jenkeistä tilaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja skylark, 6.3.2006.

  1. SamiL

    SamiL Gearhead

    Se ei kyllä todellakaan onnistu, että pyytää lähettämään tavaran amerikkalaiseen osoitteeseen, jos luottokortin laskutusosoite on Suomessa. He lähettävät vain samaan osoitteeseen, johon luottokorttilaskukin tulee. Suoraan tänne lähettäminen kyllä käy. Juuri viime tilauksessa olisin halunnut tavaran lähetettäväksi Pennsylvaniaan, josta se sitten olisi halvemmalla rahdilla tullut tänne rengaskuorman mukana, mutta se ei ollut mahdollista. Otin sitten tavaran suoraan tänne ja kävin sitten noutamassa sen Loviisan tullista.
    Onko sinulla muuten kenties ollut toimitusosoite Ruotsiin ja luottokortin osoite Suomessa?
     
  2. mhj

    mhj 1st gear

    Ei ne suostuneet lähettämään ollenkaan ulkomaille: "Unfortunately, we can only ship to the continental 48 states, so we cannot make arrangements to have this shipped to you in Sweden"
    Ehken olen liian pieni asiakas, enpä tiedä sitten. Eivätpä nuo tuota perustelleet sen kummemmin.

    Kortti on svenssoniversio ja toimitusosoite kanssa Ruotsiin. Kuulemma noin tehdään kuitenkin yleisesti, että eurooppalaisella kortilla ostetaan kamaa ja toimitus on ameriikan osoitteeseen.
     
  3. pantera

    pantera Double Gearhead

    Mulla on jenkki visat ja muut kortit joissa on " allternate address "on
    harma suomi,
    hyvin tulee kama perille molempiin osoitteisiin, asian voi varmaan hoitaa luottokunnan kans myos suomalaisilla korteilla.

    Lisaks oon huomannu etta jotkut myyjat ei suostu lahettaan ulkomaille siksi etta ostajalla on oletettavasti ulkomainen luottokortti jonka kaytosta % mika myyjalta veloitetaan on monesti jopa 5-8%

    kun sanoo et mulla on domestic cc on myyja iloinen ja homma ok
     
  4. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Asiat taitaapi olla yksilöitä,sillä tilasin takalokasuojat ja mattosarjan minnesotaan kaverin osoitteeseen ja hänen nimellä toimitettuna, maksoin omalla visalla suomesta ja laskutus osoite suomi, firma oli year one ja heiltä on mahdollisuus tilata tavaraa esim synttärilahjaksi, tämä on valikossa erikseen mainittu joten tätä esim voi hyödyntää.
    Oli myös firma ebay,ssa jolla oli esto mikä estää tarjouksen jättämisen usan ulkopuolelta ja sen poistoa voi pyytää erikseen ja niin tein heidän suostuttua myymään minulle toki myynti halukkuuteen usan ulkopuolelle vaikuttaa hyvä feedback ++++ kertymä,se on totta että myyjät paikkaa huonoa hintaa ylisuurilla käsittelykuluilla tapaus sattui minulle missä kaveri halusi 100$ pahvilaatikosta+rahti, kun osto hinta osalle oli 40$,luonnolisesti kaupan käynti keskeytyi vaikkakin hän itse osa hintansa asetteli Buick kerhon sivuilla.
     
  5. SamiL

    SamiL Gearhead

    Kummallista kerrassaan, tässä on lainaus niiden toimitusehdoista nettisivuilta:
    "AK, HI, AP, AO and international customers may:

    * Place the order as is and we will contact you with appropriate shipping options and prices (your card will not be charged until you approve the shipping charges).
    * Call 978-433-3393 or email info@1aauto.com to obtain a shipping quote before ordering."

    En minäkään sinne koskaan mitään suuria tilauksia ole tehnyt ja aina on tullut. Ehkä ne pelkäävät Ruotsiin menevän tavaran päätyvän terroristeille? :rotfl:
     
  6. mhj

    mhj 1st gear

    Missäs tuo siellä lukee, voitko laittaa suoran linkin? Kahdelta eri henkilöltä vielä sain saman tiedon, että tuskin se mistään customer servicen misun kuukautisistakaan johtui :-?
    Ihmetteli ne 454SS-palstallakin tuota niiden nihkeyttä, sieltä just ehdottivat, että ota se amerikkalaisen osoitteen kautta niin onnistuu.
     
  7. SamiL

    SamiL Gearhead

    Sen saa esiin, kun laitat jotain ostoskoriin ja etenet sitä kautta. Amerikkalaiseen osoitteeseen se nimenomaan EI minultakaan onnistunut, kun nimenomaan halusivat lähettää korttiosoitteeseen. Taustalla on kai se, että Amerikassa kuka vaan voi ostaa kenen tahansa luottokortilla.

