"iso d"

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja teemuvht, 1.1.2007.

 1. Chevi

  Chevi 3rd gear

  Minkä kokoisia jäähyjä olette käyttäneet, mulla on tuossa setrabin se-613 odottamassa asennusta keulaan. Riittävä?? Mahtuu vaivatta vanin maskin taakse yläkulmaan. Entäs kannattaako säilyttää alkuperäinen kierto syylärissä vai jätänkö pois, helpompi tehdä letkut jos laittaa vaan pelkän lisäjäähdyttimen.

  http://www.autoracing.fi/tuotteet/Setrab.php
   
 2. Per Besserwisser

  Per Besserwisser 1st gear

  Jos ajat talvella, kantsii vanha lämmönvaihdin jättää kiertoon.. Silloin se lämmittää öljyä kovilla pakkasilla. Kesäajossa se on yksi ja sama onko kierukka käytössä. Käytännössä vaan helpompi asentaa sarjaan. Ei tarvitse aukoa kuin yksi vanha ja juminut (?) liitin. Jos kierukan jätät pois, niin vanha linja pitää katkaista. Eli jäähdytintä ei voi ottaa pois ilman kikkakolmosia. Sarja-asennuksessa jäähdyttimen saa pois ja vanhan linjan kiinni ruuvarilla ja jakarilla. Siis mietin tilannetta tien päällä, jossa jäähdytin / ne kumiset siirtolinjat alkavat vuotaa. Kun jäähdytin on linjassa, vanhan kierron teräslinjoilla saa käyntiin 5:ssä minsassa..

  Mutta jokainen tehköön kuten nappaa..
   
 3. Chevi

  Chevi 3rd gear

  Periaatteessahan se on helppo jatkaa linjaa sieltä tulevasta putkesta ja paluu syylärin kautta takas laatikkoon(vai kumpaan väliin se lisäjäähy nyt sitten tuleekaan?) jos vaan löytyy sopivia liittimä millä se jatketaan...

  No jos jätän kierukan pois niin tarkoitus on tehdä linjat kunnon hydrauliikka letkusta, eli pitäis kestää siinä missä tuo vanha putkilinjakin. Ja laatikkoon sopivat nipatkin on valmiina. Tiedän kyllä että se alkup. kierukka lämmittää laatikkoöljyjä talvella mutta onko sillä suurikin merkitys? Meinaan vaan että jäähtyykö liikaa. Ja voihan sen vanhan putkilinjan varalta sinne jättää jos sattuu että jostain öljyt karkaa niin ei kun auton alle ja putket laatikkoon takaisin kiinni.
   
 4. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Se alkuperäinen syylärin kylmällä puolella oleva vesi/mehujäähy ei lämmitä niitä mehuja pätkääkään ei pakkasella eikä muutenkaan. Lämmön takia sitä on turha jättää eikä sitä saa liian kylmänäkään "käymään".
   
 5. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Lievästi OT, mutta Pajeron ohjekirja kieltää 5-vaihteella hinaamisen. Olen minä tyhjää kärryä vitosella hinannu, mutta kuorman kans en
   
 6. PauliP

  PauliP 1st gear

  Ja jos vähääkää epäilyttää että alkuperäinen jäähdytin voisi olla osittain tukossa tai saattaisi alkaa vuotamaan (jäähdytysnestetä laatikkoon) niin kannattaa kyllä jättää pois. Molempia ongelmia esiintyy näköjään. Ja hydrauliikkaletkua tai muutakin kumiletkua käytettäessä pitää varmistaa että se kestää vaihteistoöljyä "joka vähän elvyttää kumiosia" (teflon sisäpinta?) kaikki ei kuulemma kestä, jos sisäletku turpoaa ja venyy, voi se junttautua umpeen.
   
 7. SportVan-75

  SportVan-75 3rd gear

  automaattivaihteiston jäähdytin

  jos lisäjäähystä on kyse niin ei kai koolla ole väliä, mutta periaatteessa mitä isompi sitä parempi.
  Saattais vaikka ilmastoinnin lauhdutin toimia???Onko joku kokeillu?
   
 8. paja1

  paja1 Gearhead

  Re: automaattivaihteiston jäähdytin

  on kokeiltu kolmeviiskypäsee laittaa farmicapricen ilmastointikenno,joka puhkes melkee heti kun auton pisti käyntii :eek: olis ny luullu sen kestävän ku se näyttää kohtuujäreältä :odroll: vai oliko vaan huonoo tuuria taas? näin kuitenki kävi ja kenno oli ihan ehjä ja minuutin käytön jälkee tuli punaista isolla suihkulla :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!