Jäähdyttimen alavesiletku

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja buick8791, 23.1.2006.

  1. buick8791

    buick8791 1st gear

    Moi,

    sanokaas mitä mömmöä on hyvä laittaa alvesiletkun liitoskohtien pintoihin jumittumisen estämiseksi?

    Noin vuosi sitten laiton autoon uuden alavesiletkun vesipumpun uusimisen yhteydessä. Vanha(noin 18 v) tehdasasennettu letku lähti hyvin silloin irti, samoin sama letku aikaisemmin syylarikorjauksen yhteydessä. Nyt tämä uusi letku ei lähtenyt irti rikkomatta sitä. Oli niin hyvin liimaantuntut kiinni kummastakin päästä. Toki noloudellakin on osuutta asiassa, mutta eipä moinen ole tullut aikaisemmin koskaan vastaan.
     
  2. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Tekisi mieli vastata että kuparitahnaa.

    Itse laitoin sitä. Voi tosin olla että oli tyhmä temppu, kun sitä ei kai ole tarkoitettu kumin kanssa käytettäväksi.

    Hyvin on aikankin pysynyt kinni. 8)
     
  3. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Eikös se ollut että kuparitahnaa ei suositeltu alumiinin kanssa, vai muistanko väärin?
     
  4. lake ender

    lake ender Gearhead

    Samaan asiaan liittyen: millanen virtausnopeus tuolla putkissa menee? Tarvis tehdä alavesiletkuun 180 asteen mutka ja supistus jäähdyttimelle. Täytyykö koittaa tehdä kaareva putki ilman pykäliä, vai kärsiikö jäähdytysteho, jos tekee 90 kulmista ja hitsaa vaan raa-asti pienemmän putken isomman sisään?
     
  5. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Kyllä uskaltaisin tehdä noin. Jossain autossa on tollanen ryssän 90 mutka alunperinkin, en muistya kyllä missä, mutta sellainen syyläri mulla on joskus nurkissa pyörinyt.
     

Kerro tästä muillekin!