Jenkkiautoleffoja ja muuta sälää

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kautsi, 18.2.2011.

  1. Putte

    Putte 1st gear

    Sitten löytyi vielä tämmöinen HämTV:n tekemä Alastaron finaaleista -92.

    [​IMG]
     
  2. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Kiitti kuvista! Onhan noita sentään jonkun verran julkaistu aikanaan..
    Jos joltain muultakin löytyy noi hyllystä ja haluaa niistä luopua niin voin ostaa ne pois hyvällä hinnalla. ;)
     
  3. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Seuraavaksi.. :eek:

    Monster Truck (1987)

    Trailer
    [​IMG]
    KUN ASEET JA LAKI OVAT VOIMATTOMIA, ON ENÄÄ YKSI JÄLJELLÄ.

    Joey (Don Michael Paul) ajaa isänsä, Big Joe Rosson (Lawrence Dane) rekkaa rämän omistamassa yhden miehen kuljetusliikkeessä. Kaikki olisikin hyvin elleivät paikkakuntaa ja sen asukkaita terrorisoisi jatkuvasti juovuksissa olevat Doylen häirikköveljekset. Veljesten isä on lihava baarinomistaja Tiny (upeasti näyttelevä Ned Beatty, tuttu monista kuuluisista elokuvista kuten m.m. Teräsmies). Joeyn äiti on viemässä perheen pikkutyttöjä kouluun, kun Doylen veljekset pakottavat hänet väärälle kastalle, jossa vastapäisestä suunnasta on tulossa rekka. Kuolema on väistämätön. Koska veljeksiä vastaan ei löydy pitäviä todisteita, heidät vapautetaan kaikista syytteistä. Terrori ei kuitenkaan lopu tähän. Seuraava uhri on Joeyn isä, jonka Doylet toimittavat sairaalaan teho-osastolle. Joey kostaa tavalla, jota kukaan ei ole nähnyt, eikä osaa kuvitella. Joeylla on valtavilla pyörillä kulkeva vottamaton kostokone MONSTER TRUCK, joka on neljä metriä korkea, painaa kahdeksan tonnia ja syöksee tulta.

    MONSTER TRUCK on mahtavaa tekniikkaa ja täyteen ladattua dramatiikkaa.


    IMCDb
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]

    :rotfl:
     
  4. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Illan elokuva, mukana legenda Dennis Hopper, Easy Rider Forever.. 8)

    Hurjapäät (1981)

    Trailer
    Full movie
    [​IMG]
    Hurjapäät on täysillä kierroksilla etenevä elokuva kaikille moottoriurheilun ystäville.
    Sen tapahtumat sijoittuvat Hollywoodin ulkopuolella olevalla vuoristotielle, Mulholland Drivelle, joka on erittäin mutkikas ja vaarallinen.
    Öisin paikallinen nuoriso kokoontuu toinen toisistaan upeimpine urheiluautoineen vuoren laelle katsomaan, kuka uskaltaa ajaa kovinta vauhtia äkkijyrkkiin mutkiin ja on ensimmäisenä alhaalla.
    Vuosia sitten Cal niminen entinen kilpa-ajaja on ajanut tielle pohja-ajan. Kaikkien nuorien kundien tavoitteena on joskus ajaa kovempaa kuin Cal. Niin myös Steven ja Buddyn.
    Vauhdin lisäksi Steveä ja Buddyä yhdistää musiikki - kumpikin säveltää.
    Eräs levy-yhtiö tekee Buddylle pahan oharin. Buddy tuntee menettäneensä mahdollisuutensa. Vihapäissään hän hyppää autoonsa ja suunnistaa Mulholland Drivelle saadakseen itsetuntunsa takaisin tuolla kiemuraisella ylivoimaisena pidetyn Calin hallitsemalla vuoristotiellä.


    IMCDb
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]

    8)
     
  5. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Sitten tv-elokuva Hal Needhamilta, varsin kova äijä. 8)

    Kuoleman auto (1979)

    Full Movie
    [​IMG]
    Toimintaa täynnä oleva thrilleri näyttelijöinä George Hamilton ja Shelley Hack, tuttu TV-sarjasta Charlien Enkelit. Mitkä vaarat vaanivatkaan Los Angelesin valtavilla moottoriteillä? Eräs nainen jää kuin ihmeen kaupalla henkiin vaikeasta auto-onnettomuudesta. Hän väittää erään mielipuolen pakottaneen hänet ajamaan tieltä ulos. Poliisit uskovat kuitenkin todistajien lausuntoihin uhkarohkeasta ajosta valtavalla nopeudella.
    Nuori naispuolinen TV-reportteri kiinnostuu tapauksesta ja aloittaa oman tutkimuksensa.
    Hän saa kuulla useita kertomuksia mielipuolesta, joka järjestelmällisesti käy yksinäisten naisautoilijoiden kimppuun moottoritiellä. Murhaaja yllyttää uhrinsa ajamaan suurella nopeudella ja pakottaa sitten heidät ajamaan tieltä ulos, kun he yrittävät paeta.
    Shelley Hackin yksinäinen takaa-ajo moottoritiemurhaajan kiinni saamiseksi on filmin hermoja kutkuttava pääteema. Kun siihen lisätään vielä rajut autolla-ajot niin saat täydellisen yhdistelmän thrilleriä ja toimintaa!


