Ilmastosekoilu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ak72, 9.11.2018.

  1. Masa71

    Masa71 Gearhead

    Onkos se mitä ponjakkipannuun jää tislauksen jälkeen sitten köyhdytettyä rankkia? ;)
     
  2. stealth

    stealth Gearhead

    Niinkuin nyky hallitus sipilön johdolla, Köyhdyttää kansaa kiihtyvään tahtiino_O
     
    Redneck61 tykkää tästä.
  3. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei. Se on pastöroitua autoilijan kiljua. Maku sama, vatsavaikutuksetkin. Mutta autonrattiin saa mennä vaikka heti jos vaan kykenee.
     
    DX tykkää tästä.
  4. kpj

    kpj Gearhead

    Toivottavasti näin asia olisikin. Totta myös, että suhteellisen jätteen määrä on varsin pieni, mutta toisaalta päästessään luontoon, tuhon määrä on suuri varsin pienelläkin määrällä. Suomen ydinjätteen vuosituotannosta riittää 0,001 % tuhoamaan Suomen suurimman vesistön juomakelvottomaksi. Toisaalta myös uusiokäyttö tai oikeastaan sen keksiminen mihin sitä voisi käyttää, taitaa olla taka-alalla, kun täälläkin loppusijoituspaikka on keksitty jo maan sisään. Siellähän ne varmasti ovat turvassa seuraavat 100 0o0 vuotta. Jenkeissä pelkästään taitaa olla yli 60 000 tonnia odottelemassa tätä uusiokäyttöä. Jos tämän ilmastopaneelin mukaan maailma muuttuu niin nopeasti kun väittävät, niin kuka pystyy ennustamaan, ettei luonnonmullistukset tapahdu juuri näiden välivarastojen ja/tai loppusijoituspaikkojen kohdalla... Pitäisi siis ehkä miettiä, mihin kannattaa sijoittaa tulevaisuuden voimanlähteenä, eikä kiihkoilla puhtaan sähkön puolesta. Toki sillä on paljon kiihkoilijoita, koska tällä hetkellä on paljon halpoja/ilmaisia tankkauspaikkoja, raha siis ratkaisee tässäkin asiassa paljon mielipiteitä. Eikä sähkö pääasiassa haise töpselistä, eli sen täytyy olla aina vihreätä?!?
     
    stealth ja Redneck61 tykkäävät tästä.
  5. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  6. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    joopajoo, mitenhän ois tasapuolisuuden nimissä myös muittenkin polttomoottori laitteiden kieltäminen...
     
  7. kepuri

    kepuri Gearhead

    Joo,moottorisahat,ruohonleikkurit,moottorikelkat,lumilingot,mönkijät,moottoriveneet,oikeestaan traktoritkin pitäs kieltää joku sähköpaska tilalle.tai voishan kaikki ostaa esim.nurmikonleikkaus palvelun sitten joltain yritykseltä.
     
  8. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Kevään eduskuntavaalit ovat nyt erittäin ratkaisevat monelta kantilta, nyt nukkuvat hereille ja todella tarkkana ketä äänestetään.
     
    dart -66, PetteriT, Vuokralainen ja 1 muu tykkäävät tästä.
  9. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Nuo tuollaiset aivopierut pitäisi pitää siellä pääkopan sisällä...Joutuu meinaan aikapaljon sähkön tuotantoa lisimään jos kaikki "pöristelee" sähköllä tuossa vaiheessa...ja tuohon muutokseen tulee melkoinen hiilijalanjälki suomalaisten kohdalle kun käyttökelpoista kalustoa pistetään paaliin ja tilalle "ah niin ek(g)ologista ja vihreää sähköautoa...ja jokunen voimalaitoskin tarvitsee pykätä ja Caruna ym sähköyhtiöt kiittää ja kansa kiroaa.
    Samaan aikaan kiinassa, intiassa ja venäjällä ja afrikassa p*skat välitetään siitä kun yritetään toteuttaa sitä länsimaista unelmaa...Suomalaisten pitää pelastaa tämä planeetta...Noilta politiikoilta unohtuu äänikiimassaan että tuollainen aivopieru voi johtaa ajattelevan kansalaisen äänen ohjautumisen vähemmän höyrypäisen puolueen laariin.
     
    dart -66 ja three hundred tykkäävät tästä.
  10. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Älkääs nyt, venäjältä saa puhdasta hiilivoimaa, ei tarvii rakentaa voimaloita, eikä suomen päästöt kasva.
     
