Jäähdytys nesteiden vaihto subbeen?

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja 944676, 18.11.2008.

 1. 944676

  944676 1st gear

  Eli tarkoitus olis vaihtaa jäädytinnesteet. auto on suburban vuosimallia 1995 ja 6,5td. Autossa on takalämmityslaite. mistä löydän tyhjennys proput? käykö normaali neste? paljonko nestettä menee? tarvitseeko ilmata järjestelmää jotenkin ja jos niin kuinka?
   
 2. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  ite tekisin näin = alavesiletku auki, lorottelee pois niin paljon kuin tulee, sit vaikka toinen lämppärin letkuista irti ja siihen vesijohto kiinni. päästelee hetken aikaa rauhallisesti läpi että tulee kirkasta alaletkusta.
  saman voi tehdä takakennon letkuille ja sit antaa taas valua tyhjäks jonka jälkeen täyttö uusilla aineilla.
   
 3. paskamaha

  paskamaha 1st gear

  Jäähdyttimen tyhjennysproppu kuskinpuolen alakulmassa
   
 4. sincere 51

  sincere 51 1st gear

  Jäähdytysjärjestelmän huuhtelusta...

  Hi!

  Toi lämppärien kennojen huuhtelu kannattaa tehdä vielä silleen ,että laittaa huuhteluveden paluuletkuista kennolle päin. Saa siten kennoihin mahdollisesti kerääntyneet töhnät pois.

  Jos haluaa sitten kunnollisen kestävän seoksen sinne joka suojaa järjestelmää korroosiolta,niin puhdistettuun järjestelmään punaista nestettä ja tislattua vettä se meidän oloissa tavallinen seos ( 50/50 ).
  Näissä on alunperin juuri tuo punainen (kylläkin kalliimpi :( ) neste, mutta sen suojaavien ominaisuuksien puskurointi on hyvä .

  Tuota punaista ei saa sekoittaa tuon vihreän ( tai sinisen ) kanssa. :D
   
 5. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Takalämppäriä ei saa tyhjäksi muuten kuin ottamalla auton alta letkut auki!! Jos sitä ei päästä tyhjäksi niin pakkasnestettä pitää laittaa pikkasen "ylimääräistä".
   

Kerro tästä muillekin!