Jäähdyttimen sisäpuolinen pesu

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Mr Dart, 29.1.2013.

 1. Mr Dart

  Mr Dart Gearhead

  Nyt olis syylari irti ja huomasin, että korkin kautta letkulla laskettu vesi tulee aika nahkeasti alaletkun liitoksesta ulos. Taitaa olla enemmän tai vähemmän tukossa mokoma. :mad: Olisko hyviä konsteja millä kanavat saisi auki. Soodaa, konetiskiainetta, sitruunahappoa vai mitä kannattais käyttää?
   
 2. Pas(i)kiainen

  Pas(i)kiainen 3rd gear

  Onko alusyyläri vaikö rauta?
   
 3. Mr Dart

  Mr Dart Gearhead

  Kait rautaa/messinkiä. -80 aspenin syylari kyseessä.
   
 4. mesev8

  mesev8 3rd gear

  Nythän se on niin että sinne syylariin tahtoo kehittyä kattila kiveä, ja sitä ei mikään liuota,sen saa pois vain mekaanisella puhdistamisella ja kun vanhaa syylaria rupeen rassaamaan niin se ylensä luovuttaa,uuden alu syylarin saa muutamalla satasella,
   
 5. JariV

  JariV 2nd gear

  Kodin putkimies irrottaa. Mutta jos syylari on vähänkään mätä niin siitä tulee siivilä. 20 minuuttia motin käyttöä lämpösenä, 2 litraa putkaria. Ei saa olla alumiiniosia, syöpyvät todella paljon. Moninkertainen huuhtelu.
   
 6. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Mulla oli irto syylarissa pari kolme päivää sitruunahappoo, kivasti lähti kamaa.
  Sitä ennen oli ollut konetiskiaineella pariin otteeseen putsattu koko järjestelmää.
  Lidlin harpic paskapöntön putsausaine tuntuu noihin vastaavii.än kalkkeumiin toimivan, lohkon vesitiloja sen kanssa putsailin, voit koittaa sitä syylariinkin. Ja lämpö auttaa aina.
   
 7. Puutera

  Puutera 2nd gear

  Omien kokemuksien perusteella ja muiden kokemuksia kuulleena suosittelen uuden/parempikuntoisen hankkimista, koska puhdistustyö ja -tulos ei välttämättä ole helppo ja tavoitteita vastaava.
   
 8. idiot

  idiot Gearhead

  ruokasooda
   
 9. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Uusi ja parempi ei aina ole parempi, voi olla heikompaa tekoa, epäsopiva, tms. Suosittelen vanhan korjaamista ja vasta sitten uuden hankkimista.
   
 10. Puutera

  Puutera 2nd gear

  Onnistuminen ja epäonnistuminen ovat kumpikin mahdollisia - tässäkin asiassa. Ne ovat tapauskohtaisia juttuja.

  Ja yleensä hän, joka vastaa kuluista, päättää myös toimenpiteistä.
   
 11. INVICTA

  INVICTA 3rd gear

  puolikesää yritin omaa jäähdytintä liotella auki. Aikaa meni ja rahaa paloi lopputuloksena edelleen tukossa oleva mutta vuotava jäähdytin :mad: . tänään kävin hakemassa griffinin alujäähdyttimen jos viikonloppuna askartelis kiinnitykset. mikkiksen kanssa kyllä samaa mieltä ettei uudet välttämättä ole alkuperäistä vastaavaa laatua.
   
 12. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Mut kaikilla mahdollisilla keinoilla vaan koittamaan.

  Jos joku pilli alkaa vuotamaan, ei muutaku tinaa peliin. Suolahapolla putsaus ja tinaus perään.
   
 13. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Kattilakivi on karbonaattia, eli emäksistä => Hapan (hapot, etikka ym) liuottaa, sooda taas on itsekin karbonaattia. Öljypaskaan auttaa joku emäksinen puhdistusaine. Mitä ainetta sitten käyttääkin, niin puhdistustehoa saa lisää, jos pystyy kierrättämään nestettä ja antamaan lämpöä.
   

Kerro tästä muillekin!