Iloisia ylläreitä käytetyissä autoissa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Ranchero-78, 22.9.2003.

  1. Ranchero-78

    Ranchero-78 1st gear

    Joo, aiemmin tuli aloitettua ketju jossa käsiteltiin remonttilöytöjä mutta nyt hiukan asiaa sivuten eli kun ostaa käytetyn auton edullisesti niin aina tulee pelättyä pahinta tekniikan ja muun osalta. Mutta onko sattunut vastaa ns. iloisia ylläreitä, joku kohta autossa onkin paremmassa kunnossa kuin osasi odottaa??

    Omassa Rancherossa ostohetkellä tuli kurkisteltua venttiilinkopan alle ja vähän harmitti kun oli hieman karstan näköistä töhnää mutta ei mitään ihmeempää. Noh, seuraavana kesänä varsinaisen ajon alkaessa tuli jollain litkulla kone huuhdeltua ja uudet öljyt laitettua. Siinä sitten tuli ajeltua jonkin aikaa ja kattelin konetta alta ja päältä. Yllätys yllätys, tipan tippaa ei valu öljyä mistään ja näyttää siltä että kone on ollut auki joitakin vuosia sitten (tiivisteistä päätellen). Kone ei myöskään syö öljyä/savuta ja puristukset kaikissa pytyissä on aivan ok/tasaiset.

    Nyt autolla on ajettu 2 kesää ja edelleenkään ei ole syönyt öljyjä tai vuotanut moottorin osalta yhtään. Kerran näinkin päin :smile:
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    OSTIN AIKOINAAN FIAT UNOON RITMON 1500 KONEEN
    AUTOSTA JOKA OLI MENOSSA PAALAAMOON.AJOIN KONEELLA 7 VUOTTA , JA AINOAT MITÄ PITI VAIHTAA OLI IMUSARJAN TIIVISTE JA VESIPUMPPU.
     
  3. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Itte ostin joku vuosi sitten Dodge coronetin
    440:llä ja myyjä kertoili et tämmänen projektihan tämä on. Ostaessa en koe ajanut koska keskellä talvea ja sukeille renkailla ja lukolla ei oikein toi ajo ollut mitenkään toimivaa puuhaa.

    Talven aikana remppasin vain kaasarin ja pistin säädöt kohilleen ja eikun kesällä KOVAA ajoa. Oli niin helppo projekti ei eipä toista ole vielä tullut vastaan. No toki kaikkea kulutus osaa piti vaihtaa, mut sehän on ihan arkipäivää.

    PS. ja renkaatkin "pinnoitin" rälläkällä, jota en suosittele kellekkään.. Kerrankin kävi niin ettei mennyt miljoonaa ja myyty tonnilla :smile:
     
  4. 454SS

    454SS 3rd gear

    Mä löysin kerran markan takapenkin alta :grin: :grin:
     
  5. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Liittyy löyhästi aiheeseen:
    -91 oltiin hieromassa kauppaa GTO:sta Santa Anassa. Kun päästiin lopulta yhteisymmärrykseen ja paperien täyttöön niin myyjä kysyi että kun hänellä on jotain ylimääräisiä osia, huolitteko mukaan kun hän muuttaa kohta Floridaan niin ei viitsisi mukaankaan ottaa. Tottakai. Peruutettiin Goat tallin eteen ja alettiin mättää hyllyltä tavaraa paksiin, 4-vaihteinen muncie, pari Holleytä, pari tuliterää ilmastointikompuraa ja lämppärinmoottoria...... Tavaraa tuli sen verran että osa piti laittaa takapenkille, onneks oli ilmaiskarit takana että päästiin vielä liikkeelle ilman että takarenkaat hankaa lokasuojiin.
    Oli aika hyvät kaupantekijäiset :smile:
     
  6. Muki

    Muki Gearhead

    Slight off-topic..

    Kävin joskus 80-luvulla Kalkkirantsun plaanilla hakemassa valtteriin jotain pientä trimmiosaa tmv. No siinä oli yksi aski hallin vieressä maassa...kysyin paljonkohan pitäisi tuosta maksaa. Kolmesataa, sano koppiroope. No ei kun kyytiin vaan. Mikäli oikein muistan oli siinä MoPar-eroottinen määrä splineja akselissa ja 4 pykälää joista valita. Meni muuten ripeästi kaupaksi eteenpäin vähän isommalla summalla.... :smile:
     
  7. Christoffer

    Christoffer Gearhead

    juuri tuli ostettua kupla ihan vaan kun omistaja sanoi että se lähtee pian prässiin.
    Tallilla kurkisteltiin uudet iskarit edessä,sävylasit ympäriinsä,vaihdekeppi mallia T jossa pakkilukko,kone lähtee laakista käymään eikä tiputa öljyä (juu tarkistin kyllä siellä koneessa öljyä on)ym..Kun asennoituu että kaikki osat on kaatiskamaa niin tulee välillä positiivisia ylläreitä
     
