Johtojen yhdistäminen?

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Anonymous, 14.10.2005.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mites olette yhdistäny kaks johtoa parhaalla tavalla. Onko tinaamisesta mitään hyötyä jos kuorii johtoa riittävän pitkältä matkalta, pyörittää johdot yhteen ja pari kuristesukkaa päälle niin eikö ole hyvä liitos?
   
 2. Tweek

  Tweek 3rd gear

  Tinaaminen kannattaa AINA.
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tinaisin mutta kolvi ei lämpee kunnolla ja puhaltimella sulaa just ja just muttei levity kunnolla tulee hirveetä klönttiä. ajatelin että olkoon. Meen huomenna kauppaan millainen kolvi tai sulattaja on hyvä tarkkaan paikkaan?
   
 4. Tweek

  Tweek 3rd gear

  Tuttu autoradio, -hälyytin, -puhelin ja mikä tahansa -lisälaite asentaja käyttää lähes yksinomaan sellaista täytettävää kaasusytkäriä johtojen tinaamiseen. On nopea ja kätevä kapine näissä hommissa.

  Oman hankaluutensa hommaan kyllä aiheuttavat vanhat hapettuneet kuparijohdot. Onko nytkin kyse sellaisista?
   
 5. MuscTor

  MuscTor 1st gear

  Kuori johtojen päätä paksuudesta riippuen esim. n. 2-3 mm, kuumennat kolvilla johdon pään ja imeytät siihen hiukkasen tinaa. Sama toiselle piuhalle. Sen jälkeen 2-3 cm pätkä sopivan vahvuista kutistesukkaa piuhaan ja liität kolvilla lämmittäen piuhat yhteen. On meinaan hiukka helpompaa, kun olet ensin tinannut päät erikseen. Lopuksi sukka päälle ja kuumailmapuhaltimella sopivaan tiukkuuteen. Kunnon kapeakärkinen juotoskolvi kuuluu kyllä vakiovarustukseen, joten hanki semmoinen.
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanhoja hapettuneita kuparijohtoja saa juotettua kun käyttää erillistä syövytettä, taitaa noi tavallisen juotostinan syövytteet olla aika mietoja (kenties kolvin syöpymisen estämiseksi?). Itse tinaan KAIKKI liitokset varmuuden vuoksi, jotkut puristusliitoksia puolustavat on sitä mieltä että juotettu liitos saattaa murtua tärinästä mutten ole koskaan nähnyt autossa tärinästä murtunutta tinausta. Päähän ottaa sellaiset yleensä mankan takaa löytyvät abiko- ja ryöstöliitinsykkyrät, kaverin kadetissa oli hirvein näkemäni viritys: kellon johdoilta ryöstöliittimillä ruokittu tarvikemankka :mad:
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tinaat abikot releisiin kiinni vai? Vai mitä tarkoitit.
   
 8. etna

  etna 1st gear

  Ja pöh jatko abikot toimii ihan hyvin kun on kunnon työkalut ja järrki pääs mistä syötöstä tarvittava virta otetaan. Ryöstäjiä en suosittele ovatten johdon murhaajia
   
 9. surma erkki

  surma erkki 3rd gear

  Totta puhutte, mun kokemuksien mukaan LAADUKAS apikojatko ja LAADUKKAAT pihdit nii tulee aika sikahyvä mut jos haluaa idioottivarman jatkon, nii sit juottamaan vaan :wink:
   
 10. Aako

  Aako 1st gear

  Juottamalla ehdottomasti aina kun on mmahdollista!! Juotan puristettavat abikotkin johtoihin kiinni,eipähän sitten tule onkelmia
   
  Seevu tykkää tästä.
 11. Luigi

  Luigi Gearhead

  On myöskin abikoja joissa on tina valmiina,lämmität kuumailmapuhaltimella ja vot,on tinattu vesitiivis liitos.
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Joo,idea ihan hyvä mutta jääpä tinamäärä turhan pieneksi, ei jää kun muutama säie kiinni... ohuissa johdoissa kyllä toimii
   
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tavallisilla siirtoleukapihdeillä oon puristellu eikä oo irronnu
   
 14. Badabum

  Badabum 1st gear

  Mäkin yleensä painelen noita liitoksia kiinni vähän millä sattuu, mutta kerran oli vähän isompi sähköurakka autossa ja silloin lainasin tutulta sähkäriltä pihtejä, joten valittetavasti olen nyt tietoinen laadukkaiden työkalujen merkityksestä tuossakin hommassa... Juotettuakin on tullut joitain kriittisiä liitoksia, ei vaan yleensä ole siihen aikaa (ei jaksa) :odroll:
   
 15. lemmy

  lemmy Gearhead

  ei kai noita tinauksia pitäs harrastaa muissa kuin pienelektroniikassa. kun tinasauma ajan myötä altistuu tärinälle ja se on piuhan kovin kohta niin siitä se sitten murtuu. kai nuo mekaaniset liittimet on ihan jees ja paras kun minimoi ylimääräiset niistäkin pois. en kyllä ole alan ammattilainen, niinkuin en juuri minkään alan.
   
 16. jyha

  jyha 1st gear

  tinauksen murtuminen on harvinaisempaa kuin apikon hapettuminen!
  tinaamaan siis!
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Joojoo, mulla on valojen johdot kierretty yhteen ja vedetty maalariteippiä. Näin ollut ainakin 13 vuotta, koskakohan se palaa.
   
 18. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Itse tehnyt seuraavasti: pujottanut lämpökutistesukan toiseen johtoon, kuorinut molemmat johdon päät n. 20-30 mm, jakanut säikeet kahteen nippuun per johto, pyörittänyt ne kierteelle ja taivuttanut koukkumaisiksi ja liittänyt näin syntyneistä "hakasista" toisiinsa, "lukinnut" painelemalla ja kiertelemällä säienippuja ja lopuksi tinaus ja lämpökutistesukka päälle. Jos on paksuja johtoja, niin em. voi varioida esim. vaan yksi koukku per johto jne.
   
 19. jenkkijuuso

  jenkkijuuso 3rd gear

  Ainakin wurthilla on sellasia liittimiä missä on kutiste sukka,liima ja tina samassa siis johtojen jatkamiseen ja yhdistämiseen olen käyttänyt itse niitä eniten varsinkin auton alustassa paloautoissa ja toimii kun junanvessa!
   
 20. lemmy

  lemmy Gearhead

  eikös tuo ole nimeltään "Keiteleen apiko" :lol:
   

Kerro tästä muillekin!