Joku muu kuin Forte?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja coupedeville, 4.11.2014.

  1. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Chevy Vanin Jäähdyttäjässä pieni vuoto ja ei ala Fortella pitämään. Mitä muuta ainetta olette kokeilleet ja voisitte suositella?

    Vuoto kohtaa en saa paikallistettua vaikka koittaa taskulampulla katsella mut tiputtaa alleen ylävesiletkun puoli päästä siitä peltejä pitkin...

    Autossa oleva jäähdytin reilun vuoden vanha enkä viitsis vaihtaa sitä taas...
     
  2. ttvuori

    ttvuori 3rd gear

    Tämä ei oo varsinaisesti suositus, mutta Bar´s Leaks nimisellä aineella olen joskus saanu pienen tihkun loppumaan.
     
  3. HCkivi&pyöritys

    HCkivi&pyöritys 1st gear

    Aika pieni voi olla reikä mistä fuskaa.Ei välttämättä näe kunnolla vaikka olisi koko höskä kätösessä.Ei mitään purukumipaikkoja.Ota irti ja tinaa se reikä,eipähän vuoda.
     
  4. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    tulisko kuitenkin letkusta tai letkun välistä?? ei muuten mutta luulisin että mikä tahansa nykyinen syylärisementti tukkii pienet hikoilut.
     
  5. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Jos ei se Fortella pysy tiiviinä, tuskin muullakaan ihmeaineella!!!
     
  6. Aako

    Aako 1st gear

    Kanelia, kun kippaat nesteen sekaan, niin jo pitää...
    Niito muute olemasa jäähdytinkorjaamoitaki! :)
     
  7. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Niihä niito. Kerran vein Olssin syylärin sellaiseen ja meinasin sormella osoitella mistä vuotaa. Asiansa osaava asiakaspal... eikun syylärinkorjaaja siihen että "Joojoo, me tehdään sille painekoe, kyllä ne vuotopaikat sieltä löytyy".

    Hakiessa sitten ylpeänä esitteli mistä kaikkialta oli paikattu. Kysyin että "Entäs tuosta?" samalla osoittaen ainoata kohtaa josta olin syylärin itse havainnut vuotavan. "Jaa vuotiko se siitäkin?" Laitoin kotona sitten ihmeainetta kun ensin olin todennut että edelleen vuotaa. Loppui vuoto.
     
  8. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Mut kun on muovipäätyinen ja jos tirraa muovin ja kennon välistä niin eipä oikein voi mitään tinauksia tehdä.

    Eikä vuoda letkuista tai niiden liitoksista.

    Ei viitsisi alkaa ottamaan jäähdytintä irti autosta ja paineistamaan sitä jossain että mistä vuotaa kun ei näe kyllä nyt mistä vuotaa... Vuotaa ilmeisesti jostain sieltä alta joko pillistä tai saumasta koska taskulampullakaan katselemalla ei vuoto pysty paikallistamaan muuta kuin kostean kohdan siellä alla jossakin... Sinne jäähdyttimen alareunaan ja päädyn alareunaan ei yksikertaisesti näe.
     
  9. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Volvosta vuoti jäähdytin, siis tiputti jäähdyttimen sivu saumasta. Laitoin CRC RADIATOR SEAL ainetta jäähdyttimeen ni vuoto lakkas. En tiedä kuinka kauan paikkaus kesti, mutta auto oli minulla 3-vuotta ja ei vuotanut tuona aikana enää.

    Löytyy Motonetistä ainakin.

    http://www.motonet.fi/fi/tuote/606165/C ... Seal-200ml
     
  10. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Tee adapteri vaikka lämppärinletkun väliin, jotta saat järjestelmään pari baria painetta, löytyy vuotokohta varmasti eikä tartte purkaa pois.
     
  11. Weijari

    Weijari Gearhead

    Jos on muovipäätyinen mutta näät vuotokohdan selvästi, niin epoksi pitää.
     
  12. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Siis joku Epoksimassa eikä liima...
     
  13. PauliR

    PauliR 3rd gear

    Onko muovipäädyn tiiviste pullahtanu paikoiltaan? Tai onko vaan pääty löystyny painevaihteluiden takia, purista niitä alumiinikynsiä kireemmälle jos vuotaa saumasta.
     
  14. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Katsotaan josko irroitan jäähyä tässä jossain vaiheessa... mulla on vielä edellinenkin tallessa missä vuoto on juurikin kahdessa kohtaa muovipäädyissä joissa on halkeamat... Koita korjata ne tässä epoksilla ja katsoa sitten pitääkö se. Täytyy sitten irroitella tuota paikalla olevaa ja tutkia sitä.
     
  15. Minimies

    Minimies 3rd gear

  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Voisin katella sen liiman mikä pitää vieläkin sellaisessa bakeliittiin viittaavassa syylärissä missä oli selvähalkeama.

    Sitä railoa hieman piikillä avasi (murenevaa muovia) kuumailmapuhaltimella lämpöä ja kuivausta ja liimaa siihen uraan hetki odottelua ja sit lisää sellaiseksi matoksi. Pari päivää tallissa ja nesteet sisälle
     
  17. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Ootko tosissas? Paljonko?
     
  18. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Kyllä on toi Amerikan poikien tekämä tarvike jäähdytin paska kun ei kestänyt kuin 1v ja alkoi vuotaa... Vittu ja takuuseen ei enää mene kun meni just yli ajalle
     
  19. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Korjailin eilen tuossa joutessani Rapid Epoksilla joka soveltuu myös täyttöön ja kestää -40 - +100 astetta niin sen vanhan jäähdyttäjän päädyn jossa oli halkeama ja täytyy tässsä kattoo jos vaihtaa sen tohon ens viikolla paikoilleen ja kattoo sit puolestaan että mistä tää "uus" tarvike vuotaa... Toi vanha oli muistini mukaan orgis...
     
  20. Aako

    Aako 1st gear

    Ei oo kanelipurkin kylessä annosteluohjetta, siittä on vaan pussista kaadettu sen, mitä uskaltaa :) Vanha joppareiden toimiva konsti :D
     

Kerro tästä muillekin!