Jenkkiautoleffoja ja muuta sälää

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kautsi, 18.2.2011.

 1. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  Toinen kirjallinen tuotos.
  Ei niin vanha kuin tuo Hot Rod, mutta viime vuosituhannelta kuitenkin.

  [​IMG]

  Route 66 on maailman kuuluisin tie. Se on USA:n selkäranka. Se kulkee vihreän, keltaisen, punaisen ja harmaan maan halki. Se on osa Amerikkaa ja se on Yhdysvallat. Se on kaikkien teiden äiti.

  Maamme tunnetuimpiin Yhdysvaltain tutkijoihin ja tuntijoihin kuuluva professori Markku Henriksson vie tässä kirjassa lukijansa matkalle Route 66-tien nykyisyyteen, historiaan ja mytologiaan, musiikkiin ja elokuviin. Kirja on turistimatka Amerikan valtimolla yhdysvaltalaiseen maisemaan ja kulttuuriin. Se on erinomaista luettavaa kaikille autoilijoille, romantikoille ja Lännen ystäville. Tule mukaan! Get your kicks on Route 66!
  Pistä vaihde silmään ja paina kaasua. Näe luolat ja preeriat, vuoret ja vainiot. Matkaa suurkaupunkien asfalttikanjoneissa ja maaseudun rauhallisilla teillä. Tutustu Chicagoon, St.Louisiin, Flagstaffiin ja Los Angelesiin. Kohtaa intiaanit, karjankasvattajat, bensa-asemien hoitajat ja junamiehet. Mutta herkisty myös kuulemaan antilooppijäniksen laulua.
   
 2. Jymy70

  Jymy70 3rd gear

 3. Putte

  Putte 1st gear

  Tuo takaa-ajokohtaus taitaa kestää liki 15 minuuttia ja on paikka paikoin aika vauhdikas.
   
 4. kautsi

  kautsi 3rd gear

 5. kautsi

  kautsi 3rd gear

 6. reynolds

  reynolds 3rd gear

  Tulihan taasen mieleen pari hyvää jenkkiauto leffaa... Smokey and the Bandit,eli Konna ja Koukku (1-osa paras näistä elokuvista) Elokuva,jolla Pontiac Trans Am tehtiin kuuluisaksi 8) Ja toinen moneen kertaan katsottu leffa The Duel,eli kauhun kilometrit (vaikka aika ykstoikkonen leffa,mutta silti hyvä) 8)
   
 7. Putte

  Putte 1st gear

  Konnaa ja koukkua löytyy kaksi kappaletta. Kolmosta ei ole vielä osunut sopivasti tielle.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Näistä toi ykkönen on kyllä selkeästi parempi.
   
 8. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  ja kolmonen on ihan surkee :wc:
  ostin tuon ei ois kannattanu, Burt Reynolds puuttu kokonaan kolmosesta.
   
 9. reynolds

  reynolds 3rd gear

  Juu kyllä se ensimmäinen Smokey And The Bandit on ehdottomasti paras...Jossain Leffa-arvostelussakin oli maininta,että taso huononee jatko-osissa :-? Joka pitää kyllä täysin paikkansa :odroll: ...Aihetta pikkasen sivuten...Ostin viimekesänä samanlaisen Trans Amin,kuin elokuvassa (no ei nyt ihan samanlainen...Ei targa katolla,mutta muuten kyllä)...Youtubesta löytyy video,jossa on kuvattuna 30vuotta myöhemmin samat maisemat,jotka olivat Smokey And The Bandit elokuvassa....Se video on joku Smokey and the bandit 30 years back...tai jotain...Kannatta katsoa...osa maisemista säilynyt yllätävänkin samanlaisina,mutta osa taas kokenut täydellisen muutoksen :cry:
   
 10. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Komppaan ylempiä. Ykkönen on paras. 8)

  Illan elokuva, tästä löytyy ainakin kaksi eri julkaisua suomikasettina.