  8. xtremer

    xtremer 1st gear

    ostin 2.0 V6 50 eurolla sisällä oli lähes uudet männät, renkaat ja laakerit.
    tosin laakeroin sen kuitenkin uudestaan
     
  9. makke

    makke 1st gear

    Ostin metsässä vuosia maanneen auton joka kasvoi jo sammalta ja pellit olivat jo hyvää matkaa haihtuneet pois.
    Keulalla olevan moottorin sain varsin helpolla käymään ja ihmettelin moottorin kierrosherkkyyttä yms. Moottorin merkinnät viittasivat pieneen hyljeksittyyn moottoriin, joten olin lähellä paloitella sen; säästin kuitenkin.
    Noin vuoden kuluttua selvisi, että moottoriin oli vaihdettu pienen koneen ulkoiset tunnusmerkit. Porattu ylikokoon, takomännät, nitrattu kampura, alumiiniveivit, maksimiin avarrettu kansi max. kokoisin venttiilein, modifioitu öljypumppu, kevennetty vauhtipyörä, välitetty vaihteisto yms. yms.
    Ilmaiseksi hakemastani autosta jäi siis itselle vähintäänkin 2k euron mosa.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ostin tulitikku rasian ja siinä oli että sisältää 40 tikkua mutta minun ostamassani oli 45kpl eli 5 kertaa saa saunan lämpiään ilmatteeks, pelkkää säästöö
     
  11. Roadrunner

    Roadrunner 1st gear

    Hyviä tikkuja tai sit oot hyvä sytyttää, ite onnitun melkee ain katkaseen yhen tikun :grin:
     
  12. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Mut yleensähän niissä on 45tikkua 40sijaan?
     
  13. SamiL

    SamiL Gearhead

    Tikkuaskissa "keskimäärin" = sama kuin muualla "korkeintaan"

    Ostaessani aikoinaan Fairlanen myyjä harmitteli, ettei siinä ole ohjaustehostinta. Kotona autoa tarkemmin tutkiessani huomasin, että kyllä siinä on.
     
  14. whiic

    whiic 1st gear

    Itse olen kokeiltuani tullut siihen tulokseen, että tulitikulla ei saunaa kovin lämpimäksi saa - mitä nyt vähän sormia voi lämmitellä, jos paleltaa. Löylynheiton voi unohtaa täysin.
     
  15. Spitfire

    Spitfire Gearhead

    Spitfire projektia aikoinaan ostaessani kauppaan kuului pieni puukolli varaosia, mihin en päässyt kaupantekohetkellä tutustumaan. Myöhemmin kävin lootan hakemassa yhden maatilan vintiltä ja sieltä paljastui mm. alkup. rätin kaaret ja kohtuu harvinainen Judsonin remmiahdin spitin mottiin. Jonkun verran naamalla oli hauskaa kotio päin ajellessa.
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kaverini osti tuossa takavuosina caddyn ja ihmetteli miksi moottori käy vajaatehoisesti.
    Myyjä selitti vian olevan virranjakajassa.
    Virranjakajan kansi vaihdettiin kun sieltä puuttui kokonaan 6.s putun napa.
    Käynti ei parantunut, päinvastoin huononi ja moottori piti ihmeellistä ääntelyä.
    yli 2000 km ajettuamme moottorin pitämä ääntely oli helvetillinen ja tärinä aivan saatanallinen. Päätimme purkaa moottorin ja katsoa mistä vika johtuu.
    Voi v...u, 6.s pytystä puuttui kokonaan mäntä ja tilalle oli kiertokankeen sidottu räteillä täytetty villasukka.
    Tästä myyjälle kiukuttelemaan ja kauppaa purkamaan. Purettua kauppaa ei saatu, mutta uusi mäntäsarja "löytyi" kuin ihmeenkaupalla autotallin perukoilta, ja tietysti muutama tuhat markkoja myyjän lompparista.
    Ja kyllähän se moottori kuntoon saatiin uusine mäntineen.
    Terveisin Jussi
     
  17. triniemi

    triniemi Gearhead

    No olipas siinä "rehellinen" myyjä! Pesäpallomailaa olis sietänyt saada kun kerran selvästi tiesí mitä myi ja yritti kusettaa!
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Arvaa saiko äijä "lievän käsittelyn"?
    Terveisin Jussi
     
  19. kmovat

    kmovat 1st gear

    Parikin kertaa käynyt että olen ostanut auton jossa muka ajoaika lopussa. mutta parhaassa oli nk. pitkäleima :smile: (myyjä luuli leiman olevan ummessa vaikka sitä oli vuosi jäljellä)
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ostin oman amazonini 500e, edellisellä omistajalla auto oli seissyt 2v käyttämättömänä.
    -lähti laakista käymään
    -melkein ruosteeton (oven alareunoissa kukkaa)
    -Tonnin koppa (uudemman volvon laatikko vanhaan tappikoneeseen)
    -bensawebasto
    -muutenkin hemmetin hyväkuntoinen
    -katsastuksessa ei ollut muuta huomautettavaa kun jumiutunut takajarrusylinteri
     

Kerro tästä muillekin!