Julkkisten autoja!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja redneck1, 18.3.2019.

  1. Rekkari kertoo kaiken:

    [​IMG]
    Heikki Oksala ja kuuluisa Audi A7. KUVA: KALLE PARKKINEN
     
  2. TM:ssä on juttu vanhasta Paul Newmanin vuoden 1988 Volvo 740 Turbo farkusta:

    VOLVO 740 TURBO oli aikoinaan yksi markkinoiden nopeimmista farmariautoista. Vakiona siinä oli nelisylinterinen 2,3-litrainen moottori, joka kehitti (USA:ssa) 121 kilowattia ja 264 newtonmetriä. Vuonna 1988 Paul Newman osti itselleen tuollaisen Volvon uutena.

    Newman ei kuitenkaan pitänyt tehoa riittävänä, vaan päätti kaksinkertaistaa sen. Koska Volvon konehuoneeseen asennettiin tehtaallakin V6-moottoreita, siellä oli vähän ylimääräistä tilaa. Niinpä Buick GNX:n ahdettu 3,8-litrainen V6 sujahti sinne kohtuullisen vaivattomasti. Virallisten tietojen mukaan moottori kehitti 235 kilowattia. Sen jatkeena on Pontiac Firebirdissä käytetty Borg-Warnerin viisivaihteinen käsivalintainen vaihteisto.

    Muutostyön teki aikoinaan (myyjän mukaan) HESCO Engineering -niminen paja Birminghamissa, Alabamassa. Muutostöiden ohessa lisättiin muun muassa kilpa-automainen tappokytkin moottoritilaan. Moottori on viritetty lastulla, ja jäähdytystä on parannettu sähköisellä tuulettimella, suuremmalla öljynjäähdyttimellä sekä erikoispakoputkistolla.

    Newmanin autourheilutausta näkyy siinä, ettei pelkkä tehon kasvattaminen riittänyt hänelle. Volvon ajettavuutta hiottiin vastaamaan kasvanutta voimaa. Uudella jousituksella koria laskettiin viisi senttiä lähemmäs tietä, mikä pudotti painopistettä ja vähensi kallistelua. Joustintuet ja iskunvaimentimet tulivat Bilsteinilta ja lyhyemmät jouset IPD:ltä.


    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Lemmu ja 6PPC tykkäävät tästä.
  3. TM:ssä on juttu entisestä Bruce Springsteenin 1969 Chevrolet Chevelle Convertible SS:stä.

    JOKA TAPAUKSESSA arkisestä lähtökohdasta huolimatta Chevelle SS -malleista tuli haluttuja muskeliautoja. Yhdistelmä oli sopiva myös työkansan sankarille, Bruce Springsteenille. Vaikka hänen lempinimensä ”The Boss” ajautui Mustangin tehokkaan version nimeksi, Springsteen oli Chevrolet-miehiä. Hän omisti niitä useampia, ja vuonna 1978 julkaistu Darkness on the Edge of Town -albumi alkaa sanoituksella: “I got a ’69 Chevy with a 396, Fuelie heads and a Hurst on the floor.”

    Laulu voisi olla nyt myynnissä olevasta autosta, mutta aikajana ei toimi, sillä Springsteen osti vuoden 1969 Chevelle SS 396 Convertiblen vasta kolme vuotta myöhemmin. Hän lahjoitti sen vuonna 1987 ystävälleen.


    [​IMG]
    [​IMG]
     
  4. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Springsteen onkin ollut tuossa biisissään melkoinen seppä, kun on laittanut fuelie-kannet 396 isolohkoon! :odcool:
     
  5. Huomasin saman, mutta se on kato sitä taidetta..;)
     
    jakulepi tykkää tästä.
  6. Tälle sopiva jatkojuttu on Moottorissa, jossa kerrotaan Newmanin uudemmasta vastaavasta:

    Mutta se moottoriurheilusta. Newman rakasti myös nopeita Volvoja – siis nopeampia kuin tehtaalta sai. Ensimmäisen kerran hän yhdisteli 740 Volvon ja Buick Grand Nationalin turboahdetun V6:n ainekset. Toisella kerralla Volvo 960 sai Mustangin 5,0-litraisen mekaanisesti ahdetun moottorin. Newman kertoi ideastaan talk show -juontaja David Lettermanille, joka arvosti yhdistelmää ja halusi itselleen samanlaisen.

    Kolmas nopea Volvo Newmanin historiassa tuli näyttelijälle yllätyksenä, sillä hänen kilpatiiminsä rakensi hänelle lahjan vuonna 2007. Vuoden 1998 Volvo V90 oli viimeisiä 960-sarjan farmareita. Konepellin alla puolestaan lymysi tällä kertaa Corvette C6:n V8 ja automaattivaihteisto.

    1998 Volvo V90 ”Volvette”
    Paul Newman -aiheiseen huutokauppaan päätynyt ”Volvette” tai ”V06” on viimeinen tähden yllätys-Volvoista. Keulan alla on Chevroletin LS2 -moottori ja parina on General Motorsin nelivaihteinen automaatti. Takavetorakenteen ansiosta autoon ei tarvinnut tehdä juuri kardaanin lyhentämistä vaativampia muutoksia. Vaihteiston vivusto jouduttiin suunnittelemaan uudelleen ja etujousitus sai komponentteja 911:stä.

