Istuinten puhdistus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja buick87gnbl, 28.5.2021.

 1. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  Eli mites olisi hyvä aine auton kangasistuinten puhdistamiseen? Toki oli vanhoissa viesteissä hyviä neuvoja tekstiilipesureita myöten, mutta kun en semmosta pesuria omista.

  Eli mikä on hyvä aine ns. kotikonstein puhdistamiseen nykyisellään? Kangasverhoillut penkit eivät ole mitenkään tahraiset, vaan voisi olla enemmänkin lievää pinttynyttä jotakin, tai sinne päin. Sprayaineella/vaahdolla ei kauheesti tapahtunut mitään, kun kokeilin vuosi sitten.

  Kiitokset vastauksista etukäteen!
   
 2. 383

  383 Gearhead

 3. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Pesuria vuokralle. Mikkelissä oli ainakin pari vuotta sit 40€ viikonloppu. Tuli pestyä autot, sohvat yms...
   
 4. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Wurthin Pineline toimii minusta penkeille hyvin, eli:
  https://www.ikh.fi/fi/tehopesu-10l-pineline-pl100010
  Pesurin voi joko vuokrata tai sitten ostaa, esim:
  https://www.kaercher.com/fi/home-garden/tekstiilipesurit.html

  Suihkupulloon Pinelineä ja vettä. Kastele penkit suihkupullolla. Hiero pehmeällä harjalla jos siltä tuntuu. Sitten huuhtelu siten että pesurissa vain puhdasta vettä. Tämä kaava toiminu itellä. Jos jäi tahroja niin uusintayritys vahvemmalla seoksella ja enemmällä hieronnalla. Auto aurinkoon kuivumaan, tai sitten sisälämppärillä kuivaus.
   
  J.J. tykkää tästä.
 5. JKF

  JKF Gearhead

 6. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Jos niistä Puhtaat haluaa , niin penkit irti ja verhoilut irti ja pesukoneeseen.
   
 7. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  En lähtisi purkamaan verhoiluja irti, aika iso vaiva, verhoilupesurilla saa kyllä erittäinkin likaiset penkit puhtaaksi. Näkisin että nuo vaahdot ja pyyhintä ei oikein auta, vaan kunnollinen pesuaineen kanssa harjaus ja verhoilupesurilla huuhtelu on ainoa konsti jos puhtaaksi haluaa, tulet muuten yllättymään miten ruskeata huuhteluvesi on!
   
 8. J.J.

  J.J. Gearhead

  Tässä sama ohje mitä itsekin käyttänyt ammattilaisten neuvomana, juurikin pinelineä pesuaineena.
   
 9. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Muutaman kerran vuokratulla verhoilupesurilla auton penkkejä pessy. Ero on onko malliston halvin versio vai ammattilaismalli. Toisella teettää enemmän toitä ja käyttö vaikeampaa muutenkin. Oon purkanu kaikki istuimet irti jolloin ne on saanu sopivalle korkeudelle työtasolle jossa saa hyvin reunat ja alaspäin taipuvat osat jotka muuten jää katveessen. Ne kuivuukin sitten auringossa ja tuulessa paremmin autosta pois ollessa ja kesäkelissä. Samalla voi sen lattiamatonkin pestä. Olen myös ovien kangasverhoillut kohdat ja takapaksin sivuverhoilut ja sen kontin matonkin sillä pessy. Viimeeksi loppu pesuaine ja kaupunkiin 37km. Jossain toisella sivustolla oli että pyykinpesuneste käy sopivasti laimennettuna. Sehän on matalavaahtoista joka on pesureitten vaatimus muutenkin. En huomannu käytössä enkä lopputuloksessa eroa normi pyykinpesunesteem ja kärcherin tekstiilipesuri nesteen välillä.
   
