jenkeistä tilaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja skylark, 6.3.2006.

  1. Mopar

    Mopar Gearhead

    Katohan tullin sivuilta lähin tulli paikka. Kyllä sieltä tulee tietoa postista, koska paketti on tullut, joko vantaalta tai sitten lähimmästä tullista.
     
  2. mb508

    mb508 Gearhead

    Mistähän firmasta kannattas tilata vaihteiston osia Ameriikasta. Kyseeseen tulisi lähinnä Master kitit ja pannat ja maksu Visalla ja tietenkin mahdollisimman nopea ja varma toimitus.
     
  3. nash

    nash 3rd gear

    Riippuu vähän et mihin autoon
     
  4. mb508

    mb508 Gearhead

    Chevyn TH 700:een ja sitten Nissan Cedricin tomaattiin, viimeksi mainitut osat varsinkin on lännenpänä aikalailla edullisempia kuin kallissa kotomaassamme.
     
  5. garagektc

    garagektc Gearhead

    ite oon yleiskamaa ottanu summitilta ja jegsiltä. no problems.
    nettikaupan kautta valikoimaa aika runsaasti, paperiluettelo voi masentaa turhaan. en oo tosin koskaan kurkkinut olisko japanilaisiin mitään.

    ei isompien firmojen kanssa pitäis ongelmia olla toimitusten suhteen.
    ite oon ottanut myös pienemmistä pajoista ja jos vaan rupeavat yleensä vastaileen ja toimittavat euroopaan niin hyvin on toiminut.
    varmaan huonojakin kokemuksia on, itellä ei onneks (vielä)...

    ja toimitusosoitteeseen voi lisäksi mainita tullin nimen, esim: "customs sysmä".
    on toiminut ainakin omalta kohdalta ihan jees. lentopaketeista suuriman osan olen tosin tullauttanut huolitsijalla. vaivatonta ja muutenkin helppoa.

    tullauksessa tosin kannattaa varautua hiukan tyhmiin tai tyhmältä tuntuviin kysymyksiin :D
     
  6. mb508

    mb508 Gearhead

    Vaihteiston osien tilaus USA:sta

    Voimansiirron osia katellessani löysin jenkeistä firman nimeltä Dial-a-Clutch, joka harrastaa nettimyyntiä, valikoimat on aivan mahtavat (vaihteistojen sisäosat) ja hinnatkin mukavat.Onko joku joskus tilannu ko. putiikista.Homma näyttäs aika helpolta, ainoa ongelma minulle tulee kun pitäs valita ostosten päätteeksi rahtitapa,niin minun ymmärrykseni mukaan rahtivalikoimassa on vaan USA:n sisäistä rahtia varten valikot.Tämä jälkeen vasta pääsee höyläämään Visaa.Jos joku on joskus asioinut Dial-A-Clutchin kanssa niin olisiko mahdollista kertoa homman käytännöistä.
     
  7. Mopar

    Mopar Gearhead

    Kysy sähköpostilla rahtivaihtoehdot ulkomaille, varmaan selvittävät vaihtoehdot.
     
  8. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    En tiedä pumpun osista mutta pumput:
    8413 30 - polttoaine-, voiteluaine- tai jäähdytysnestepumput mäntäpolttomoottoreita varten (1,7%)

    Ja tuohon 2,7% polttomoottorin osiin ei kuulu myöskään mm. kampi- eikä nokka-akselit (4%, 8483), laakerit (3,4%, 8483), tiivisteet (materiaalin mukaan tai 1,7%, 8484), ruuvit, mutterit, aluslevyt (3,7%, 7318), sytytys ja käynnistyslaitteet (3,2%, 8511), sähköjohdot (3,7%, 8544), suodattimet (1,7%, 8421), vaijerit jne.

    Mitä noihin moottorin osiin sitten kuuluu? Esim. sylinterit, sylinteriryhmät, sylinterikannet, imu- ja pakosarjat, imu- ja pakoventtiilit, männät, männänrenkaat, kiertokanget, kaasuttimet, ruiskusuuttimet jne.

    Myöskään auton kaikki korinosat ei mene yksiselittisesti "korinosiin". Esim. kahvat, listat ja merkit luokitellaan materiaalin mukaan. Myös mm. lasit, sähkölaitteet, tekstiilit, valaisimet jne luokitellaan muihin kuin korinosiin.

    Tietysti em. viestissä Tullin ilmoittamat tullimäärät tietyille tuotteille olivat vain yleistettyjä esimerkkejä.

    Jos noita nimikkeiden sisältöä ja tullimääriä haluaa selvitellä niin Tullin sivuilta löytyy mm.
    tavarahaku
    CN-nimikkeistö
    Taric-kyselyohjelma nimikkeineen ja tullimäärieen

    Myös Ruotsin Tullverketin sivulta löytyy hiukan laajemmin selitettynä tuotteiden jaottelusta nimikkeisiin.
     
