itse verhoiltu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Annie Mopar, 5.1.2006.

  1. Annie Mopar

    Annie Mopar 1st gear

    Ajattelin itse verhoilla auton penkit.
    Mistä saa kohtuulliseen hintaan verhoilumateriaalit? (vinyyli/keinonahka ja kangas, en oo varma mitä lajiketta)
    (PK-seutu- Kouvolan seutu ja paikat sillä välilllä :))

    Onko jotain kirjaa tai jossain lehdessä ollu juttua, mistä ootte ottanu vinkkejä ja neuvoja työhön?
    Muistan katelleeni jostain Ruotsalaisesta v8:a vastaavasta lehdestä verhoiluohjejuttua. Jos jollakulla ko. juttu tai vastaava, voisin mielellään ostaa kopiot tai lainata lehden kopioitavaksi!

    Kiitos!
     
  2. isok5

    isok5 1st gear

    Ekaks kunnon ompelumasiina.Ei siis kotikone koska ovatten vähän kesyjä kun joutuu useimpia kankaita päälekkäin tikkaamaan.Menee muuten suhteellisen arvokkaat materiaalit pipariks ja hermotkin riekaleiksi.Ja mitä halpoihin kankaisiin tulee niin voin vakuuttaa että tulos on mitä on.Itsellä kaveri teki päälliset ja yritin halpis kankailla verhoiluttaa ei ruvennut aluks ees tekeen.Tähän pätee samat säännöt kun muuhunkin jos ei kunnon vehkeitä älä ees yritä.Jos oikeesti osaa ommella ja hyvä kone varmasti onnistut.PS.semmonen vanha polettava singeri on eto vehe verhoilu hommissa nähty on.Onnea yritykselle.
     
  3. 300 64'

    300 64' 1st gear

    turusta muovikum nimisestä paikasta ostin edelliseen projektiin finlaysonin keinonahkaa ja tosi kovalla työllä saimme ne HYVÄLLÄ kotikoneella ommeltua. ensin vanhat ehjinä pois ja ratkot ne saumoja pitkin jonka jälkeen siirrät ne uusiin kankaisiin piirtämällä vanhoja paloja käyttämällä', leikkaat, ompelet, sovitat paikoilleen ja kiristät.. yllättävän helppoa hommaa.
    [​IMG]
    [​IMG]

    tuossa pari kuvaa niistä
     
  4. tuiremc

    tuiremc Gearhead

    Joitakin omia kokemuksia löytyy Touhumaan FreezeFlame Valiantin penkkien verhoilusta...
    http://www.touhumaa.com/freezeflame/index.htm
    Kevväämmällä pitäisi tehdä pick-upiin verhoilut, onneksi siinä ei ole kuin yksi penkki...
    Joskus tein kasipätkä Fiattiin halvasta kankaasta penkinpäälliset, ja totesin jälkeenpäin että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Nimittäin haalistuivat ihan älyttömästi kesän aikana... harmittaa kun on nähnyt ison vaivan ja sitten homma pissii muutaman euron säästön vuoksi.
     