    Tarkemmin ajatellen, se taitaa löytyä täältäkin:
    https://au22.securesites.net/ship.php
     
  8. cam68

    cam68 1st gear

    summitilta, ecklersiltä,classic industriesiltä,year onelta ja discountire directiltä olen tilannut monet kerrat ja joka pujusta niin osat kotiin tai floridaan amer tradingin konttiin ja aina toiminut hyvin vaikka laskutus osoite täällä sumessa ja toimitus usaan. siis ainakin näissä toimii noin :)
     
  9. TepaR

    TepaR Gearhead

    Tilasin 1aautosta Cadillacin rättikaton suojuksen ja nyt tuli spostiin vastauksena että tavaran toimituskulut ovat 80 $ ja toimitus Global Express Mailin kautta...

    Eli sitten vielä pari "tyhmää kysymystä":

    - Kun tavara tulee EU:n ulkopuolelta niin tuleeko siihen vielä kuluiksi tulli ja alv?

    - Mihin tavara tulee? Postiin vai johonkin rahtiterminaaliin?
     
  10. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tottakai menee tulli ja alv. Tulee lähimpään tulliin.
     
  11. arrakis

    arrakis 1st gear

    Ei ole kertaakaan ollut ongelmia, jos on pyytänyt lähettämään jenkkiosoitteeseen tavaraa, ja luottokortti on ollut suomalainen... :odroll:

    Ei ole edes kukaan kysellyt mitään. Ebayn shipping-osoitteen muutin jenkkiosoitteeks, kun se automaattisesti laittaa sinne kortin osoitteen tai siis oman "käyntiosoitteen".
     
  12. TepaR

    TepaR Gearhead

    Vielä yksi kysymys SamiL:lle: Miten kauan tavaran saapumiseen meni?
     
  13. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Global Express Mail = ei mene kuin muutama päivä ja paketti on suomessa, todennäköisesti aikaa menee enmmän siihen kun tavara siirtyy tullista sinulle
     
  14. SamiL

    SamiL Gearhead

    Se vei tilauksesta n. 3 viikkoa. 1AAuto taitaa olla yksi niistä firmoista, joilla ei ole omaa varastoa, vaan tavaraa tilataan sitä mukaa kuin sitä heiltä tilataan ja toimitetaan valmistajan tai maahantuojan varastosta suoraan ostajalle.

    Se, mitä sanoin tavaran toimittamisesta ainoastaan asiakkaan omaan osoitteeseen on 1AAuton käytäntö ja eri firmoilla se on erilainen.
     
  15. freeride

    freeride Gearhead

    kaun teillä on kestäny pisimmillään jos ootte tilannu usps:llä?tein ostoksen e-baystä joulukuun 20.päivä ja toim.ajaks ilmoitettiin 8viikkoa.ei oo näkyny eikä kuulunu.. :cry: meneekö usps kamat aina tulliin kans?
     
  16. SamiL

    SamiL Gearhead

    Kyllä pintaposti saattaa hyvinkin yli 2 kuukautta viedä, etenkin jos se on joulun alla lähetetty. Oletko kysynyt lähettäjältä, koska se oikeasti on laitettu matkaan? Postipaketit menevät tulliin, jos on syytä olettaa valtiolle olevan tiedossa rahaa. Joskus pitää lähettäjiä patistaa olemaan laittamatta lähetyksen päälle liian suurta arvoa. He kun ajattelevat vakuutuksen kannalta olevan parempi laittaa arvo yläkanttiin.
     
  17. freeride

    freeride Gearhead

    joo se sano lähettävänsä heti samana päivänä.paljonkos työkaluista menee sitten ahneelle valtiolle?maksoi jonku reilu 100$ rahteineen.jos se onkin laittanu sen vakuutuksen takia siihen suuremma summan niin hyväksyykö tulli paypal kuitteja?
     
  18. SamiL

    SamiL Gearhead

    Paketin päällä olevaa arvoa ei välttämättä pidetä verotusperusteena, jos on parempia kuitteja olemassa. Ainakin minulla on PayPal-kuitti kelvannut tullille, kun siinä on selvästi ilmennyt kelle, mistä ja kuinka paljon on maksettu.
    Työkalujen tullit vaihtelevat siitä riippuen, mitä nimikettä sovelletaan. Alv on aina 22%. Veikkaisin valtiolle menevän osuuden olevan luokkaa 30-35%. Jos tavara menee tulliin, kannattaa olla tarkkana, että saapumisilmoitus ei katoa. Toista he eivät lähetä, vaan tavara menee tullaamattomana tullihuutokauppaan.
     
  19. kapa

    kapa 3rd gear

    kyllä on kelvannu paypalista tulostetut kuitit ja niitten kuittien mukaan ne määrää sitte maksut eikä senmukaan mitä osotekorttiin on merkattu arvoks.
    oma villi veikkaus about 25 € valtion pohjattomaan kassaan
     
  20. nash

    nash 3rd gear

    kannattaa ottaa tossa vaiheessa jo yhteyttä myyjään, jos ei oo lähettänytkään mitään. Mulla kävi niin että odotin 3 kk ja otin yhteyttä myyjään, eipä ollu pitäny kiirettä lähettämisessä. No tavara tuli yhteydenoton jälkeen viikossa.
     

Kerro tästä muillekin!