Jarruputket taka-akseli / uivat levyjarrusatulat ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Futurage, 1.5.2014.

  1. Futurage

    Futurage Gearhead

    Mites on, murtuuko putket vai pitääkö käyttää letkuja ? Eiväthän ne satulat kyllä liiku kuin äärimmäisen hitaasti jarrupalojen kuluessa. Ja jos ne putket vetää niin että niissä on liikkumavaraa ?
     
  2. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Ei taida kelvata leimalla, jos inssi huomaa tuon. Laita vaan letkuilla...
     
  3. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Mulla onkilpurin takajarruissa vain putkesta väännetyty kierokat ennen satulaa ja hyvin on kestäny. olis useamman vuoden niillä tieliikennerekisterissäkin, eikä katsastuksessa koskaan niistä ainakaan valitettu.korin ja taka-akselin t haaran välillä tietysti on letkua pätkä.
     
  4. Stingray

    Stingray Gearhead

    Tuossakin kannattaa varmaan miettiä pahinta mahdollista tilannetta. Jos jarrulevy menee kieroksi, tai jostain syystä akselin laippa pääsee hiukankin vinoksi, esim. kolautat takarenkaan johonkin. Silloin satula alkaa kyllä liikua levyn mukana ja putki murtuu äkkiä. Ja tuollaista millin-parin heittoa takarenkaassa ei välttämättä heti huomaa ajossa.
     
  5. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

Kerro tästä muillekin!