jos rengas on tyhjentynyt ja auton alla on ollut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja choesos, 4.2.2012.

  1. choesos

    choesos 1st gear

    kertokeepa että pikääkö tässä lähteä ennen kesää rengas kauppaan. vanin alla on ollut kitka renkaat ja hallis on ollut, tuli pakkaset niin alko häviämään ilmat ja olleet melkeen tyhjät pari viikkoa :( onks renkaat roskis kamaa? vai pitäskö viedä lämpimään sulamaan?
     
  2. rakkari

    rakkari 3rd gear

    pistä ilmaa ja ajoon.. 8)
     
  3. choesos

    choesos 1st gear

    no hyvä täytyy laittaa ilmaa lauhemmalla kelillä
     
  4. 63S88

    63S88 Gearhead

    Kannattaisihan se myös tutkia mistä ne vuotaa.
     
  5. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    vanteen hitsaussauma alkanu valskata
     
  6. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Tai venttilissä murtuma juuressa. :odroll:
     
  7. Substitute

    Substitute Gearhead

    Jos on muutoin hyväkuntoiset renkaat mutta vuotaa, niin sisäkumit asentamalla toimii.
     
  8. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Kannattaa muuten tarkistaa, että onko renkaan runko revennyt, jos on pari viikkoa (?) ollu tyhjillään ja auton alla. Itellä joskus tyhjeni rengas, oli viikonlopun tallin lattian ja auton välissä; =runko poikki.
     
  9. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Älä nyt anna renkaiden tyhjinä olla, varmaan hajoo..! :eek: -Lisää ilmaa heti...
    -Ja nosta auto pukeille. :wink:
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Paikkavaahto sisään. -25 toimi hyvin ja renkaalla ajettu 30tkm. 6e makso. Ei menetä mtn jos kokeilee.
     
  11. 63S88

    63S88 Gearhead

    Toistan itseäni: Tutki mistä ne vuotaa, sen jälkeen toimenpiteet mitä asia vaatii. Toki ihan aluksi täytä ne, etteivät mee paskaksi painon alla.
    Jos vanne on ruosteeton, tai aluvanne ilman isompia hapettumia silloin ei yleensä tarvitse sisärenkaita laitella jos renkaan jalkaosat ovat ehjät.
     
  12. 63S88

    63S88 Gearhead

    Paikkavaahto on kädettömille ja varapyörättömille!
     
  13. choesos

    choesos 1st gear

    vanteet on kromi mangelsit peltivanteet ja on ruostetta hitsaus saumoissa. ja en ole kehannut -35 asteen pakkases käynistää kompuraa täytyy huomenna nostaa pöllien pääle. voipi olla maholista että renkaan runko ois vaurioitunut :odroll: pintaa on niis viel reilusti.
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ilman käsiä vaikeaa saada paikkavaahto renkaaseen. Ei joka paikassa ja tilanteessa ole mahdollisuutta rengastöihin. Vararengaskin aika hupelo monessa autossa.

    Monesti vielä jos auton kumit ajaa kesän/talven, ehkä toisen (joku muu olisi jo vaihtanut toiset) niin mitä sitä vanhan kanssa tappelemaan?
     
  15. fairlane -67

    fairlane -67 Gearhead

    jos rengas tyhjenee pakkasella mut lämpösellä ei niin syy melko varmasti et vuotaa vanteen välistä. rengasliikkeis on tohon tarkotettua mömmöä (nimi muistaakseni bead sealer) jota sivellään renkaan jalkaosaan ja vanteeseen, jos sekään ei auta niin sit ne sisärenkaat.
     
  16. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Ja tosta paikkavaahdosta et sen jälkeen pitäs ajaa ainakin n. 25km. Muistan nuoruudessani kun erään tännekkin kirjottelevan dusterista oli viikonloppu illasta kumi tyhjentynyt ja herrat hyvänä ideana paikkavaahdot sisälle ja sen jälkeen pienessä kaljoissaan lukemaan käyttöohjeet.. Nooh. perä ylös pukkien päälle ja d tupaan. Naapurin mummo oli tyytyväinen ku noin tunnin pöllyttäjä rouskutti pihassa. :rotfl:
     
  17. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    niin tuo ajaminen ainoa miinus, muistaakseni 5-8km 60-80kmh luki viimesimmäs ohjees. Eipä tuo paha jos vaikka lähin kumikorjaamo 50km päässä.
     
  18. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    Mistäs olet tuon Hakaniemen silta mietelmän löytänyt?
     

Kerro tästä muillekin!