 10. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Joskus aikana, jolloin useat kyytiläiseni käyttivät kuraisia kurahaalareita, pesimme penkkejä autoista siten, että kasteltiin istuinta laimealla pyykinpesuaineella vahvistetulla vedellä, jonka annettiin hetki vaikuttaa ja joka parhaimman mukaan imuroitiin veks mun talli-imurina toimivalla Kärcherillä. Imuriin oli teipattu jonkun muun imurin leveä harjaton suulake. Sitten huuhteluvettä samalla tavoin + imurointi. Jotakin läksi, koska vesi mustui ja auto lakkasi olemasta yhtä tunkkainen. Penkit toki jäivät kosteahkoiksi => sisätilalämppäri täysille ja ikkunat pikkuisen raolleen. 12h ja penkit olivat myös kuivat.
   
 11. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  Kiitokset vinkeistä kaikille!

  Ku ei ole siis ole minulla märkäimuria eikä Kärcherin tms. tekstiilipesulaitetta, niin si vien sen
  si jonnekin autofiksaamoon etuistuinten pesuun. Ymmärsin, että nuo vaahtosprayt ei toimi, eikä toimikaan kokemuksestani päätelleen. En viittisi ostaa tuota tekstiilipesulaitetta, ku säilytystilat ovat kohtuu huonot.

  Siis ei ole tahroja penkeissä, mut näyttäisi siltä, että jotain tarvis tehdä. ....kele, ku ei o hyviä ehdottamianne välineitä.

  Tuokin on hyvä ehdottamanne juttu, jos joutuisi lotraamaan veden kera pesun kanssa, eli sisälämppäri päälle ja ikkunat auki, nii kuivuminen on nopeaa. Thanks!
   
 12. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  VUOKRAA PESURI!
   
  Seevu tykkää tästä.
 13. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  • Kiitos Bluestone! Kuten muutki edellä, ehdotat myös vuokrapesuria. Jospa perun puheeni, eli en viekään autoo fiksaamoon vaan vuokraan semmosen tekstiilipesurin.
   
 14. fmila

  fmila Gearhead

  Tarkennus!!! Ei ikkunoita auki, vaan pikkuisen raolleen ja sisäpuhallin päälle, niin kuin tuolla aiemmin kerrottiin. Jos ikkunat on kokonaan auki penkit ei kuivu ees viikossa.

  t. AM
   
 15. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Just näin, pikkusen raolleen että ilma vaihtuu, tai sitten talliin ovet auki, omat on ainakin näin kuivuneet vuorokaudessa kun ensin imuroi istuimista niin paljon vettä pois kun vain mahdollista. Tällaiset kannattaa hakea Puuilosta avuksi, niin ei tartte hinkata rutosti:

  https://www.puuilo.fi/cameron-pesuharjasarja-pehmea-3-os
   
 16. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  Kiitokset täsmennyksistä ja muista ohjeista fmilka ja Bowtie!

  Joo sen ymmärsin, että ei ikkunoita tosiaankaan kokonaan auki, vaan raolleen ja si sisälämppäri puhaltamaan. Tehny tän, ku piti kuivattaa lattia ja sitte matot puukalikalla nostettuna kun huuhtelin ilmastostointi- ja sisälämmppärin kennoja poistetun sisälämppärimoottorin kautta ja vesi lattialle. En si huomannut laittaa sisäilman tuloläppäreitä kiinni ekaks....ei o koskaan ennen käynyt näin ja taas kävi näin.
   
 17. RuosteRisto

  RuosteRisto 1st gear

  Ite putsasin vanin plyyssärit super10:llä, juuriharjalla, pyyhkeellä pinta kuivaks ja sit imurilla. Lähti suurimmat tahrat ja ”vehkeen haju” :odsmile:
  Ei ehkä paras vaihtoehto mutta sillä hetkellä toimivin.
   
 18. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Se on melkoinen urakka, en taitaisi tehdä enää toiste vaikka hyvin onnistuikin. Paitsi että pääntukien verhoilu ei lähtenyt irti joten ne jäi pesemättä kun pitivät varsineen koneessa melkoista kolinaa!
   

Kerro tästä muillekin!