  Stingray (1978)

  Trailer
  [​IMG]
  Al ja Elmo ovat kaksi nuorukaista, joiden salaisin ja suurin haave toteutuu vihdoin ja viimein onnistuttuaan pääsemään aidon Corvette Stingrayn omistajiksi. Stingray on Yhdysvaltojen suosituin urheiluauto ja varsinkin sen vanhemmat vuosimallit ovat arvoikkaita harvinaisuuksia.
  Mutta mitä tapahtuukaan? Heti kun Al (CHRISTOPHER MITCHUM) ja Elmo (LES LANNOM) istuutuvat autoon sekä poliisi että gansterijoukko alkavat ajaa heitä takaa. he eivät tiedä, että takapenkin alle on piilotettu sekä huumeita että neljännesmiljoona dollaria.
  Rosvojoukkoa johtaa kaunis, mutta kivikova Abigail (SHERRY JACKSON), joka on päättänyt ettei mikään saa estää häntä pääsemästä kiinni saaliiseen. Näkisittepä vain mitä tapahtuu kun hän lähtee takaa-ajoon rallicross-pyörällä, jota hän ohjaa toisella kädellään ja pitää toisessa konekivääriä...
  Abigailin avustajat eivät ikävä kyllä ole maailman terävimpiä ganstereita. Eivätkä poliisitkaan vallan fiksuja ole.
  Tämä kaikki johtaa maukkaisiin tilanteisiin tässä komediapitoisessa jännityselokuvassa, jonka vauhtijaksot ovat ennen näkemättömiä. Pääsevätkö rosvot kiinni rahoihin? Vai nappaavatko poliisit heidät ennen sitä? Joutuvatko Al ja Elmo pidätetyiksi ennen kuin gansterit nitistävät heidät? Keksivätkö he miksi heitä ajetaan takaa, so. löytävätkö he rahat...?


  [​IMG]
  HE MAKSOIVAT 3000 DOLLARIA MILJOONAN DOLLARIN AUTOSTA!

  Tämä elokuva, jonka tapahtumapaikkana on Saint Louis USA:ssa, rakentuu toiminnasta, huumorista, hurjista takaa-ajoita ja muista vastustamattomista aineksista.
  Hurjat tapahtumat lähtevät liikkeelle kun Al (Chris Mitchum) ja Elmo (Les Lannom) lähtevät liikkeelle punaisessa Stingrayssaan. He eivät aavista että gangsterit ovat kätkeneet sinne valtavasti rahaa ja huumeita. He saavat peräänsä kolme gangsteria ja nyt seuraakin toimintaa ja vauhtia, joka naulaa teidät istuimiinne elokuvan loppusekunteihin saakka...


  IMCDb
  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 11. Jymy70

  Jymy70 3rd gear

  Tässä erittäin tuore DVD julkaisu ja erittäin hyvä sellainen...

  http://www.youtube.com/watch?v=sY1TLgqfjvw

  blu ray löytyy jo esim prismasta about 19 eur. Kävin leffassa katsomassa syksyllä ja nyt täytyy kyllä katsoa uudelleen tässä hiihtoloman aikana...
   
 12. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  Midnite Spares / Keskiyön kuumat raudat

  Hervottoman vauhdikas komedia autoja nyysivästä "keskiyön-varaosat-liigasta" ja heitä jäljittävästä stock-car ajajasta ....
  Koskaan ennen ei ole näin montaa eri tyyppistä jenkkirautaa rutattu näin suruttomasti !

  [​IMG]

  Totuuden nimessä on sanottava, ettei tuossa kyllä kovin montaa jenkkirautaa romuteta, koska leffa on kuvattu Australiassa.
  Mielenkiintoista kalustoa toki esiintyy, mutta ei välttämättä mikään unohtumaton leffakokemus.
   
 13. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Drive ansaitsisi oman esittelynsä, oli helvetin hyvä pätkä. Monet varmasti ajattelevat nimen perusteella, että leffa on vuoden '78 Keikkakuskin uusintapainos, mutta ei onneksi ollut, vaikka Driverkin loistava pätkä on.
  Tässä jotain pientä..
  [​IMG]
  [​IMG]
  Trailer

  Kavinsky - Nightcall

  8)
   
 14. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Ja sitten illan vuokrakasetti. 8)
  Tämä on vielä näkemättä, täytyy korjata asia ensi viikonloppuna ja katsoa pois.

  Hot Rods - seikkailijat (1967)

  Trailer
  [​IMG]
  He pyrkivät kaikin keinoin pelottamaan perheen tiehensä...

  Tom Phillips muuttaa vaimonsa ja nuoren, ujon tyttärensä kanssa Kaliforniaan aloittaakseen uuden elämän.
  Hän on ostanut motellin, josta hän toivoo menestystä. Mutta hän ei tiedä, että se toimii maanteitä terrorisoivan hot rods jengin kohtaamispaikkana.
  Jo matkalla sinne Tom perheineen saa jengiltä tervetuliaisvierailun...

  Aito kulttielokuva - nyt videolla!