  5. Buddy

    Buddy 1st gear

    Joo. Minäkin meinaan ommella ite penkit -49 avo ja -50 fleetline chevyihin. Ostin teollisuusompelukoneen jo vuonna -97 ja se on lojunu nurkissa siitä asti. Eilen testasin sitä pitkästä aikaa ja hienosti toimii... Voi kun se oliski niin helppoo, et neulois vaan uudet pääliset vanhojen tilalle, ja heittäis paikalleen, mutta ku mun projekteissa ainaski on nää penkkien rungot jousineen sekä pehmusteet tuottanu eniten murhetta. Avon penkkirunkoihin joutu hitsaamaan metritolkulla lattarautaa. et sai ne taas muotoonsa ja mahdollisesti kestämäänkin istumista. Jouset kannattaa aina sitoa toisiinsa kiinni, jotta saa ne jämäkämmiksi. Pehmusteet on myös usein vaihtolistalla, koska aika ja lämpö saa ne haurastumaan ja kosteus homehtumaan. Jos pehmusteet on vaan likaset ja ummehtuneen hajuset, niin liotus ja pesu auttaa. Jousien ja pehmusteen väliin kannattaa laittaa joku matto väliin, niin jämäkkyys lisääntyy entisestään, esim paksua huopaa, tai sellaista eteismattoa, mitä saa lähes joka kaupasta metritavarana. Sitten se päällysmateriaali. Mä tulin ainaski siihen lopputulokseen, etten ala uhraamaan satoja tunteja penkkiverhoilujen tekoon saadakseni vinyyli, tai kangaspenkit. Päädyin aitoon nahkaan. Ei tule juurikaan kalliimmaksi kuin keinoaineet ja on varmasti vinyyliä mukavammat sekä kestävämmät. Nahka tulee mun mielestä vaan kauniimmaksi patinoituessaan. Tulet myös tarvitsemaan toppausten tekoon sellasta ohutta vaahtomuovimattoa, johon on liimattu kangas joko toiselle, tai molemmille puolille. niitä on ainaskin kahta paksuutta. Ruiskuliima on aika tarpeellista myöskin ovipahvien yms. paneelien päällystyksessä. Äläkä unohda tarpeeksi vahvaa lankaa. mitä ei yleensä normaaleista ompeluliikkeistä edes saa. Ja ei muuta ku verhoiluhommiin... :D
     
  6. Annie Mopar

    Annie Mopar 1st gear

    vau! Teillä on kyllä molemmilla todella hyvännäköiset itsetehdyt verhoilut! luotan sen verran itseeni ompelijana, että uskon handlaavani verhoilunteon. Siis ymmärsinkö oikein; ostitte ihan tavan kangaskaupasta (hyvää) keinonahkaa? Ts. ainakin aivan tavan kangaskaupasta saatavaa? (muovikum ~etola?) Ja liekkivaltteriin vielä lisänä villakangasta, onko sen väri pysyny hyvänä?

    Ajattelin, että josko laittas vinyyliä, mutta ilmeisesti keinonahasta on ihan yhtä hyvä tehhä. Luultavasti myös helpompaa ommella.
    Ostitteko uudet kiinnityshakaset vai miksi niitä rautalenkkejä sanotaan, vai laitoitteko vanhoilla kiinni?

    Kiitos tosi hyvistä vinkeistä ja oli tosi mukava nähhä noin hyvänäkösiä tuloksia! Jos mun liekkikeula-valtteri (ei kyllä tule jäämään liekkikeulaksi :D ) saa kauniit penkit omankäden kautta, niin taidan laittaa kans tänne näkösälle :) Jotain pientä aplikointia on tarkoitus laittaa selkänojaan, ettei ihan perusmallia kuitenkaan. Mulla on sellanen vanha jytäkkä kotikone, ei mikään muoviräppänä (niinku ei autokaan, lukuunottamatta lasikuitusia etusiipiä :)), jolla meinaan yrittää. Hätävarana sitten isok5:n suosittelema polkusinger.

    Laittakaa muutkin kättenne jälkeä näkösälle myös tällä saralla!
     
  7. Buddy

    Buddy 1st gear

    Hakasia saa muovikumista. Niihin on omat pihditkin olemassa (kalliit), mutta näppärä tekee ne itekkin nokkapihdeistä ja pyykkipojan jousesta.
    Mä olen luullu, et vinyyli ja keinonahka olis sama asia. :eek: Mitä eroa niillä on?
     
  8. Piru

    Piru 1st gear

    tämmönen ooppus tuli joskus alffameeriltä osteltua:
    http://www.amazon.com/gp/product/087938 ... s&v=glance
    vaikuttais ihan pätevältä kirjalta,käytännössä en ole verhoilua kokeillut muualle kuin oviin.

    penkkeihin on kuulemma syytä laittaa verhoilun ja pehmusteen väliin jotain villaa "liukkariksi" ettei verhoilu ole kohta puhki..taitaa vanhemmissa orggisverhoiluissa olla ehtaa puuvillaa ajamassa tätä asiaa.
     
  9. JanneK

    JanneK 3rd gear

  10. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Noitakin kuvia kun katsoi, niin täytyy kyllä esittää syvä kunnioitus tuollaisille käsityöammattilaisille.

    Luulisi että osaajille riittää töitä niin paljon kuin jaksaa tehdä.
     
