Jäähdytys nesteiden vaihto subbeen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja 944676, 18.11.2008.

  1. 944676

    944676 1st gear

    Eli tarkoitus olis vaihtaa jäädytinnesteet. auto on suburban vuosimallia 1995 ja 6,5td. Autossa on takalämmityslaite. mistä löydän tyhjennys proput? käykö normaali neste? paljonko nestettä menee? tarvitseeko ilmata järjestelmää jotenkin ja jos niin kuinka?
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    ite tekisin näin = alavesiletku auki, lorottelee pois niin paljon kuin tulee, sit vaikka toinen lämppärin letkuista irti ja siihen vesijohto kiinni. päästelee hetken aikaa rauhallisesti läpi että tulee kirkasta alaletkusta.
    saman voi tehdä takakennon letkuille ja sit antaa taas valua tyhjäks jonka jälkeen täyttö uusilla aineilla.
     
  3. paskamaha

    paskamaha 1st gear

    Jäähdyttimen tyhjennysproppu kuskinpuolen alakulmassa
     
  4. sincere 51

    sincere 51 1st gear

    Jäähdytysjärjestelmän huuhtelusta...

    Hi!

    Toi lämppärien kennojen huuhtelu kannattaa tehdä vielä silleen ,että laittaa huuhteluveden paluuletkuista kennolle päin. Saa siten kennoihin mahdollisesti kerääntyneet töhnät pois.

    Jos haluaa sitten kunnollisen kestävän seoksen sinne joka suojaa järjestelmää korroosiolta,niin puhdistettuun järjestelmään punaista nestettä ja tislattua vettä se meidän oloissa tavallinen seos ( 50/50 ).
    Näissä on alunperin juuri tuo punainen (kylläkin kalliimpi :( ) neste, mutta sen suojaavien ominaisuuksien puskurointi on hyvä .

    Tuota punaista ei saa sekoittaa tuon vihreän ( tai sinisen ) kanssa. :D
     
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Takalämppäriä ei saa tyhjäksi muuten kuin ottamalla auton alta letkut auki!! Jos sitä ei päästä tyhjäksi niin pakkasnestettä pitää laittaa pikkasen "ylimääräistä".
     

Kerro tästä muillekin!