    IMCDb
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]

    8)
     
  6. sectoid

    sectoid Gearhead

    Pitäisi tutkia divareita jos niistä löytyisi vielä jotain vanhoja autoleffoja. Leffat on helppo varmuuskopioida dvd:lle kätevämpään muotoon.
     
  7. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Jep, kyllä divareista ja kirppikseltä saattaa vielä tuurilla löytääkin näitä, silmä tarkkana. 8)

    Sitten yksi legendaarisimmista pätkistä, McQueen, '68 Mustang vs '68 Charger... :wink:
    Leffassa loistavan Lalo Schifrinin musat, kannattaa tutustua.

    Bullitt (1968)


    Trailer
    [​IMG]
    "Bullitt on yksityisetsivä, jolla on vain vuorokausi aikaa selvittää tapaus."

    Johnny Rossia jahtaavat niin hänen veljensä Pete kuin monet muutkin alamaailman roistot, joilta hän on huijannut miljoonia. Frank Bullitt palkataan suojelemaan Johnny Rossia alamaailmalta, joka tekee kaikkensa vihollisensa tappamiseksi.
    "Bullittissa" nähdään elokuvahistorian hienoimpiin kuuluva takaa-ajo autoilla; Steve McQueen ajaa takaa kahta haulikoin aseistautunutta rikollista San Franciscon jyrkillä kaduilla.


    IMCDb
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    8)
     
  8. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Ja vielä toinen McQueen, ohjaajana jälleen hehkuttamisen arvoinen äijä, Sam Peckinpah, lisäksi tässä on varsin paljon erilaista kalustoa näytillä.. 8)

    Pakotie (1972)

    Trailer
    [​IMG]
    Steve McQueen esittää McCoyta, jonka eräs rikollinen poliitikko avustaa vapauteen. McCoy joutuu mukaan poliitikon ja hänen miestensä suunnittelemaan pankkiryöstöön. Ryöstö ei kuitenkaan suju aivan suunnitelmien mukaisesti. McCoy ja hänen vaimonsa häipyvät saaliin kanssa kannoillaan poliisi ja joukkion muut jäsenet.

    IMCDb
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  9. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Vähä ot, mutta ihan pakko kirjoittaa. TV1 just nyt Olin Nahjuksen Vaimo SF filmi vuodelta 1961. 60 Chevy Bel Air, 50 luvun Willys stw sekä mun 61 avo Rellu..
     
  10. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Jäi ainakin itellä katsomatta kun tuli duuniaikaan..
    Noissa vanhoissa suomifilmeissä on muutenkin usein hienoa kalustoa mitä on joskus tullut katseltua.
     
  11. roope68

    roope68 Gearhead

    Eilen tuli postissa pari kautta murharyhmää,kyllä voi katella taas ilolla.
    Joskus unohtaa koko sarjan ja kattelee vain autoja.
     
  12. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Illan elokuva. 8)

    Tucker - Mies ja unelma (1988)

    Trailer
    [​IMG]
    Nuorella Preston Tuckerilla (JEFF BRIDGES) on unelma: rakentaa auto, joka olisi kaikin tavoin edeltäjiään parempi ja turvallisempi.
    Heti toisen maailmansodan päätyttyä tulisieluinen Preston toteuttaa unelmansa. Ja pian lipuu salamavalojen välkkeeseen ja koko Amerikan tietoisuuteen ensimmäinen aito "Tucker".
    Auto, jossa on aerodynaaminen muotoilu, suorasuihkutusmoottori, levyjarrut, turvavyöt... Auto, joka on vuosikymmeniä edellä aikaansa ja kilpailijoitaan. Mutta "Tucker" on liian hyvä. Detroitin autojättiläiset päättävät musertaa heidän dollarihymymarkkinoilleen tunkeutuneen yltiöpäisen nousukkaan. Hinnalla millä hyvänsä...