  11. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    perinteisesti demarien kannatus on lähtenyt laskuun kun ovat avanneet suunsa ennen vaaleja, toivoa sopii että tälläkin kertaa.
     
    Retem ja three hundred tykkäävät tästä.
  12. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Totta...problem solved...
     
  13. rb

    rb Double Gearhead

    Joo...…… Katsokaa nyt helvetissä, että ketä äänestätte:

    https://www.is.fi/autot/art-2000005972771.html

    Sdp: Polttomoottorilla käyvät uudet henkilöautot kiellettävä, tilalle nopealla aikataululla 750 000 sähköautoa

    Suomen autokannasta löytyvien täyssähköautojen, vetyautojen sekä ladattavien hybridien yhteismäärä on nostettava vain reilussa kymmenessä vuodessa huimaan 750 000 autoyksilön kokonaislukuun.

    Lisäksi ”seuraavalla hallituskaudella tulee laatia aikataulu
    uusien polttomoottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä”.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  14. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Otetaas hiukan komentoa takaisin...Eihän tässä ongelmaa olekaan. Kielletään UUDET polttomoottoriautot. Huh. eli sijoittakaamme vanhaan rautaan ja tekniikkaan :)
     
    Muokattu: 21.1.2019
  15. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

  16. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Meinaat että kun herroilta viedään se iso diesel mersu, niin ne tyytyy ihailee vedet silmissä (bensahöyry) vanhoja jenkkejä? Jotenkin mä en näe sitä? Kyllä se mennee niin että mikäli uudet kielletään, niin vanhojen käyttäminen/huoltaminen tehdään niin hankalaks/kalliiks että se ei vaan onnistu. Noh, kaasutus on ainut vaihtoehto. Vaikka vähä luulen että kun tää ilmastokupla puhkeaa, niin jengi saa taas ajaa bensalla, ja vaikka dieselillä ilman että sitä haukutaan maailman tappajaks.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  17. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Ehkä hiukan kieliposkessa tuota kirjoitin, kun huomasin että vain uusille....mutta kyllähän se on että niinkuin kirjoitat että vanhojen käyttö tehdään samalla niin hankalaksi että vaihtoehtoja tuskin hirveästi jää...Tuon ilmastokuplan puhkeamista odotellessa.

    Jotenkin tuntuu että miten se maalaisjärki tuntuu päättäjiltä näissä asioissa puuttuvan...tai ainakin suhteellisuuden taju ja ymmärrys siihen että tämä reilu 5 miljoonainen kansa ei tätä tellusta pelasta vaikka tehtäisiin hurmaava joukkoitsemurha kerralla ja lopetettaisiin kaikki päästöt tähän paikkaan. Mutta jos tuollaista maalaisjärkeä sieltä päättäjistä löytyisikin niin se selkäranka sen asian ääneen sanomiseen taitaa sitten puuttua, kun se ei ole yleisen vouhotuksen mukaista ja sillä ei saa kukkahattutätien ääniä tai se ei ole puolueen ideologian mukaista.
     
    sectoid, rb, mikaa7146 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  18. Helsingin Pyöräilijöiden toiminnanjohtaja, Saara Louhensalo.
     
    caprice305 tykkää tästä.
  19. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Näinhän se on, suomi ei lisää maailman päästöjä yhtään. Joku iso lobbaaja siellä taustalla nyt riehuu.
     

Kerro tästä muillekin!