  "Hot Rods" on klassikko jota joskus on sanottu "aikojen hölmöimmäksi elokuvaksi". Se on silti hyvin viihdyttävä ja edelleen näkemisen arvoinen.


  IMCDb
  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 15. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Illan elokuvana eurocrimeä, Una Magnum Special per Tony Saitta, pätkästä löytyy hyvä takaa-ajokohtaus, muutenkin varsin kova pätkä, ei kuitenkaan mikään autoleffa, niin ja tää on kuvattu Kanadassa.
  Lisäksi suosittelen muitakin vanhoja spagettimaan elokuvia, niistä löytyy monista hyviä takaa-ajoja ja muutenkin asiallista meininkiä. Fiiatteja, Alfoja sekä muita helmiä. 8)

  Sylkevä magnum (1976)

  Trailer
  [​IMG]
  Raju toimintaelokuva poliisista joka päättää kostaa sisarensa kuoleman. Takaa-ajokohtaukset hurjimpia mitä on koskaan elokuvissa nähty!

  IMCDb
  [​IMG]

  Car chase

  [​IMG]
   
 16. aaCHEVY

  aaCHEVY Gearhead

 17. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Päivän elokuvana kisailua Le Mansissa, McQueen, Porsche vs Ferrari ja muuta asiaan kuuluvaa. 8)

  Le Mans (1971)

  Full movie
  [​IMG]
  Le Mansin 24 tunnin ajo on maailman kovimpia kilpailuja. Siinä kaksi ajajaa vuorottelevat pitääkseen auton 13,5 km:n mittaisella radalla yhtämittaa kokonaisen vuorokauden.
  Michael Delaney on palannut takaisin kilparadoille toivuttuaan vuosi sitten sattuneesta onnettomuudesta. Heti alussa Delaney menee johtoon Porschellaan, mutta kierroksia on vielä paljon jäljellä ja niin paljon voi tapahtua 24 tunnin aikana ja 800 kilometrin matkalla.
  Aivan hänen takanaan ajaa pahin uhka: saksalainen Stahler Ferrarissaan.


  IMCDb
  [​IMG]
  [​IMG]

  "Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting"

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]


  aaCHEVY:n kassuista en ole nähnyt kuin kaksi alinta..
   
 18. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Tälle päivälle vielä toi aaCHEVY:n laittama California Kid.

  California Kid (1974)

  Full movie
  [​IMG]
  Ohjaaja Richard Heffronin vahva elokuva.

  Martin Sheen elokuvasta "Ilmestyskirja Nyt!" ja Nick Nolte pääosissa vahvassa trillerissä.
  Michael McCord ilmestyy pölyiseen maaseutukaupunkiin kostamaan. Hänen veljensä on saanut surmansa poliisin takaa-ajamana ja Michael haluaa selvittää mitä onnettomuudessa todella tapahtui.
  Hän huomaa pian, että paikkakuntaa hallitsee rautaisella otteella kaupungin sheriffi. Fanaattinen mies, joka häikäilemättömästi metsästää ajajia pelätyillä vuoristoteillä.
  Uusi, selvittämätön onnettomuus saa McCordin ottamaan selvää sheriffin menneisyydestä.


  IMCDb
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]

  8)
   
 19. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  California Kid toki löytyy täältäkin, mutta on TV:stä VHS:lle nauhoitettu, eli kansikuvaa ei ole.
  Tää ei ole varsinainen autoleffa, mutta silloin tällöin kuvissa vilahteleva "nimihenkilö" on sentään ehtaa 50-luvun kamaa.

  [​IMG]

  Lomailevan opettajan, Jane Hardyn, loma on alusta lähtein tukahduttavaa painajaista. Hänen kohtalonsa on musta ruumisauto.
  Jane joutuu useisiin kuolemanvaarallisiin onnettomuuksiin. Kaikki onnettomuudet liittyvät jotenkin mystiseen ruumisautoon.
  Jane taistelee yliluonnollisia voimia vastaan. Kamppailussa pahan voimaa vastaan hänen mielenterveytensä järkkyy.
  Hän etsii epätoivoisesti voimaa, joka ohjaa ruumisautoa - kohti kauheaa kuolemaa - hänen kuolemaansa.
   
 20. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Tuolta leffajulistetta jollekin harrastajalle.. :wink:
  Klikkk

  [​IMG]

  Löytyy myös omasta hyllystä, ei oo vielä tullut katsottua.
   

Kerro tästä muillekin!