Invertteri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja HEAVYDUTY, 31.5.2007.

 1. HEAVYDUTY

  HEAVYDUTY 1st gear

  Onko kellään kokemusta halpismalleista,(robinhood,mätänet...)
  Toimiiko harrastekäytössä? Pitäs väsätä muutama koiratarha
  tohon tontille,ja semmonen pikkukone ois helppo kanniskella
  ympäri pihoja :eek:

  Kertokee kokemuksia...
   
 2. DX

  DX Double Gearhead

  Mötönetin 600 Wattisen perään mökin sähköt laitoin, akkujen perästä siis, joita sitten aurinko- ja agregaattivoimalla lataillaan.

  Kyllä sillä pikkurälläkkä ja porakone toimii hienosti + tietty valosähköt, vastusjääkaapit jne. :p
   
 3. HEAVYDUTY

  HEAVYDUTY 1st gear

  Tarkotin siis semmosta hitsauskonetta... 8)
   
 4. THE61OHV

  THE61OHV Gearhead

  Parivuotta sitten hankin Walliuksen koneen. Kätevä kone kun tarvii hitsailla siellä täällä, varsinkin Larkin jälkeen. 3,25 puikko palaa hienosti, Jatkoroikka vaan pitää olla jykevä muuten ei onnistu, niin ja tietenkin 16A proppu.

  _____________________________________________________________

  MITÄ OOK SÄÄ SE MÖNKIJÄMIÄS?????
   
 5. DX

  DX Double Gearhead

  No totta kai sinä hitsauskonetta tarkoitit, mä vaan kokeilin kuinka kovassa kännissä olet ja huomaatko että meikäläinen puhuu mitä sattuu. :wink:

  Noista halppis puikkoinverttereiden laadusta mulla ei ole hajuakaan.

  Ota nyt äkkiä lisää kuppia. :lol:
   
 6. daimleri

  daimleri Gearhead

  joo, on kokemuksia noista halvoistakin

  aikoinaan (skotti kun olen 8) ) ajattelin että halpoja vaan kun niitä käytellään milloin missäkin ja ne jää joskus jonnekin (työmaalle) lojumaan joksikin aikaa, jopa ilman valvovaa silmää (pelko että lähtee kävelylle ja eksyy sille sielle)

  aikansa niillä leikittiin, nyttemmin ne on kaikki (oisko nyt joku 5-6 kpl?) vaihtuneet esabiin ja kemppiin

  satunnaiseen käyttöön nuo ns. halpiskoneet on arvatenkin ihan ok, mutta jonkun ongelman ilmetessä joudut ehkä ostamaan uuden. jonkun verran noissa ilmeisesti on ongelmana virran tasaisuus (tai pikemminkin se ettei se ole) ja voima (tai sen puute)

  noi nimikoneet sitten kyllä vaan toimii

  (OT/tarkennus: itse en juurikaan hitsaa, jollainlailla viimeaikoina oppinut liimailemaan kappaleita toisiinsa kiinni, mutta hitsaaja, minä, no en. palkolliset mulla noita käyttelee, mä vaan hommailen noita niille ja pidän huolta siitä että niillä työkalut pelittää)

  muistelen että tuollainen origoarc olis viimeksi maksanut n. 450-500,-

  http://products.esab.com/Templates/T041.asp?id=111579
   
 7. 4d sedan

  4d sedan Double Gearhead

  Noi laatumerkit on kyllä nykyään tosi hyviä laitteita. Kokemusta lähinnä Kempistä ja sillä menee ainakin se 3,25 puikko hyvin ja sehän riittää keskivertoharrastajalle melko pitkälle. Olkaremmillä kun köyttää laitteeen itteensä niin virran "kaukosäädinkin" on siinä hollilla valmiiksi. Hinnakkaitahan ne vaan on tälläiselle harrastajalle, kuitenkin pääosa hitsauksista tulee vedettyä migillä. Olenkin katsellut noita halpiksia mutta en vielä ole uskaltanut ostaa kun ei niistä kokemusta että tekeekö niillä mitään? Sehän tossa puikolla hitsuumisessa on se etu että eri materiaaleille vaihto onnistuu tuosta vaan.(rosteri, valurauta...) Kokemuksia kehiin.
   
 8. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  Noissa halpiksissa usein tahtoo olla semmosta, että kolmepiikin puikolla kun vetää, niin ei anna hitsata kun ehkä puikon kaks ja joutuu oottaan että kone jäähtyy, huonot paloaikasuhteet tahtoo olla. Kun taas esabin origoarc tai kempin minarkki, niin saa polttaa ties kuinka kauan ilman mitää ongelmia, eikä nekään nyt niin kalliita ole. 500e ja ei tarvi ostaa tod näk koskaan toista jos pitää kunnossa. Suurin osa hajoaa sen takia että ei oo ikinä puhallettu metallimujusta yms puhtaaks.

  Ja nimikoneisiin saa paljon helpommalla varaosia, ja niitä kannattaa jopa korjata.

  Kylhän semmonen halpis menee, jos joskus kerran vuodessa jotain vähän liimaa yhteen, mutta jos vähäki enemmän on hitsattavaa, niin ei kannata.