    Ulkoisesti auto pidettiin mahdollisimman lähellä tavallista, sillä Newman tykkäsi ns. sleeper-tyylistä. Niinpä 25 vuotta vanha Volvo näyttää 25 vuotta vanhalta ulkoisesti, auringon ja ajan haalistuttaessa maaliipntaa. Takaluukussa on tosin vitsikkästi tehty mallimerkintä ”V06”, vitsinä sekä V90:stä että C06:sta.


    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Roberto, Rane 66, Ford67 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  7. TopyCa

    TopyCa Gearhead

  8. Freddie Mercuryn vanha Mercedes löytyi romutarhasta

    Iltalehti bongasi vuonna 1991 edesmenneen Queen-legendan Mercedes-Benz 420SEL:n saksalaisesta klassikkoautokeskuksesta.

    Berliinissä sijaitsevan klassikkoautokeskus Classic Remisen takaoven vieressä nimittäin seisoi viime viikolla väsähtäneen näköinen W126-sarjan Mercedes-Benz 420SEL. Sen ohi olisi voinut kävellä moneen kertaan kiinnittämättä brittikilpiseen ja oikealta ajettavaan autoon sen kummemmin huomiota.

    Kuitenkin auton vieressä ollut kyltti kertoi sen kuuluneen vuodesta 1986 vuoteen 1991 Queen-yhtyeen nokkamies Freddie Mercurylle. Auto on kyltin mukaan Mercuryn kuoleman jälkeen kuulunut tämän autonkuljettajalle ja henkivartijoille, ja huutokaupattu vuonna 1996 Sotheby’sillä.


    [​IMG]
    Freddie Mercurylle kuulunut S-sarjan Mercedes odottaa entisöintiä Berliinin Classic Remise -klassikkoautokeskuksessa. [ARTTU TOIVONEN]
     
  9. Video: Urheilutähden auto syttyi ilmiliekkeihin kesken ajon – näin pahaa jälkeä siitä syntyi

    Urheilutähti poseerasi ylpeänä autonsa ratissa sen hankkimisen jälkeen. Nyt se paloi ajokelvottomaksi.

    Leonard Fournette, NFL:n veteraanipelaaja ja Super Bowlin voittaja, joutui harvinaiseen tilanteeseen keskiviikkona

    28-vuotias yhdysvaltalainen koki kauhunhetkiä keskellä maantietä Tampan seudulla Yhdysvalloissa.

    Matkanteolle tuli yllättäen äkkistoppi autossa ilmenneen tekniikkaongelman vuoksi. Sitten oli liekkimeri irti konepellin alla. Ja sen päälläkin.

    Vuoden 2011 Dodge Durango SRT Hellcat paloi pahasti. Yksin matkaa taittanut Fournette julkaisi videon pahasti kärähtäneestä autostaan Instagramissa.


    [​IMG]
    Leonard Fournette koki kauhunhetkiä maantiellä. KUVA: ZUMA/ MVPHOTOS, INSTAGRAM
     
  10. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Durango ei ollut hirveen durable.
     
  11. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Ei ole ainakaan 2011 mallinen, vaan 2021 ja tehty vain speciaali erä, eli 3000kpl. Jonka Dodge sit kusi tekemällä niitä lisää, vaikka ei pitänyt.
     
  12. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

  13. juhi71

    juhi71 3rd gear

    Seevu ja esmi tykkäävät tästä.
  14. IL on bongannut myynnissä olevan Alexi Laihon entisen Chevrolet Impala SS:n:

    [​IMG]
    Children of Bodomin edesmenneen nokkamiehen Alexi Laihon entinen Chevrolet Impala SS on myynnissä. NETTIAUTO

    [​IMG]
    Impala SS oli Caprice Classicin muskeliversio. NETTIAUTO
     
    bathory tykkää tästä.
  15. Laitetaan samaan syssyyn IL:n juttu Iron Man -tähti Robert Downey Jr:n raiskaamista autoista. Sähkö -Vetteä en uskalla linkata, mutta laitetaan Mersu;:

    [​IMG]
    Biodieselillä käyväksi muutettu 280 SE on näytillä Chicagon autonäyttelyssä. EPA / AOP

    [​IMG]
    Kuuden restomodatun auton tyylilliset valinnat ovat varsin villejä, kuten tämän Mercedes-Benzinkin kanssa. ALEX WROBLEWSKI
     
  16. hantta

    hantta Double Gearhead

    Eddie Murphyllä tiettävästi ollut Mersu 500 se avo, rek suomessa avo-500.
     
  17. matti R

    matti R 3rd gear

    Totuus on tarua ihmeellisempää. AVO-500 on pystylamppuisesta tehty korinvaihtoavo 280SL vm 1976. Mutta hyvä tarina kuitenkin.
     
    Muokattu: 14.2.2024
  18. hantta

    hantta Double Gearhead

    Sikäli outo juttu, näin auton omin silmin, kaveri kävi näyttämässä sitä meidän verstaalla, 126 korimalli valkoisella sisustuksella, muuten väri muistaakseni punainen tai joku räikeä väritys, aikaa tästä parikymmentä vuotta.
     
  19. matti R

    matti R 3rd gear

    Voihan olla että kilvet on siirtyneet toiseen autoon.
     

Kerro tästä muillekin!