Jäähdyttimen sisäpuolinen pesu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Mr Dart, 29.1.2013.

  1. Mr Dart

    Mr Dart Gearhead

    Nyt olis syylari irti ja huomasin, että korkin kautta letkulla laskettu vesi tulee aika nahkeasti alaletkun liitoksesta ulos. Taitaa olla enemmän tai vähemmän tukossa mokoma. :mad: Olisko hyviä konsteja millä kanavat saisi auki. Soodaa, konetiskiainetta, sitruunahappoa vai mitä kannattais käyttää?
     
  2. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Onko alusyyläri vaikö rauta?
     
  3. Mr Dart

    Mr Dart Gearhead

    Kait rautaa/messinkiä. -80 aspenin syylari kyseessä.
     
  4. mesev8

    mesev8 3rd gear

    Nythän se on niin että sinne syylariin tahtoo kehittyä kattila kiveä, ja sitä ei mikään liuota,sen saa pois vain mekaanisella puhdistamisella ja kun vanhaa syylaria rupeen rassaamaan niin se ylensä luovuttaa,uuden alu syylarin saa muutamalla satasella,
     
  5. JariV

    JariV 2nd gear

    Kodin putkimies irrottaa. Mutta jos syylari on vähänkään mätä niin siitä tulee siivilä. 20 minuuttia motin käyttöä lämpösenä, 2 litraa putkaria. Ei saa olla alumiiniosia, syöpyvät todella paljon. Moninkertainen huuhtelu.
     
  6. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mulla oli irto syylarissa pari kolme päivää sitruunahappoo, kivasti lähti kamaa.
    Sitä ennen oli ollut konetiskiaineella pariin otteeseen putsattu koko järjestelmää.
    Lidlin harpic paskapöntön putsausaine tuntuu noihin vastaavii.än kalkkeumiin toimivan, lohkon vesitiloja sen kanssa putsailin, voit koittaa sitä syylariinkin. Ja lämpö auttaa aina.
     
  7. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Omien kokemuksien perusteella ja muiden kokemuksia kuulleena suosittelen uuden/parempikuntoisen hankkimista, koska puhdistustyö ja -tulos ei välttämättä ole helppo ja tavoitteita vastaava.
     
  8. idiot

    idiot Gearhead

    ruokasooda
     
  9. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Uusi ja parempi ei aina ole parempi, voi olla heikompaa tekoa, epäsopiva, tms. Suosittelen vanhan korjaamista ja vasta sitten uuden hankkimista.
     
  10. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Onnistuminen ja epäonnistuminen ovat kumpikin mahdollisia - tässäkin asiassa. Ne ovat tapauskohtaisia juttuja.

    Ja yleensä hän, joka vastaa kuluista, päättää myös toimenpiteistä.
     
  11. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    puolikesää yritin omaa jäähdytintä liotella auki. Aikaa meni ja rahaa paloi lopputuloksena edelleen tukossa oleva mutta vuotava jäähdytin :mad: . tänään kävin hakemassa griffinin alujäähdyttimen jos viikonloppuna askartelis kiinnitykset. mikkiksen kanssa kyllä samaa mieltä ettei uudet välttämättä ole alkuperäistä vastaavaa laatua.
     
  12. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mut kaikilla mahdollisilla keinoilla vaan koittamaan.

    Jos joku pilli alkaa vuotamaan, ei muutaku tinaa peliin. Suolahapolla putsaus ja tinaus perään.
     
  13. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Kattilakivi on karbonaattia, eli emäksistä => Hapan (hapot, etikka ym) liuottaa, sooda taas on itsekin karbonaattia. Öljypaskaan auttaa joku emäksinen puhdistusaine. Mitä ainetta sitten käyttääkin, niin puhdistustehoa saa lisää, jos pystyy kierrättämään nestettä ja antamaan lämpöä.
     

Kerro tästä muillekin!