jiirisirkkeli

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Jake Hammer, 1.5.2007.

  1. Jake Hammer

    Jake Hammer Gearhead

    Nyt pitäis alkaa hiukan kasailla työkaluja kotiin. Liukujiirisirkkeli olis hakusessa. Paikallisessa halpahallissa olis myynnissä Rocotools-merkkinen laite. Ei paljon löytynyt googlen perusteella lisätietoa merkistä. Onko jollain kokemuksia, kannattaako harkitakaan, vai pitääkö säästää rahat esim Makitan laitteeseen?

    Muita ehdotuksia?
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Dewalt 707 rautiasta hintaan 339€.[/url]
     
  3. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Merkkituotteeseen kannattaa tässäkin investoida. Mulla on ammattikäytössä Elu (nykyisn De Walt), sillä on pätkitty ehkä kymmenen talon puutavarat, ja hihnan oon joutunu kerran vaihtamaan eikä muuta vikaa oo ollu. Ja tunnettuun merkkiin saa varaosia vielä vuosienkin jälkeen, jos sattuu tarvimaan. Kertakäyttökiinalaisen saa heittää romulavalle jos tulee joku pienikin vika.
     
  4. Elevator

    Elevator 1st gear

    jos sä tarviit konetta siihen että teet kotiremontin tai rakennat talon nii osta kunnollinen. Jos taas teet satunnaisesti halkoja nii osta mitä vaan. Tosta on hyvä lähtee. Monesti kun ostaa sen "hyvän ja halvan" ja siihen joutuu uusimaan terän nii se onkin jo sen kunnollisen hinnoissa. Paskoja teriä ei kannata edes teroittaa.
     
  5. simppa

    simppa 1st gear

    Ainakin jossain halppis malleissa on kulmasäädöt vain toiseen suuntaan ja kulma säädön tarkkuus katoaa jonkun ajan päästä.Kyllä halppis malleillakin saa kaikenlaisia kiiloja tehtyä,harvoin vain kahta samanlaista.
     
  6. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Yleensä halpa kestää (hyvällä onnella) yhden omakotitalon teon...
    Ja kun ei ole kovin tarkka sopiiko kulmissa jiirit ihan kohdalleen...
     
  7. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    Laatu... Tuli aikoinaan hommattua DeWaltin kääntöpöytä.
    Kyllähän silläkin on puut katkenneet, mutta esim. kulmia kun ei tahdo saada kohdalleen. (4 palikkaa, esim 10cm, 45 asteen kulmat päissä ja kun ei vaan saa sitä neliötä aikaiseksi.)
    Tosin ei tule enää muitakaan Black&Dec.. ei kun DeWaltteja taloon. On nääs poistomyynnistä hommattu käsi sirkkeli... terän etureunan ja takareunan linjausero n 3-4mm. Ja se 2kW rälläkkä, mikä kesti ....

    Riippuen tarkkuudesta... sijoita muutama satku hyvähköön liukukiskomalliin.
    Jos ei ole tarkkuudesta kii, niin esim honkkarin 99 malli toimii.
    Kaveriksi kohtuullinen pöytä. (100mm (2x4")halkaisu mahdollisuus olisi hyvä...maksaa...)
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    Was? Ootko kenties saanut jonkun halvan kopion? Mulla oli tommoinen lainassa itellä ja sillä tuli tehtyä vaikka sun mitä suht tarkkaa näpertämistä. mm. jiiratut ikkunoiden pokat ja oli kyllä just eikä melkein kohdallaan. Ei jää silmin nähtävää rakoa saumoihin...
     
  9. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    Aito keltamusta. 742.
     
  10. SamiL

    SamiL Gearhead

    Kyllä huonollakin sirkkelillä saa jämptejä 45 asteen kulmia, kun ei luota liikaa sen omaan asteikkoon, vaan kokeilemalla etsii sen oikean kulman ja sen jälkeen merkkaa sen asteikolle. Kun pistää sahatut laudanpätkät sahapinnat vastakkain, toisen nurinpäin, ja mittaa suorallakulmalla, niin ennenpitkää ne oikeat astukset löytyvät. Halvempien sirkkelien omissa asteikoissa voi hyvinkin olla parin asteen heittoja.
     
  11. Jake Hammer

    Jake Hammer Gearhead

    Perhana. Kait se on sitte kerättävä rahaa, ja hommattava kunnon kone! :)

    Omaotitalon rakentamisesta ei ole kyse, vaan ihan remonttihommista. Jonkun verran alkanut tuo nikkarointipuoi kiinnostaa. Kulmat olis hyvä saaha kohilleen.
     
  12. black label

    black label 1st gear

    Jos sattuu eteen scheppach -merkkinen jiirikone niin ehdottomasti sellainen. On ollut moinen päivittäisessä käytössä alumiinihommeleissa n. 12 vuotta, ja jos ammattikäyttöön aikoo niin pesee käytettävyydellään de waltin kuin päin vain. De waltti on myös käytössä....
     