    IMCDb
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  13. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Tätä sarjaa löytyy myös kasettina, olen sitä jo jonkin aikaa metsästänyt, ensimmäisen osan olen löytänyt kuudesta kasetista. Täytyy varmaan tilata dvd:nä niin saa koko kaudet. 8)
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    ^^Pääsin ajamaan tollasta Tuckeria syksyllä -84 Sarasotan automuseon ympäristössä. Siellä oli otettu luvauksia varten museosta ulos Tucker ja siinä sitten vähän aikaa juttelemalla ja suomalaista lehdistökorttia näyttämällä pääsin ajamaan autolla pienen lenkin.
     
  15. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Harvinaista herkkua päästä Tuckerin rattiin..

    Illan nuorisoelokuva kultaiselta 60-luvulta. 8)

    Bikini Beach (1964)

    Trailer
    [​IMG]
    Joukko amerikkalaisia nuoria, joilla on tapana oleskella aurinkoisella Bikini Beach-rannalla Kaliforniassa huomaavat eräänä päivänä, että englantilainen poptähti on valloittanut heidän suosikkirantansa. Eräs amerikkalaisista nuorista saa tietää, että englantilainen pitää autokilpailuista, joten järjestetään kilpa-ajo. Moottorinpyöränjengi ilmestyy ja aiheuttaa vaikeuksia mutta kilpa-ajo suoritetaan ja voittajaksi osoittautuu erittäin odottamaton hahmo... Tämä on n.k. rantaelokuva ja tälläinen komiikin ja musiikin sekoitus oli erittäin suosittu Yhdysvalloissa 60-luvun alussa. Tänä päivänä tämäntyyppistä elokuvaa pidetään camp elokuvavihteen huippuna!

    Franki Avalon, joka näyttelee kaksoisosaa elokuvassa Bikibi Beach oli suuri levytähti 50-luvun loppupuolella. Hän on myöskin esiintynyt elokuvissa Sail a Crooked Ship, Panic in the Year Zero, Alamo ja I´ll take Sweden sekä Grease.

    Anette Funicello oli myöskin levytähti 50-luvun lopussa ja esiintyi taiteilijanimellä Anette. Hän on myös suuri TV-tähti ja on näytellyt m.m. elokuvissa The Shaggy Dog, Johnny Tremain ja Fireball 500.


    IMCDb
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]

    8)
     
  16. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Sellainen leffa kun "fear is the key" Niin siinä on aika pitkä takaa-ajokohtaus,jossa pakenevana autona on Ford Torino,ja poliisiautoina taitaa olla Pontiacceja....Torino menee aika paskaksi (vaikka muutamasta kohdasta selvästi näkee,että on luonnollisesti käytetty kohtauksissa useampaa Torino yksilöä)...En osannut linkittää ko.leffan pätkää tänne,mutta youtubesta kyllä löytyy....Ja takaa-ajokohtaus löytyy ainakin :rotfl:
     
  17. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Tää nyt ei ole VHS:ää eikä vinyyliä, mutta meniskö tuon termin "muuta sälää" alle ?
    Ikäähän teoksella on jo kunnioitettavat 29 vuotta.

    [​IMG]

    Hot rod voi olla entiseen loistokkuuteensa entistetty ja kaikin mahdollisin erikoisvarustein ehostettu amerikanrauta.
    Se voi myös olla kiihdytyskilpailuja varten rakennettu hurjannäköinen erikoiskilpa-auto.
    Yhteistä on, että hotroddaus on Suomessa yhä suositumpi harrastus, joka vetää piiriinsä kymmeniätuhansia innokkaita autotekniikan ja -urheilun harrastajia.
    Kaikesta tästä kertoo alan ensimmäinen suomenkielinen opaskirja.
     
  18. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Voisin laittaa tämän seuraavaksi.
    Marklinin teos sopii tänne hyvin.. 8)
     
  19. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Pelko on aseeni (1972)
    [​IMG]
    [​IMG]
    Alistair MacLeanin romaaniin perustuva elokuva "Pelko on aseeni" kertoo miehestä (Barry Newman), joka on menettänyt vaimonsa, lapsensa ja veljensä lento-onnettomuudessa. Tapahtumasta hän syyttää erästä öljymiljonääriä ja on päättänyt kostaa.
    Hän soluttautuu erään naisen avulla miljonäärin järjestöön.
    On aika panna kostosuunnitelma täytäntöön...


    IMCDb
    [​IMG]
    [​IMG]

    Torino in Action

    [​IMG]

    8)
     
  20. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Just tämä leffa!!!Todella makee takaa-ajokohtaus 8) ...Muutes youtubesta löytyy yksi videokin,jossa on kerralla koko takaa-ajokohtaus,mutta eihän se mitään vaikka kahdessa osassakin näkyy 8) (siinä yksiosaisessa näkyy,kun Barry Newman ottaa Ford Torinon siitä kadun varresta)...Makee takaa-ajokohtaus anyway :wink:
     

Kerro tästä muillekin!