"jakotukki" sähköille

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja HT, 7.4.2007.

  1. HT

    HT Gearhead

    Olen osittain uusimassa autossa sähköjä. Lähinnä sieltä kabiinin sisältä. Mittaristo menee uusiksi mm. Olenkin etsinyt sellaista jakotukkia mihin tuotaisiin yhdellä paksulla jöötillä sähköt ja siitä jaettaisiin erillisten sulakkeiden kautta sähköä eteenpäin eri mittareille yms. Ei ole vaan löytynyt. On osunut silmään vaan sellaisia missä on yhtä monta tuloa kun lähtöäkin.

    Tilaishan tommosen vaikka netistä kun löytäisi.

    Vinkkejä vinkkejä... Kiitos. 8)
     
  2. on-off road

    on-off road 1st gear

    Käys kattomassa jotakin hifi liikkeestä. Myös esim. Bilteman "hifi" osastolta löysin omaan autoon sopivan palikan. Kunhan vaan piilottaa hyvin... :D
     
  3. puusilmä

    puusilmä Gearhead

  4. Cadillac390Man

    Cadillac390Man Gearhead

    Venetarvikeliikkeestä löytyy astetta kovempaan käyttöön tarkoitettua.

    Esim. Maritim
     
  5. Littlerocker

    Littlerocker 1st gear

    kysäseppäs hifi-liikkeistä. ainakin autostudiolla tais olla takavuosina.
     
  6. Damned

    Damned Gearhead

    Tai jos paikallista tarjontaa miettii niin Audiosavosta saattaisi löytyä. Autohifituotteilla vaan on hifibonusta hinnassakin :-?
     
  7. HT

    HT Gearhead

    Hifistien kaupoissa tuppaa olemaan vain kullasta ja platinasta tehtyjä ja hintaa pirusti. Eiköhän tuo jostain sähkötarvikeliikkeestä löydy. Kiitos vinkeistä kaikille. 8)
     
  8. p.levonen

    p.levonen 1st gear

    olen useaan autoon tehnyt tuon "jakotukin" kumityynystä, kumityyny jossa esim 8mm pultit molempiin suuntiin rinta peltiin sisäpuolelle kiinni , siitä johdot sulakerasialle jne, suojan noiden johtojen päälle voi värkätä esim spraypullon kannesta, tai halkaistusta suoja putkesta,
     
  9. WSE

    WSE 1st gear

    Tässä alkuperäisviestissä taidettiin tarkoittaa ihan oikeasti sulakkeellista jakoa, mikä on hyvä. Tuommoisella sulakkeettomalla kun kaikki on sen paksumman johdon sulakkeen takana ja se näinollen pitäisi oikeaoppisesti sitten mitoittaa sen pienimmän jaosta lähtevän johdon mukaan. Toki mittareille riittää pienikin virtamäärä mutta eipä sen syöttävän jodonkaan tarvitse sitten olla juurikaan niitä haarautuvia paksumpi muutoin kuin jännitehäviöiden minimoinnin vuoksi. Paloturvallisuuden nimissä tämä syöttävän sulake on siis kuitenkin mitoitettava ohuimman ja pisimmän jaosta lähtevän johtimen mukaan. Jos taas lisää joka lähtöjohtimeen sulakkeen esim irtosulakepesällä ei viritelmä ole kovinkaan esteettisen näköinen, joskin sinänsä toimiva...
    Sulakkeeliseksi jaoksi löytänee purkaamoilta yms minkä tahansa auton sopivan mallisen originaali sulakerasian (mitä vanhempi auto sen vähemmän "turhia" sulakepaikkoja ja siten myös pienempi rasia, kannattaa valita saman tyypin sulakkeilla oleva kuin autossa muutenkin on), näissä yleensä kun on yhtä tuloa kohti useampi lähtö. Toki myös autohifitarvikkeissa on sulakkeellisia jakoja, esim 1 -> 4 tosin sulakkeet ovat sitten useimmiten jotain erikoisempaa typpiä.

    Muistakaa myös sitten laittaa ne läpivientikumit jokaikiseen pellin läpimenokohtaan. Ja jos homman haluaa kestävän on johtoniputkin syytä kiinnittää noin 10 cm välein, ettei tärinä nitkuta johtimia poikki ajanoloon.
     

Kerro tästä muillekin!