Jeep WJ Quadra-trac

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa '4x4', aloittaja Mopuristi, 31.1.2013.

  1. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Ei vissiin ole haittaa jos otsikossa olevalla kikkareella ajaa ilman etuvedon kardaania? Yhden auton hinauksen jälkeen alkoi edestä kuulua kihnutusta, hurinaa vedättäessä, joka loppuu kun lakkaa vedättämästä.

    Etuvedon kardaanin poistamisen jälkeen ääni hävisi. Syyllinen ehkä se kardaani tai jommankumman vetoakselin nivel? Missään ei tunnu kuitenkaan väljää.
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kyllä se haittaa mutta jos jakiksen lukko toimii niin sit ei enää.
     
  3. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Miten se haittaa?? Toi auto on takavetoa 100%:sesti koko ajan, etupää vetää progressiivisen kytkimen kautta tarvittaessa eli jos takapää sutii etupään liikkumattomuus saa sen etupään tulemaan mukaan, jos etukardaani puuttuu, yoket pyörii mukana, mutta mitään ei siitä silloinkaan saa rikki!!

    Mopuristi: uusia CV-niveliä on hyllyssä vai tilasitko jo?? Joku juuri tilasi nimittäin!!
     
  4. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Typhoonissa vedätettäessä tuntuvan jurina/tärinä hävisi (uuden!) kardaanin nivelien rasvauksella. Ja pitikö siihen teleskooppiinkin rasvaa laittaa?
     
  5. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    En ole vielä tilannu mitään kun ei viittis ostella turhia osasia.

    Niin sen minäkin järkeilin, että etuvedon kardaani kun ei pyöri niin se lukittuu ja alkaa pyöriä samaan nopeutta takavedon kanssa.

    Se teleskooppi jumii hieman, täytyy kokeilla tuota rasvausta seuraavaksi, vaikka ei ne nivelet itsessään takertele.
     
  6. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

  7. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Kyllä niissä nivelissä rasvaa oli eikä se auttanut vaikka lisäsin. Voiks siitä jakolootasta lähteä tollaista jurinaa kun etukardaani paikoillaan? Kaikki pelaa muuten ihan ok.
     
  8. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ei pitäis lähtee jakolaatikosta mitään jurinoita, tietysti edellyttäen, että siellä on öljyä (tarkistitko??), se on se takaCV-nivel, kun jurisee, vaihda se...

    Miten lisäsit rasvaa??
     
  9. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Otin takaa peltikupin pois ja laitoin lisää rasvaa, mutta siellä oli sitä jo ennestään. Mitä tekee jos jakolaatikossa on ketju venynyt? Jakolootassa on öljyä ja ihan oikeaa öljyä.
     
  10. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

  11. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ei se ketju veny, mikäs sen venyttäis?? Sekö että etupää vetää kaks kertaa talvessa??
    Huomasin ja se lähti jo sinnepäin, vois olla huomenna jo kiinni autossakin :wink: :wink:
     
  12. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    No eipä ollu vika siinä nivelessä. Täytyy irrottaa se kardaani ja tutkia paremmalla ajalla jakolaatikkoa.
     
  13. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Kyllä se etupää vetää talvikelissä melkein jokaisessa kiihdytyksessä, nyt sen huomaa selvästi kun on pelkkä takaveto. Jos vika olis jakolootassa niin mikä siellä vois aiheuttaa tuollaista hankaavaa ääntä? Ja mikä sieltä voi mennä? Joku laakeri? Jakoloota toimii moitteettomasti jos ääntä ei oteta huomioon. Ja oletettavasti ääni tulee jakolootasta.
     
  14. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ei kyllä tuu mitään mieleen, kun ei pääse tutkimaan asiaa, en keksi mikä sen äänen aiheuttais jakolaatikossa tai etuperässäkään...
     
  15. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    99-04 Grand Cherokeen Quadra-Trac ei tarkoita jakolaatikkoa (niinkuin 70-luvun FSJ:ssä), vaan tässä tapauksessa tarkoittaa että takaperässä on kitkalukko. Jos lukis Quadra-Trac II, sitten ei olis lukkoja ollenkaan ja jos lukis Quadra-Drive, sitten olis Vari-Lokit (Hydra-Lok, hydraulinen) edessä ja takana! Kaikissa edellämainituissa malleissa on jakolaatikkona sama NP-247, progressiivisella kytkimellä toteutettu etuvedon ohjaus/lukitus.
     
  16. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    No joo tää on karvalakkimalli eli Quadra-trac 2, mutta kyse kuitenkin jakolootasta.

    En usko, että vika on etuperässä, sekin oli mulla osittain auki ja pyörittelin sitäkin pitkään enkä ainakaan nähnyt mitään vikaa. Pinionin laakerin kuntoa en tietenkään pystynyt tarkistamaan.
    Sen verran lisätietoa, että peruuttaessa ei ääntä kuulu eli ääni kuuluu ainoastaan eteenpäin mentäessä veto päällä sekä hitaalla, että nopealla alueella etukardaani kiinnitettynä. Puran sitä jakolaatikkoa lähiaikoina, toivottavasti vika löytyy.
     
  17. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Outoa, ei siellä oikeen oo mitään mikä pitäis ääntä eri suuntaan ajettaessa, paitsi jos se ketju on sitten tosiaan venyny ja ottaa kuoreen kiinni, mutta olis kyllä eka, missä niin olis käyny, yleensä antaa joku muu paikka periksi ensin ja ketju vasta sitten...

    Kerro sitten, mitä löytyi...
     
  18. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    No eipä löytyny mitään... ainakaan jakolaatikosta. Ehkä pyöränlaakeri tai vetonivel, mutta kun siinäkään ei tunnu olevan väljää eikä rasvanpuutetta.
     
  19. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    Outoja pärinöitä tuntuu tulevan Quadra Drive mallista... niitä tutkaillut... siinä ohessa huomannut, että USAn puolella noita ketjuja joutuu vaihtamaan???
    Mutta ääni on tietenkin "ketjun kilinää...", jos sitä omassaan epäilee ja liittyy tietenkin vetoon.
     
  20. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    No niin, koko etuperä vaihdettu eikä jurise enää.
     

Kerro tästä muillekin!