Jäähdyttimen paikkausaineet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja ls1978, 20.7.2009.

  1. ls1978

    ls1978 Gearhead

    Käyttiksessä (M-B 124) tuntuisi olevan pieni vuoto lämppärin kennossa, hyvin vieno glykolin haju leijuu kabiinissa silloin tällöin, paisuntasäilössä ei ole pinta juuri laskenut. Ei millään kiinnostaisi alkaa purkamaan kojelautaa kennon vaihtoa varten. Tekeekö noilla jäähdyttimen paikkausaineilla (Holts yms) mitään? Vai saako vain syylärin tukkoon? Onko tuollainen "korjaus" pitkäikäinen vai alkaako vuoto uudestaan parin kuukauden päästä?
     
  2. pienipile

    pienipile 1st gear

    En tiedä miten pitkäaikainen apu noista aineista on,mutta mulla opelissa alko vesipumppu vähä tiputtaa ja laitoin väliaikais korjauksena siihen tota Holtz:ia.Ja ainakin lakkas tiputus,että hyvää ainetta tuo on ainakin..Tuskin nuo mitään ikuisuuksia kestää vuotoja estämässä.
     
  3. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    Asiasta keskusteltu paljon täällä: korjauta/ vaihda hyvä ihminen
    jäähdytin hyvän sään aikaan. Talvella konepellin alta tunkeva höyrypilvi näyttää myös tosi pahalta ja huvittaa ohiajavia...
     
  4. pienipile

    pienipile 1st gear

    Joo,ei ole oikotietä onneen noiden aineiden kera....
     
  5. kime2

    kime2 Gearhead

    Kyllä ne paikkausaineet yllättävän hyvin asiansa hoitaa...
     
  6. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Samaa mieltä, vuoto ei alkanut uudestaan vaikka vaihdoin nesteetkin yhteen käyttökikottimeen. Siinä joutui lisäämään nestettä litran päivässä ennen paikkausaineen laittoa. Ja on paikkausaineilla pahempiakin vuotoja korjattu.
     
  7. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Systerin pösössä vuoti kans lämppärin kenno. Ikkunat oli talvella glykolihuurussa. Kennon vaihto merkkikorjaamolla on kellotettu 8 tunnin hommaks, enkä ite vittiny ryhtyä. Ois menny ainakin 2 päivää turatessa. Kaadoin jotain mömmöä syyläriin, oisko ollu Thurmo stop-leak tai sitten jotain muuta, en muista enää. Kyllä se vuotto loppui ainakin pariks vuodeks, sitten menikin auto vaihtoon. Kannatti kokeilla. Omaan autooni en ehkä kuitenkaan laittais.
     
  8. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    THURMO stopleak on toimivaa tavaraa.
     
  9. Camaro77LT

    Camaro77LT 1st gear

    Kannatta korjata.. Ne litkut pitävät hetken aikaa jos on lähes uusi kenno.
    Jos on vanha se repeää hetken päästä vierestä...
    ps: se kitti liimaantuu tosimukavasti lattia mattoon.
     
  10. Nickel

    Nickel 1st gear

    Mulla on kestänyt melkein 6 vuotta,lämppärin kenno vuosi ja oli niin pirullinen vaihtaa että laitoin jotain mömmöä,en kyllä muista enää mitä se oli. Varmaan alkaa nyt vuotaa kun tuli kehuttua :)
     
  11. kingsway

    kingsway Gearhead

    Aineen toimivuus sitten riippuu vuotopaikasta. Jos kenno vuotaa, niin ehkäpä siihen paikkausmömmöt saattas auttaa. Jos taas on käynyt niin, että letku on murtunut tai tiputtaa letkun liitoksesta, niin siihen paikka-aine todnäk ei auta. Tämä kannattaa todentaa ennenku työntää sitä mönjää järjestelmään.
    Naapuri työnsi viis purkkia(?!) STP:tä syyläriin ku vuoto ei ruvennu loppumaan. vuoto korjaantu lopuksi letkun kiristämisellä. Luonnollisesti linjat oli kuitenki aika tukossa ja vaati putsauksen.
     
  12. Fargo

    Fargo Gearhead

    Kyllähän ne toimii. Oli aikoinaan volvon nokkakymppi kuorma-auto ja syylari vuoti ku olis haulikolla ammuttu. muistaaksen 12 pussia Thurmoa meni ennenkuin piti ja viikon kesti. Ei noi pysyvästi mitään korjaa.
     
  13. kime2

    kime2 Gearhead

    Ei ne olekaan tarkoitettu mahdottomiin vuotoihin,mut pienemmät vuodot ne kyllä yleensä korjaa "pysyvästi"...
     
  14. ls1978

    ls1978 Gearhead

    Kaadoinpa sitten pussillisen Thurmoa nokilekaan, katotaan kuinka tepsii. :odroll:
     
  15. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Ai jai, taitaa Thurmo olla se joka tukkii kanavat yms jos mikä :cry:

    Noi nestemäiset aineet on itsellä toiminu todella hyvin ja kestävästi :)
     
  16. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Forte leak stop ainakin paikkasi yhden sisäkennon n. 2 vuotta sitten eikä ainakaan vielä vuoda.
     
  17. Aako

    Aako 1st gear

    Ei ne oikeenkäytettynä mitään tuki ja vuodot asettuu kyllä! Mulla on nyt yhessä vehkeessä ollu 3 vuotta jäähdyttimestä kolarin seurauksena kolme putkea liki puoliväliin poikki, nestemäistä korjausainetta kippasin, että pääsen kotio... jäipähän sitten syylari vaihtamatta ja edelleen väkättää!
     
  18. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Eiks ton paikan nimi jo kerro vähä jotai mitä sinne ainoastaa laitetaa.
    Kuten bensatankki = Bensa, Jäähdytin = Jäähdytin neste :poff:
     
  19. ajomies

    ajomies Gearhead

    Sen verran on kokemuksia noista tukeaineista että ihan pienet tihkut kyllä korjaantuu, mutta isommat ei, tai ainakin sitä ainetta pitää laittaa paljon ja sitten tulee ongelmia. Omassa traktorissa nousi lämmöt tappiin ja termari pois oli aivan täynnä jotakin kittiä eikä auennu, vaihdoin uuden ja uudet nesteet niin eikös alkanu lämpärin kenno vuotamaan, eli ilmeisesti edellinen työkapineen omistaja oli kennovuodon tukkinu jollain mömmöllä ja sitä oli sitten pantu yli tarpeen kun jumi pääsi iskemään.
     
  20. Anti-Midas

    Anti-Midas Gearhead

    jäähdytin

    Bar's leaks ryynipurkin pistin muutama viikko sitten 80 vuotta vanhaan jäähdyttimeen ja edelleen on kennon kostean näköinen, mutta ei vuoda tiputtamalla.
     

Kerro tästä muillekin!