  13. Pitu

    Pitu Gearhead

    Mulla on tommonen vanha elun kääntöpöytä. Alkuun kiusas, kun leikkas hiukka vinoon.
    Sit löyty hienosäätö tohon terän suoruuteen.
    kulmasäädön lukitustappi on epäkeskolla kiinni. Eli kannasta pyörittämällä saa kulmat säädettyä kohdalleen.
     
  14. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    Jees.
    On kyllä säädöt, joita on ruuvattu. On suorakulmaa ja astemittaa ja muutakin käytetty, mutta tähän taloon on tullut kuitenkin viimeinen dewaltti! Sen verran on laatu vakuuttanut.
     
  15. VRC

    VRC 1st gear

    Itellä on ikivanha DeWaltin jiirisirkkeli, siis ilman liukukoneistoa, ja se näkyy toimivan maailman tappiin, moottorikin on hiljainen hiiliharjaton.
    Ei mitään sanomista.

    Mutta mitä olen katsellut näitä liukukoneistolla olevia eri merkkisiä, niin aika harva vakuuttaa mitenkään, tuntuvat toinen toistaan hotelommilta jo kaupan hyllyssä, useimmilla en lähtisi taulun raameja yrittämäänkään. Eli ainakin siihen liukukoneiston rakenteeseen ja tukevuuteen kannattaa paneutua, jos kulmien tarkkuudella on vähänkään merkitystä. Voipi olla että tämmöisessä tavarassa ei hyvä ja halpa mitenkään kohtaa.
     
  16. onre

    onre 3rd gear

    Elu on mielestäni koko lailla parempi kone kuin DeWalt. Eroja on täntyyppisiä että kun Elun runko on valua, niin DeWaltissa se on muovia.

    Kokemusta DeWaltin 707:sta kovassa käytössä on, ei oikein vakuuttanut. Pienimuotoisempaan puunkatkontaan varmasti ihan OK peli, mutta manuaalissa mainitut ei-rautametallien sahailut kantsii unohtaa ihan suoraan. Vaikka kuinka pistät Nordicin terän ja mitkä leikkuunesteet, ei se kone vaan kestä.
     
  17. Jza

    Jza Double Gearhead


    Mitä siis suosittelisit?
     
  18. Jake Hammer

    Jake Hammer Gearhead

    Onko nyt siis ymmärrettävä niin, että liukutoiminnolla varustetulla sahalla ei saa kunnon kulmia aikaiseksi.

    Eli on ratkaistava, haluaako tarkat kulmat, vai monipuolisen (isompien lankkujen yms) katkaisusahan.

    Katsoin dewaltin sivuilta jonkun mainosvideopätkän, jossa oli saha, jonka teräosa kääntyi sivulle. Onko tästä mainittavaa hyötyä? Samalla sahalla pystyi myös sahaamaan laudan poikki niin, että se oli pystyssä. Ju nou! :)
     
  19. sepet.

    sepet. 1st gear

    No lähtökohtana noitten työkalujen hankinassa on KÄYTTÖTARKOITUS, jos tarkoitus on käyttää ammattimaisessa käytössä niin silloin kunnollinen joku devalt, makita,metabo.... jos taas harrastus/näpertely hommissa niin välttää noi halpahallivehkeetkin , parhaat neuvot saat kun käyt paikallisessa rautakaupassa ja kysyt sieltä neuvoja koneen hankintaan , samalla saat käsitystä hinnoista.... Tämä nyt oli vaan minun mielipiteeni
     
  20. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    ööö.... rautakauppa myy mitä on omissa valikoimissa... kuten moni muukin.
    Harva suosittelee hyvää jos omassa hyllyssä on jotain "hyvää" (vrt dewalt...)
    (Ainakaan "meidän" rautakaupasta ei saa muuta hyvää kuin hinnat. Esim Pasloden naulain, tiukka tarjous 399. Muualta 289...)
    Poikkeuksia on!

    Liukumallit on hyviä, jos ostaa hyvän. Esim Makita.

    Ota jotain listanpätkää mukaan ja tee "neliö" kaupassa. Erottuu ne rautakaupan myyjätkin heti, kun pitäisi säätääkin kone...

    Mieti käyttötarkoitusta/tavoitetta. Montako listaa olet valmis uhraamaan, kun ei tullutkaan sitä kulmaa, minkä halusit? Ja onko sillä väliä?
    Pelkkään raakaan katkaisuun, esim 1 projekti, voi ostaa vaikka 2 kpl 99 konetta honkkarista tms. (kun 1 hajoaa)
    Niilläkin saa jiirit riittävän hyvin, kun jaksaa muistaa, minne ne välykset tänään osoittaa.
     

Kerro tästä muillekin!