"johdoista käyntiin"?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja lake ender, 5.4.2008.

  1. lake ender

    lake ender Gearhead

    Juu, en ole varastamassa autoja vaikka otsikko siihen viittaakin. Avaimet jäi vaan ameriikkaan ja tarttis auto saada käymään tallille siirtoa varten.
    Virtalukossa on bat, ign, acc ja starttinavat. Batilta saa +12, mitä kun syöttää startille, niin pyörittää konetta. ign tarttee tottakai kanssa virran, mutta pitääkö myös acc navalle syöttää virtaa, että kävis? Ny ei oo kaveriakaan katsomassa tuleeko kipinää vai ei.
     
  2. SamiL

    SamiL Gearhead

    BAT ja IGN yhteen ja BATista virtaa starttinapaan starttauksen ajan. ACC (= Accessory = varusteet) ei pitäisi tarvita virtaa sytytystä varten. Sen takana ovat kyllä lasinpyyhkijät, lämmityslaite ym.
     
  3. lake ender

    lake ender Gearhead

    Juu, näin on koitettukin. Aattelin vaan varmistaa.
     
  4. bootsi

    bootsi Gearhead

    Tai jos ei halua purkaa virtalukkoa...

    niin akun plussasta hyppyjohto puolan plus napaan ja ruuvarilla, rautalangalla yms. startin päästä kone tulille. :wink:

    (onhan vaihde vapaalla, ja autossa ei ilmeisesti rattilukkoa)
     
  5. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    :odroll: Aikas tärkeä pointti ennenkuin alkaa kotimekaanikoksi! Nimim. "kokemusta on.." :oops:
    Kaveri oli aikoinaan kuskina ja tuli kesken illan sanomaan että "nyt ei bellairi herää käyntiin"! No, sitä isolla porukalla selvittämään ja kaikenlaisia rengasrautoja ym työkaluja testaillen, oikkarikäynnistystä hamuten, joku huomasi että oli tuore kuski sammuttanut auton vaihde päällä.. Ja siitä vaan sitten käyntiin kun oli vaihdekeppi oikeassa asennossa.. :poff:
     
  6. lake ender

    lake ender Gearhead

    Hyppyjohdot tehty ja pari akullista sahattu. Lupaa, muttei lähde. Tarttee odotella lämpimämpiä kelejä.
    "She ei shaa penshaa, mulla oli kerran shamanlainen" sanottiin jo aikanaankin kasi pääkirjoituksessa :-?
     
  7. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Mikä auto?. Itsellä IHAN OIKEASTI kone lupaili ja höräthi hiukan , vaikka oli periaatteessa sähköt pois, puola ei saanut virtaa. Tarkistappa se puolan virran saanti.
     
  8. lake ender

    lake ender Gearhead

    Auto on 48 ford, johon on jenkkipoika tehny sähköt kokonaan uusiks. Kaasari on joku 2 kurkkunen rokkiorkesteri, jossa näytti ryyppy olleen nippusiteellä jumitettu pois päältä. Lupas aina sen jälkeen kun kaato bensaa suoraan kurkusta sisään, mutta sen jälkeen ei mitään. Viimeks syksyllä (kuulemma) jenkeissä ajettu rekkaan.
    No keli oli +5 ja minkäänlaista lämppäriä ei ollu. Kokeillaan uudestaa lämpösemmällä kelillä.
     
  9. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Jos siin onkin sähöllä pinsiinipumppu...
     
  10. jvaisane

    jvaisane 1st gear

    Tässä olisi aiheeseen liittyvää kirjallisuutta myynnissä. Jonkinlainen takavarikoijan käsikirja liittyen maksamattomien autojen uudelleen haltuunottoon.

    Uusintapainos vuodelta 1979 (first published 1976). On 64 sivua ja muutama kymmenen piirrosta. Amerikkalainen.

    10 e, siihen sisältyy postikulutkin. Englanninkielinen.

    Yhteyttä yv tai jvaisane@bol.com.br

    GM, Ford ja Chrysler opastetaan
    [​IMG]


    Tymäkkää asiaa auton takaisin saamisesta
    [​IMG][/URL]
     
  11. jvaisane

    jvaisane 1st gear

    Ja kirja meni kaupaksi miltei samantien
     
  12. RB-440

    RB-440 1st gear

    Ylimääräsellä tulpallahan oot varmaan kattonut, jotta tuleeko startatessa tarpeeks kipinää. Josh shähköö thulee, niin she ei shaa penshaa.

    Yleensä tuoreella akulla ja huikalla on saanut plussa-asteilla koneen kuin koneen potkiin sen verran, että se alkaa itse nostaan bensaa, jos ei ole pumppu simahtanut tai pensaputki tukossa tai peräti särki. Eli olet varmaan jo ottanut letkun irti ja katsonut, että nostaako?

    Tosin tulpat kastuu helposti, varsin jos kipinä ei ole parhaassa terässä, niin käy sitten silleen, että hörähtelee silloin tällöin, muttei käy.
     
  13. eastwood

    eastwood 3rd gear

    Vielä on epäselvää onko siinä sähköinen pumppu asennettuna? Jenkkipojat laittavat kovin mielellään siihen liittyvän käynnistyksen eston vanhoihin autoihin. Koska auto lupaa huikkapensalla, vika käsittääkseni on polttoaineen saannissa. Tuo ryypyttömyyskin voi haitata yllättävän paljon, varsinkin mekaanisella pumpulla yritetään saada tulille. Toinen kaveri tarvitaan ehkä antamaan sitä huikkaa, jos kerran kipuna tulee toisen samalla startatessa.
     
  14. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Kuinkas jos on diisseli jossa ei ole puolaa?
     
  15. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    No jos sähköinen sammutin niin sille pitää saada virtaa.
    Jos mekaaninen niin sitten se vain pois päältä.
     
  16. makeheikki

    makeheikki 1st gear

    suamesta vahan etelaan oli semmonen paikka jossa kaikki viat oli Puolan johdossa........ :eek: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  17. makeheikki

    makeheikki 1st gear

    ainaskin 80-90 luvulla usassa ammattilaiset polli tuoreita GM autoja sillain etta rattiputken muovi suojus paskaks ja sielta tuli joku vipu nakyviin jota vedettiin karkipihdeilla..semmosia paksusta alumiinilevysta tehtyja "collareita" myytiin kiinnitettavaksi niiteilla rattiputkeen suojaksi...ei taida tosin auttaa 46 voortin kaynnistyksessa...
     
  18. lake ender

    lake ender Gearhead

    Kipinä tulee, mutta pumppu ei jaksa nostaa bensaa. Mekaaninen siis on, ei sähköstä. Kaatelin kohokammion täyteen ja samoten pumppuun päin letkusta gasoa jonkiverran. Tulpatkaan ei ole kastuneet.
    Oliskin sähköpumppu, niin ei olis ongelmaa.
     
  19. Otto

    Otto Gearhead

    Täältä näytön takaa katseltuna näyttäisi siltä että vastaus löyty alla olevasta lauseesta...

    Tai jos se on tuon lisäksi laihallakin?
     
  20. apuwoima

    apuwoima 1st gear

    Ostin aikanaan vanin jossa oli orkkis rozesteri ja siinäkin joku hemmo oli jumiuttanut läpät auki mikkilangalla. Otin langan pois jä läpät kiinni, pensan kulutus putos 40L>17L satasella.

    Eli ota nippari pois ja paa peli käyntiin. Ne ei o ryyppyläpät.

    Apu
     

Kerro tästä muillekin!