...jumputus..?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja f390c, 15.6.2005.

  1. f390c

    f390c 1st gear

    Melkoinen jumputus kuuluu perästä kun vauhtia enemmän kuin about kymmenen, mikähän aiheuttaa tuon mielenkiintoisen ominaisuuden ? Sama ääntely niin veto päällä kuin rullatessa, joku viisaampi höpisi jostain pinionin laakereista, hampaiden välyksistä..? Potilas Ford- 63, 390+ cruise-o-matic jne...
    - Julle -
     
  2. Liskis

    Liskis 1st gear

    Mulla oli sellainen mielenkiintoinen juttu, että etsin vikaa koko h...tin taka päästä kun jumputti, mut vika löyty renkaasta.
    Oli kulutuspinta siirtyny 20 cm matkalta n. 1 cm sivuun kun oli kudokset poikki.
    Ei tuntunut ajossa mutta kun vauhti nousi niin jumputus lisäänty.
     
  3. f390c

    f390c 1st gear

    vaan kyllä viittaa selvästi johonkin muuhun, ei jaksa ainakaan heti uskoa johtuvan renkaasta...
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onko subbari miten kovalla ja reteoissa matonpiiskaus biisejä?
     
  5. Speedo

    Speedo Gearhead

    Juuri kuvailemasi äänen saa aikaan ainakin sevroletissä löysällä oleva pinionin mutteri. Kannattaa tarkistaa ja korjata ensi tilassa. Muuten välitys kuluu pieleen niin että se rupeaa huutamaan kun pinionin lopulta kiristää. Kokeiltu on.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    ei huuda subbari ei..kun ei soi kuin korvissa muutenkaan. Niin että mitä pitäisi kiristää ? Pinionin mutterin löytää ? Ja sitten se pahin tapaus eli hampaiden kuluminen, saanee jotenkin säädettyä jos ei ihan pilalla vai ? :eek:
     
  7. f390c

    f390c 1st gear

    niin ja jos aiheesta löytyy peukkukämmenen ymmärrykseen yltäviä nettisivustoja niin linkkejä kiitos...
     
  8. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Se mutteri löytyy sieltä perämurikasta kartaaninristikon alta, sillä mutterilla on se ristikon toinenpuoli kiinni siinä akselissa joka menee perän sisälle.
     

Kerro tästä muillekin!