Irma @ Florida 2017

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja RaiRai, 9.9.2017.

  1. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Tälleen maalaistollona ajattelisin että alipaine mieluummin vetää katon sisään kuin puhaltaa sen poies.
     
    Nikuzai ja AnHie65 tykkäävät tästä.
  2. AnHie65

    AnHie65 2nd gear

    Juu. Videoesimerkin talossa pitäisi puhaltaa sisällä yli 100 mph tuuli, että siellä olisi alipaine. Ja JOS siellä olisi alipaine, niin silloinhan se imisi kattoa sisäänpäin...

    AHi
     
  3. pantera

    pantera Double Gearhead

    Kyllä, syyllistyin karkeaan virheeseen kun sanoin ali kun oikea termi oli yli.
    Lopputulos lienee sama , katto lähtee oli yli tai ali
     
    Muokattu: 12.9.2017
    AnHie65 ja rb tykkäävät tästä.
  4. cdi

    cdi Double Gearhead


    No ei välttämättä riippuu tarkastelu ajankohdasta. Kummallakin puolela voi olla alipaine jossain tilanteessa. Vesikaton muodossa kai tarkoitetaan harjakaton variaatioita jotka sen imun/ alipaineen saa aikaan.......syykin on jo kerrottu edellä joten se siitä.

    Mutta se sisäinen alipaine johtuu ohivirtauksesta ja repiihän se sisäkattoa alaspäin jollain voimalla. Ohivirtaukseen voi tutustua vaikka alasäiliö maaliruiskussa tai säkistä imevästä hiekkapuhalluspistoolissa.
     
  5. AnHie65

    AnHie65 2nd gear

    Kyllä siellä talon sisällä on em. "jumalattoman tuulen (100 mph)" tapauksessa ylipaine (verrattuna ulkoilmaan), ei alipaine. Ja se paine-ero vetää/työntää sisäkattoa ylöspäin, ei alaspäin.

    Normaalistihan taloissa on alipaine, joka saattaa sekoittaa hieman näitä pohdintoja.

    AHi
     
  6. BBC

    BBC Guest

    Kyllä neekereitä vituttas, jos ne ymmärtäs.

    America
    - Land of hope and Jari Mäki -


    Sinne on muuten mahtava mennä täältä lomalle paksumman tai ohuemman lompakon kanssa, mutta aika vitun fakiiri tai neekeri pitää olla joka siellä asuu. Niin, taas on helppo sanoa että mikä siellä on suomalaisen asua, no ei olekaan mikään kun sinne ei täältä ole mennyt 100vuoteen persaukisia, mutta jos sen lompakon jättäisi kotiin ja menisi noin niin kuin Jari mäki suoralippainen lippis päässä, mutta vaikka sillä neekerilompakolla.....
     
  7. cdi

    cdi Double Gearhead

    Eli sun mielestä ei voi syntyä sellaista tilannetta kun alasäiliö maaliruiskussa.?
     
  8. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Eeei, alipaine vain aikaansaa ilmavirran mikä kuljettaa asioita mukanaan. Itse asiassa koko myrsky on juuri noin.

    Mites kun puhallan ilmaa kompressoorista, onko ulkosalla silloin alipaine? :odeek:
     
    Muokattu: 12.9.2017
    AnHie65 ja mpower tykkäävät tästä.
  9. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    On, siihen kompressorin paineeseen verrattuna. Oikeasti ei ole sellaista kuin alipaine, on vain erisuuruisia paineita ja niiden välisiä paine-eroja. On vaan keksitty että nimitetään vallitsevaan ilmanpaineeseen nähden alhaisempaa painetta alipaineeksi.

    Vai?
     
    pantera, Powerstroke ja mpower tykkäävät tästä.
  10. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Taitaa tuo talon käytös tuulessa olla mallinnukseltaan perusjärjen tajuamattomissa. Se kun ei ole aerodynamiikan kannalta säännöllisiä alueita muodostava. Sisäpuolen paineet ei saata olla katonlähdön kanssa kuin vähän apuna, pääosa irrotusvoimasta tulee varmaan painevajauksesta katon yläpuolella, toki paine-eronhan se sisä- ja ulkopuolen välille taikoo.
     
    AnHie65 tykkää tästä.
  11. AnHie65

    AnHie65 2nd gear

    Meneepä syvälle tämä tuuminta :D. Paine-erojahan tässä pohdiskellaan. Kompressorin sisällä (painesäiliössä) on isompi paine kuin ulkosalla. Kun kompressorilla puhaltaa, niin paine-ero kompressorin sisällä ja ulkosalla pienenee.

    Jos oikein mennään pilkuille, niin se "alipaine/imu" lienee kompressorista puhallettavassa ilmavirran ja staattisen ulkoilman "rajapinnassa", vaikka se tuntuukin jotenkin hankalalta omaksua Nyt menee kyllä oman fysiikantajun rajoille, ja käsitteetkin lienee melko epätäsmällisiä.

    Viksummat jatkakoon tiedolla.

    AHi.
     

Kerro tästä muillekin!