Jenkkiautoilijoiden painajainen jatkuu.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Bandicoot, 23.4.2008.

  1. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

  2. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Meillähän ei bensan hinta ole mitenkään älyttömästi muuttunut jenkkeihin verrattuna. Syynä siihen on tietysti toi, että aika suuri osa bensan hinnasta on centtimääräistä veroa joka pysyy vakiona. Näin ollen, vaikkapa raaka-aineen 20% nousu ei näy meillä yhtä suurena nousuna bensan hinnassa ikinä. Ja toinen juttu, että suurin osa tosta öljyn hinnan kallistumisesta johtuu itseasiassa dollarin arvon huonomisesta, eikä sekään just tunnu meillä. Jos öljyn hintaa määriteltäis euroissa, se olis pysynyt suht vakaana.
     
  3. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    mitä kalliimpi bensa jon jenkkilässä, sitä halvemmalla voimme tuoda ympäristökatastrooffeja :rotfl: :rotfl:
     
  4. FA18

    FA18 3rd gear

    "Ekonomistit uskovat, että bensiinin kalleus vain lisää kuluttajien alakuloa."

    Ei ole ekonomilla mennyt koulutus hukkaan,hienosti päätelty :lol:
     
  5. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Ei mee poikiilla hyvin sielläkään.
     
  6. vesaxahonen

    vesaxahonen Gearhead




    niin montahan vuotta on taas tarvinu opiskella ja kuluttaa veronmaksajien rahoja pystyäkseen päättelemään tollasta!! henkilökohtaisesti pystyn moiseen paikallisen huoltamon kassalla maksaessani bensaa :rotfl: :cry:
     
  7. makeheikki

    makeheikki 1st gear

    niin, taallahan pensan ja tiisselin hinta voi pomppia paivittain, valilla ylospain ja valilla alaspain..., useimmin kuiteskin ylospain...
     
  8. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    jos barreli maksaisi yhtä paljon kuin nyt ja euro/dollari olis yks yhteen niin vois olla olla jonkinverran kalliimpaa :-?
     
  9. muggo

    muggo 1st gear

    Vinkkeli, tietenkin. Vai minkä muun varaan olet ajatellut jättää sen että jos ja kun joskus dollari vahvistuu niin milläpä perustein sitten nostettaisiin bensan hintaa Suomessa?
     
  10. gm-

    gm- Gearhead

    Antaa vaan bensan hinnan nousta...!!! Eikös se oo pojjaat niin että kun bensiinin hinta olis esim 3e/litra niin meillä autoharrastajilla olis enemmän tilaa kurvailla valtateillä kun nää niin kutsutus tavalliset autoilijat luovuttais ja lopettaisivat auton käytön.?.? Heh heh! Toiseksi ei bensan hinta harrastusta lopeta, se vaan yllyttää. Ei me jenkkiukkelit olla "koskaan" (((saa olla eri mieltä))) seurailtu bensan hintaa, koska auto syö sen minkä syö ja sitähän saa lisää. Ei muuta kuin tankki täyteen ja hurrrrja virnistys kohti päättäjiä jotka eivät tiedä asioista hölökäsen pölähtämää...
     
  11. 370

    370 Gearhead

    Valtio helpottaa ainakin mua, kun saa työmatkat vähennettyä. Vähennyksiin on varmaan laskettu kulkineen arvonlasku, joka ei mua heilauta. Jään jopa 2-300e plussalle vuosittain. Omavastuun voisivat toki poistaa.
     
  12. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Juuri noin!!!
    Usein huvittaa kun nuo "järkevillä" kiinanvehkeillä ajavat (joilla usein jopa paljonkin vähemmän työmatkaa yms. muuta pakollista ajoa) valittavat kun ei ole enää varaa ajaa... Kun polttoaineen hinta on noussut 5-10 centtiä /litra...
    Ja kun koko tankillinen (noin 40 litraa) kuluu kahdessa (joillakin jopa yhdessä) viikossa...
    Itsellä nyt kun on työmaa ollut 20 kilometrin päässä ja vähemmän ollut muuta ajoa, niin ei ole tarvinnut kuin 120-140 litraa viikossa tankata...
    No kohta taas työmaa siirtyy normaaliin, ja kulutus tuplaantuu (vaikka työmatka pitenee n.3X tämän hetkinen).
    Eli pitempi työmatka = vähemmän muita ajoja... :odroll:
     
  13. kärrypoika

    kärrypoika 3rd gear

    hyvä gm! Juuri näin!
    saadaan ihan rauhasa ajella. ei ole muilla varaa. :poff:
    Kohta
     
  14. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kaveri rapakon takana harkitsee just duramax-chevyn vaihtamista bensaan kun löpö on pirun paljon kalliimpaa.
     
  15. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Tää muuten varmaan pitäis paikkansa. Muutamaa pakollista julkista kulkuneuvoo ja hurjaa lisälainaa ottanutta kuljetusalan yrittäjää lukuunottamatta yhä useampi vastaantulija olis jenkkirassi, kun muu liikenne suhteessa harvenee. Ei tässä ennenkään oo bensanhintoja kauhisteltu eikä takuulla aleta nytkään!
     
  16. shark

    shark 3rd gear

    Onneks on vain kilsa töihin ja fillarilla voi sotkea.
    Varotti tossa kaveri kun ollaan tekeessä tota 496 stroukki mottia että hörppää soppaa.Sou vat?Eihän siinä sixpakissa oo keskikaasari kuin 250 cfm eli ei siitä voi mennä läpi yhtä paljon kuin Dominaattorista ,enkä koskaan tule polkee niin että ne kaks muuta läppää aukeaaaaaaa :rotfl:
    Kyllä tolla auton ja motin hinnalla sais paljon menovettä.
    Sitäpaitsi ei tartte mitään mielenterveyslääkkeitä kun pistää peltisarjoilla olevan BB käyntiin niin siinä v...t välittää kasvihuoneilmiöistä ja bensan hinnasta.
    PS Muutenkin tankkaan aina vaan satasella(kurnua) ,joten nykyään se tankkauskin käy jo aika sukkelaan.
     
  17. Aako

    Aako 1st gear

    Kait seon kohta lankkukylki tallista otettava työajoon, kun ei ole ennää vara ajaa tuolla veronkiertopakettipösöllä, on se nafta jo niin kallista...
     
  18. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Muutes, nää jokka eniten valittaa pensan hinnoista, ajelee semmossilla painajaisilla jokka vie alle kuus litraa satasella, mutta ne suunnittelee kaikki liikkeensä niin huonosti että joka asiaa varten täytyy tehdä eri reissu. Kuukaudessa menee sitte pensaan niin paljon että vois suunnitellen ajan- ja autonkäyttöönsä ajella oikeilla autoillakin.
     
  19. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Juuri näin :rotfl: . Tai sitten ajetaan näillä koppimopo luokan tiiseleillä (polo,picanto etc) ja valitetaan... Ja kysellään "Kui sulla on varaa ajaa tollasella syöpöllä..." Hooh, eikä sitten uskota kui vähä Musti vie ku sanon :D .

    P....kele, niin kauan ku rahalla saa gasoo, no problem :rotfl: On muute hyvä kuitti näille pisaralla pidemmälle tyypeille :poff:
     
  20. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Niin ja ne vielä monesti on niitä jotka vaihtavat autonsa tuliterään kohtalaisen usein. Siinä sitten menee tuhansia euroja per vuosi auton arvon alenemiseen pelkästään, silläkin rahalla jo ostais melkoisesti bensaa tai dieseliä...
     

Kerro tästä muillekin!