvo on X, niin osa tien aa yli ja osa ali. Se mitä itse kukin sitten tekee on aika pitkälti oma valintakysymys, paljonko on ollut valmis uhraamaan sen eteen et joskus pärjäis vähän paremmin.
   
 11. Purejenkki

  Purejenkki 1st gear

  Eikö ne kysynyt siltä kokoomuksen yh-äitiltä että olisitko valmis 300euron palkan alennukseen niin sanoi että ei pärjää kun on yh-äiti.
   
 12. triniemi

  triniemi Gearhead

  Kyllä tässä on jotain mun mielestä pielessä, jos keskiluokkaisena ihmisenä sun puolesta päätetään joka toisesta sun tienaamista eurosta. Syynä tietysti Suomen suhteessa valtava hallintokoneisto, jota pitäisi karsia, mutta asiasta ei edes keskustella. Jonkinlainen julkishallinto tarvitaan, mutta huomattavasti nykyistä pienempi. Mitenkään ei ainakaan mun päähän mahdu, että valtio sekaantuu vaikkapa kulttuuriin, asumiseen tai siihen mikä on terveellistä ja mikä ei. Ihmiset osaavat ajatella omilla aivoilla ja päättää ihan itsekin, jos vain annettaisiin tilaa enemmän.
   
 13. C-barge

  C-barge Gearhead

  Kansanedustajille duunarin palkka, sillee sinne varmaan pyrkii sitä pätevintä ainesta. Kuitenkin, nehän päättää vaan sellasesta 50 000 000 000 € potin jakamisesta ja saamisesta. Jos vähän miettii et mitä saa vaikka sadasosan tosta olevan yksityisen asioista päättävä porras, ni tuntuuks toi kansanedustajna palkka vielä erityisen runsaalta? Sinänsä mulla ei oo niiden liksassa mitään kiinni, mut se tulis olla aika arvostettu vakanssi tässä maassa ja liksa sen mukainen. Mun mielestä se on enempi alakanttiin kuin yläkanttiin. Ja jos tuntuu ylihoukuttelevalta, niin sekin homma on kaikkien tavoiteltavissa eikä vaadita edes oppiarvoja.

  Toi on totta sekä meillä et monissa hyvinvointimaissa. Toi about 50% suoraan päältä pois on kuitenkin viel pieni osa; siihen tulee päälle työnanatajamaksut, eläkemaksut jne.... Suhde lienee luokkaa et yhen tunnin nettoansiolla pystyy ostamaan kymmenisen minuuttia vastaavaa työtä. Ei vaadi kauheeta ruudinkeksijää tajuta et yhtälö on kokolailla mahdoton toimiakseen. Verokiilaa pitäis saada pienemmäks... mikä tietää lisäsäästöjä jo edellisten tarpeiden päälle.
   
 14. ripe

  ripe 1st gear

  Pienentää tuloeroja, hetkinen. Mitä minä en tajua? Selitäisitkö tyhmälle.

  Duunari maksaa samalla prosentilla veroo kuin se 10 000eurroa kk tienaavakin.
  Ainoo ero että se köyhä duunari maksaa "koko" käteen jäävästä summasta viä muita veroja. Koska rahaa ei jää yli. Kaikki menee, mahdollisesti elää viä ylivarojensa. Lainaa rahaa.

  Sille isopalkkaselle sitä vastoin jää tuloista viä rahaa yli, joilla se esim. ostaa sijotus asunnon ja maksaa siitä ainoastaan "varainsiirtoveroa." Onkohan se 2,5% Tämmösen veroahan täytyis olla vähintään 23% jotta se maksais edes saman veron kuin se duunarikin.
   
 15. Putte

  Putte 1st gear

  Jos olet kuljetusyrittäjä, niin tiedät että saa.
   
 16. yks toine mikko

  yks toine mikko Gearhead

  mistä ne saa vähentää? omasta tilipussista?
   
 17. Putte

  Putte 1st gear

  Kyllähän ne voi laittaa verotuksessa kuluina poistoihin. Tää asiahan käsiteltiin no kerran ja silloin lopulta ymmärsit sen. Onkos unohtunut.
   
 18. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

 19. Putte

  Putte 1st gear

  Homma on mulle ihan selvä, mutta teille se ei ilmeisesti ole.
   
 20. yks toine mikko

  yks toine mikko Gearhead

  muistin myös. jopa löysin sen viestiketjun.

  taas haksahdin samaan lankaan. jotenkin Jarin sanavalinnat suistivat miut raiteiltani.

  mitenhän mie siis lyhyesti omankin muistini virkistämiseksi referoisin sen aiemman keskustelun tähän silleen et se suhtautuis jotenkin järkevästi Jarin lausahdukseen.

  niin, laskutoimituksen helpottamiseksi karkea esimerkki. jos keikasta saa tonnin, ja keikan kulut ovat kuusisataa euroa, maksaa kuljetusyrittäjä veroa neljästä sadasta. jos kulut taas polttoaineen korkeamman verotuksen myötä nousevat vaikkapa seitsemäänsataan, maksaa yrittäjä veroa kolmesta sadasta.

  kaksi vaihtoehtoa, joko bruttotulo laskee neljänneksellä, tai korkeammat kulut siirretään keikan hintaan (eli kuljetettavien hyödykkeiden kuluttajahintaan)..

  wuhuu.. taas mie tajusin!
   

Kerro tästä muillekin!