1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Impala jurina

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Salkkii, 10.1.2018.

 1. Salkkii

  Salkkii 1st gear

  Elikkä semmoseen kyselisin vinkkiä kun 60km/h ajaa niin jurisee impala jostakin ja muilla nopeuksilla ei kuulu mitään ylimääräisiä ääniä. Mikäköhän voisi olla tämä aiheuttaja? Itse epäilisin ristikoita mutta onko perää tässä epäilyssä?
   
 2. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  Onko X-runkoinen?? Onko jousitusta laskettu???Tuntuuko vedätyksessä?? ...jos 3 x kyllä, niin melko tyyppivika, johtuu 2-osaisen kardaanin kulmista. .... joku viisaampi saa kertoa miten korjataan, itse en saanut vakio-osilla ( siis ei mitään 1 osaista kardaania/leikkaa/hitsaa menetelmää...) ja säädöillä (pinion kulma jne) poistumaan. Vaivasi vain eniten vedätyksessä.
   
 3. Salkkii

  Salkkii 1st gear

  On x-runkoinen, mutta ei laskettu ja tuntuu myös silloin kun veto ei ole päällä elikkä kun vauhti tippuu tuohon 60 kohille.
   
 4. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  OK... tarkasta ristikoiden kunto ja tarkasta myös sen kannakelaakerin kunto; usein siitä kannakelaakerista menee se kumi sököksi ja varsinainen laakeri pääsee nojaamaan kannakkeen metallirunkoon tai voipi olla se kannakelaakerin kehyksen jalka revennyt hitsisaumastaan ja kehys nojaa auton runkopalkkiin....jurisee varmasti....
  Rungon X-ristikon alta ne 2 pulttia pois, kardaani irti perän yokesta (varo ettet pudota niitä ristikon kuppeja, vedä teipillä ympäri kiinni) ja otat koko akselin pöydälle ja takastelet siinä koko paketin. Jos ja kun uusit sitä keskimmäistä ristikkoa niin varmistu että se väli-yoken spooritus menee just samaan asentoon kun se oli.... jos ristikot menee "väärään vaiheeseen" niin se akseli jurisee tekisit mitä tahansa... Shop Manualista löytyy niiden ristikoiden oikeat asennot... (nehän voi olla nytkin pielessä ???)

  http://www.chevytalk.org/fusionbb/showtopic.php?tid/247340/
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 5. Bat ass

  Bat ass 3rd gear

  Kannatinlaakeri aiheuttaa tuollaista, samalla kannattaa tarkistaa nivelet, ja huom ! tarkista että nivelet myös liikkuvat, joskus törmännyt sellaiseen joka oli totaalisen ryytynyt, ja aiheutti aikamoista tärinää, myös pinionin mutterin löystyminen aiheuttaa samantapaista jurinaa, samoin jos pinionin laakerit aivan finaalissa, mutta pinionin viat yleensä kuuluu kaikissa nopeuksissa
   
 6. Salkkii

  Salkkii 1st gear

  Jees. Täytyypi tsekata. Kiitoksia:odcool:
   
 7. julmajari

  julmajari 3rd gear

  Miten tuo kardaanien vaiheisuus tarkistetaan, mulle ei avautunut noista linkeistä asia.
   
 8. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Etu ja takapätkän ristikot ei kuulukaan aina olla samassa linjassa. Se, missä ne pitää olla, on mallikohtainen juttu.
   
 9. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  Jos nyt muistan oikein, niin se väliristikkohan on spooreissa sen etukardaanin takapäässä, laakerin jälkeen. Vaiheistus on oikein jos etukardaanin etupäässä olevat kiinteät silmukat on vaikka vaakatasossa niin myös sen spooreissa olevan yoken silmukat on vaakatasossa......eli samassa vaiheessa.

  http://what-when-how.com/automobile/universal-joints-automobile/

  Katso kuva fig 26.11
   
 10. nuffield

  nuffield 3rd gear

  Muistaakseni näissä x-runkosissa letukoissa se booritus väliristikolla semmonen ettei käy kun yksin päin eli ei voi väärin asentaa.
   
 11. julmajari

  julmajari 3rd gear

  no pitää tutkia kun vaihdan kannatinlaakerin.
   
 12. 59Kingswood

  59Kingswood Gearhead

  Näin on, mutta kardaani on voitu "ryssiä" esim. laatikkotyypin vaihdon ja siitä seuranneen lyhennyksen yhteydessä...
   
 13. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  Näin oli ilmeisesti tehty mun ex-korinvaihto avossa.....siinä kyllä spoorituksen sai mihin tahansa asentoon asennettua, eli mistä lie ne osat oli peräisin???:confused:o_O
   

Kerro tästä muillekin!