Ja sitte hieman keskustelua puslista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja mane, 17.12.2001.

  1. mane

    mane 1st gear

    Kertokaapa kaikki mitä tiedätte nylon-puslista! Onko helppo sorvailla itse, vaatiiko voitelua jne...
     
  2. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Nylonpusla on helppo tehdä vaikka puusorvilla, se ei ole ongelma. Mutta ongelma on nylonin kovuus. Puslan elämäntehtävä on joustaa hieman ja sitä nylon ei nimenomaan tee. Kaikki pienetkin tärinät tulevat lävitse - kokeiltu on. Suosittelisin nylonia ehkä kilpa-autoon ja siviilivehkeeseen polyuretaania.
     
  3. mane

    mane 1st gear

    Voi ne kyllä hieman kovat olla, mutta mitäs tommoset uretaanipuslat sitte kustantaa..?
    Olis vaan helpot noi nylonit, ku sais itse sorvailtua, säästäis..:smile: <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  4. Tapi

    Tapi Gearhead

    Nyloni houkuttelee hinnallaan ja helppoudellaan, mutta olen nähnyt pari takatukivartta revenneen hitsaussaumoistaan, kun pusla ei joustakaan vaadittavaa määrää.

    PU-puslia ei yleensä kannata tehdä itse, koskapa automallikohtaiset valmiit sarjat ovat alkup. puslien hintaiset (ainakin Opel). Etolasta ostettuna PU on kallis materiaali.
     
  5. Sittana

    Sittana 1st gear

    Sportti-auton sivuilla on ainakin hinnasto noille PU-puslille.
     
  6. whiic

    whiic 1st gear

  7. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    Nylon-puslat on ihan ok. Helpot ja halvat tehdä. Kannattaa tehdä pari kymppii pienemmät puslista kuin mitä se reikä mihin se tulee on, niin ei revi saumoja auki niin herkästi. Takana eivät ole niin välttämättömät, itse uusin vain kumiset ja panin pari prikkaa väliin niin kirstyvätkin sopivasti. Ja sporttiauto auttaa jos tahtoo vimosen päälle alustan, rahaa vaan menee aika peijoonisti..
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    yleistä puslista:

    superflex ja powerflex katumallit ovat pehmeämpiä, mutta paljon jäykempiä kuin kumiset
    energy suspension on em puslia jäykempi, pitää jo jonkinverran pauketta ja naksuntaa, mutta silti joustaa = auto kestää
    nailon ei jousta = voi käytää vain yhteen suuntaan liikkuvissa tukivarsissa

    kilpaautoissa nylonin tilalla käytetään uniball-niveliä tai uretaanipuslia 3-ulotteisesti liikkuvissa tukivarsissa (jottei kori/tukivarsi repeä)

    pete
    http://www.prostreet.fi
     

Kerro tästä muillekin!