  Joskus jopa yllätyttiin posiitiiviseti yhestä halpiskoneesta (en muista minkä merkkinen, olisko ollu froonius tms) Sai polttaa niin monta puikkoa kun sormet kesti eikä kone ollut moksiskaan, Tosin.. Sitten tuli toinen täysin samanlainen kone remonttiin, niin se ei suostunu polttaan kun max 2 puikkoa. Eli laadussa tod suuria eroja niissä koneissa.
   
 9. vette73

  vette73 Gearhead

  Joskus jopa yllätyttiin posiitiiviseti yhestä halpiskoneesta (en muista minkä merkkinen, olisko ollu froonius tms) Sai polttaa niin monta puikkoa kun sormet kesti eikä kone ollut moksiskaan, Tosin.. Sitten tuli toinen täysin samanlainen kone remonttiin, niin se ei suostunu polttaan kun max 2 puikkoa. Eli laadussa tod suuria eroja niissä koneissa.[/quote]

  Jos kyse tosiaankin oli Froniuksesta, niin en itse ainakaan sitä halppiskoneena voi pitää, se kun on kalliimpi kuin Esab tai Kemppi.
  Ja hitsausominaisuuksiltaan pesee mennen tullen noi kaksi ed. mainittua.
   
 10. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  Eikujoo, sori. Muistin väärin, soli TELWINI! eli italialainen laatutuote. aivan aivan, froonius tekee ihan hjuvia koneita. Ei pitäs muistella pelkästää värin perusteella :)
   
 11. sakkeus

  sakkeus 1st gear

  hitsaus

  Töissä käytössä fronius valovirta kone, helppo hitsata ja toimii pitkälläkin jatkoroikalla ja kestää polttaa paksumpaakin puikkoa kauan. Hinnasta ei tietoa mutta varmasti hyvä.
   
 12. sami

  sami Gearhead

  inverttiä valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota myös tyhjäkäyntijännitteeseen. mitä korkeampi, sen paremmin syttyy keppi.
  Mielellään yli 85V.
   
 13. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  jepjep, ainut vaan että laki sanoo että peak jännite ei saa olla muistaakseni yli 106v, eli ei hetkellisestikkään saa käydä yli ton, eli tyhjäkäynnit on aikalailla max ~85-90 tienoossa, korkeammalle ei oikeen pystytä nostaan niin että saatais vielä puikko syttymään hyvin.

  Mut kyl nää kaikki nykyset koneet sytyttää aika hienosti, antavat jerkkua starttihetkellä enemmän = syttyy.
   
 14. GM-Cruiser

  GM-Cruiser 1st gear

  Olen edelleen sitä mieltä, että harrastaa voi millä merkillä tahansa, muta työt tehdään Kempillä !
   
 15. TTA

  TTA 1st gear

  Aika kuraa niistä saumoista tuleekin kempillä :rotfl:
   
 16. HEAVYDUTY

  HEAVYDUTY 1st gear

  Telwin tuli hommattua,ja oon nyt viikon päivät hitsuutellu pitkien
  roikkien päässä ympäri tonttia,ja todella hienosti on toiminut.

  Maksoi gei raudassa 299€ kempin vastaavan ollessa yli 600€!
   
 17. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Mikäs on 2015 tilanne hitsausinvertterien osalta?
  Kempin minarceja on monessa paikkaa kehuttu, esabit on merkkituotteita ja halvempia. Ja niitä on paljon muitakin. Melko todennäköisesti vastaan tulee kohtuullisen paksujenkin rautojen hitsausta eli jotain maataistelukoneita (siis maanviljelys), ensimmäisenä olisi joustopiikin runkoputkien uusimista. Saattaa jotain pakoputken korjaustakin tulla vastaan.
  Auton pintapeltejä ei noilla taida kannattaa hitsailla mutta noita karkeampia pintoja kyllä.
  Sellainen mikä toimii ja tällaiselle tunarillekin on suhteellisen helppokäyttöinen?

  Joo, joskus on hitsauskurssia ollut opinnoissa ja on puikkoa, miggiä, kaasua ja tiggiä kokeiltu mutta kaikki on unohtunut, kun ei 20 vuoteen ole tarvinnut hitsailla. Isällä on hyvä voimavirta-mig (tai mag, jos viilataan pilkkua) mutta ei aina jaksa eikä pysty ajelemaan sinne asti hitsauttamaan (eläkkeellä oleva ammattihitsari, isä siis).

  EDIT: niin joo, valovirrallista vielä.
   
 18. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  itse kättänyt ja korjannut molempia, kemppiä ja esabbia. AInut ero mitä omissa silmissä ollu on että kemppi on käytännössä yks iso kortti (nojoo, potikat on omassa kortinpalasessa) kun taas esabin caddyarc on monella kortilla varustettu. on ohjaus, teho, suodin etc kortit kaikki erikseen.

  ..Summasummaarum - kempin kortti sanoo poks = uuden koneen hinta. Esabissa saa yks kerrallaan.
   
 19. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Joo, esabilla on sitten buddyarcia ja caddyarcia, muitakin toimivia merkkejä varmaan on. Osaako kukaan heittää vinkkiä ja perustella, mikä voisi olla se järkevä?
   

Kerro tästä muillekin!