  9. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ja laitetaan tännekin tuo eilen tullissa opittu asia eli marraskuun lopusta lähtien kaikkien postipakettien tulli on 3,5% ellei asiakas muuta vaadi.
     
  10. 428HO

    428HO 1st gear

    MB 508

    Kannattaa kysellä vaihteistoon osia JN-trading:stä. Siis kotimainen vaihtoehto.
    Halpaa ja hyvää on ollu jos vertaa US-parts tms.
     
  11. 2x4bbl

    2x4bbl Gearhead

    Mitenkäs toi jenkkien vero joka lisätään hintoihin esim. silloin jos tilaat osat omalle "yhdysmiehelle" siellä jenkeissä ja hän lähettää tai laittaa ne konttiin sinulle. Tätä veroahan ei lisätä hintoihin jos tilaat ne osat suoraan tänne suomeen. Onko siinä mitään mahdollisuutta välttää tota jenkkien "arvonlisäveroa" oliko se 6% vai mitä - vai vetääkö se yhdysmies sen summan itselleen "välistä" - eli sais mahdollisesti sen veron jollain muotoa takaisin kun tavarat menee kuitenkin maasta ulos (taxfree) :eek:
     
  12. garagektc

    garagektc Gearhead

    Toi kuutisen pinnaa menee käsittääkseni jos tavara jää siihen osavaltioon mistä sen ostat...
    Järkevää, eikö totta mutta eipä noita kannata aina edes yrittää ymmärtää.
     
  13. trkp

    trkp Gearhead

    Sain autoni USAsta tullitta, tarpeeks vanha ja alkuperäiskuntoinen, tullattiin keräilyesineeksi.

    Nyt kun sitten joudun/saan ostella siihen niitä alkuperäisvaraosia (lähinnä eBay), niin miks v..us joutuisin maksaa tullin?!?

    Eikös ne osatki ko. autoon oo ihan yhtä lailla keräilyosia, tuli vaan mieleeni.
    Vai oisko ollu parempi ettei ois tullu :rotfl:
     
  14. RB-440

    RB-440 1st gear

    Luultavasti olis parempi ettei tulis... vaikka tolla perusteellahan voisi varmaan ostaa bensatkin verottomana: Keräilyautoon keräilybensat. Siinä seuraavan populistin kuuma vaaliteema 8)
     
  15. jenkkien 'arvonlisavero'

    Hommaa sellainen yhdysmies jolla osavaltion veronumerot, niin ei ole tuota vero-ongelmaa. Tallainen yhdysmies voi siis tilata kamat vientiin maksamatta osavaltion sales taxia. Ja monta kertaa jos nain pitkalla ollaan etta on veronumerot, niin yleensa tallainen heppu saa dealer alennukset monesta paikkaa. Ei tarvitse sitten vedella valista ja selitella.
     
  16. MP65

    MP65 1st gear

    En tiedä kysyttiinkö juuri tätä, mutta californiassa tuotteen hintaan lisättävä sales tax on n. 8%. Käytettyyn tavaraan sitä en muista kenenkään lisänneen.
    Googlata voi "sales taxes by the state," mutta tapa millä se selitetään vaikuttaa sekavalta. Ehkä esim. "arizona sales tax" jne. voi johtaa yksinkertaisimpiin vastauksiin.
     
  17. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Kun olen itse maksanut tuotteet Suomesta käsin niin ei ole tarvinnut maksaa osavaltioiden veroja vaikka ostettu samasta osavaltiosta missä yhdysmies toimii. Jotkut suomalaiset kauppiaat ja jobbarit pelottelevat noilla osavaltioiden veroilla, kun tulee puhetta tilaamisesta itse suoraan USA:sta.
     
  18. raikka

    raikka 1st gear

    Onko kokemuksia tästä kaupasta http://www.jegs.com/ ainakin pakkauskulut muodostuu tilauksen arvon mukaan joka penemmässä tilauksessa (Grant ratti+muuta pientä) on edullisempi kuin Summitilla joka velottaa pakkauksesta 25 taalaa tilauksen koosta riippumatta.
     
  19. garagektc

    garagektc Gearhead

    Jegsiltä olen tilannut viimeisen vuoden aikana palttiarallaa kerran kuussa ja eipä ole ilmennyt syytä vaihtaa.
     
  20. Jora78

    Jora78 Gearhead

    Tapahtuukos tuo henkilötietojen varmennus puh .numeron kautta
    vai miksi se pitää antaa esim. Summitille ja Paypalille? On meinaan oma numero emännän nimissä, joten onnistuuko maksaminen luottokorttinumerolla?
     

Kerro tästä muillekin!