  11. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Sen verran lisään, että siinä on muuten hieno ammattisuunnitelma nuorille jotka funtsii mitä tekee isona.

    Ammattiverhoilijalle on varmasti kysyntää auto, vene ja huonekaluhommissa.

    Voi olla ihan rahallisesti kannattava puuha, varsinkin jos tekee omassa autotallissa tai kellarissa.

    Eikä ole hirveitä pääomakustannuksia.
     
  12. herrakani

    herrakani 1st gear

    Oho. Hats off to Hepcat. Todella tyylikästä.
     
  13. Buddy

    Buddy 1st gear

    Otin lopputilin puoltoist kuukautta sitten, ku ajattelin, et verhoilu vois olla mun alaa. Se on hieno homma ja saa toteuttaa omia visioita. Tein kakskyt vuotta elintarviketyötä ja päätin eräänä päivänä, et nyt saa riittää. Ompelukonekin oli jo valmiina. Tontilla sattuu seisomaan vanha omakotitalon rötiskö, josta siivosin yhen huoneen työtilaks. Hain honkkarista irtopatterin lämmittimeks ja tein vanhasta sängynpohjasta työpöydän, Eipä voi valittaa, et kustannukset olis ollu hirveet. mulla on periaatteessa valmiit tilat vaikka ammatin harjottamiseen. Pitää kyllä pistää vielä vähän jäitä hattuun ja kokeilla enste verhoilla omat penkit ennenku uskaltaa vieraille tehä :D
     
  14. Mopo305

    Mopo305 1st gear

    Onnea,yrittänyttä ei laiteta,vai kuis ne sanoo.mopo305
     
  15. janzamar

    janzamar 1st gear

    kyllähän tuommoinen jälki nostaa heti pientä poltetta :D
    saa nähdä kantaako pidemmälle,mutta hyvää jälkeä,kyllähän tuollaista mielellään omassakin ritsassa katsoisi.
    ei sillä että nahkapenkit mitenkään mukavat olisi,mutta helppohoitoiset jne,oli edellisessä kulkineessa.
    ja penkinlämmittimillä niistä saa ihan talvikäyttöönkin siedettävät.
    ja hiton hyvännäköiset 8)
     
  16. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Komean näköisiä on noi tässä topicissa näkyneet verhoilut.
    Mulla yhden kaverin vaimo tekee "kotipajassa" mut ammattitaidolla erilaisia verhoiluhommia ja nyt olis suunnitteilla että fixauttais sillä Oildropperin verhoiluja ja mahdollisesti teettäis pikuppiin auton tyylin mukaisen lavapeitteen. Jos joku muukin täälläpäin tarttis teettää saman tapaisia hommia niin voin vaikkapa samalla kysästä ja välittää tiedon kiinnostuksesta eteenpäin :D
     
  17. HEPCAT

    HEPCAT 3rd gear

    Laadukkaita autoverhoiluja tehdessä ei voi liikaa korostaa ompelukoneen merkitystä. Varsinkin jos tehdään erilaisia tikkauksia tai esim. tuck´n´rollia. Kaksi- tai kolmisyöttöinen teollisuusompelukone on paras valinta, pelkällä alasyötöllä ei pitkälle pääse.

    Kaikkia materiaaleja ja tarvikkeita kannattaa kysellä autoverhoiluun erikoistuneista liikkeistä. Materiaaleissa ei kannata säästää missään tapauksessa. Laadukas keinonahka maksaa 20-25E/m. Viiden neliön nahkavuodan saa noin 300 eurolla Ja jos neuvoja tarvitsee, niin eikun vaan kyselemään rohkeasti!

    Buddylle tsemppiä valitsemallesi tielle! Suomessahan tunnetusti yrittäminen kannattaa, joten pikäjänteisyyttä ja todellista kiinnostusta verhoiluhommiin tarvitaan.
     
  18. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Eastwoodin poistoluettelossa olis tuck´n´roll -työkalut:

    linkki
     
  19. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mikä toi työkalu on? Mitä sillä tehään? Neuvokaa tyhmää taas. En ol ikinä nähny moista. :eek:
     
  20. herrakani

    herrakani 1st gear

    Toi työkalu on pellinkutistustyökalu.
     

Kerro tästä muillekin!