Juotoskolviprobleema - Ammattiapua tarvitaan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja KajS, 11.8.2006.

 1. KajS

  KajS Gearhead

  Arvon Raati, mikä on hyvä kolvi ?

  Taustaa: Pojan RC-auton virimoottori ja akut pitää varustaa TosiMiesten Dean's connectoreilla ja meillä pakissa on vaan Antex 240 v/ 25 W motonjet-kolvi. Luulisi tuollaisella vaan pilaavan hienot connectorit ja WetNoodle-kaapelit.

  Kysymys: Pitääkö rynnistää oikeaan kolvikauppaan hakemaan säädettävä Weller-kolvi vai tekeekö jollain 80 W halpiksilla jotain?

  Vastaukset ja vinkit mielellään vaikka tähän viestiketjuun ja tänään, murjotus on kova, jos ei pikku-dodge pääse baanalle viikonloppuna.
   
 2. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Eikös noissa KUNNON RC-vehkeitä myyvissä liikkeissä myydä myös tarkoitukseen parhaiten soveltuvia kolveja ja muita tarvikkeita.

  Ei siis lelukaupan vehkeitä.
   
 3. jylppy

  jylppy Gearhead

  80 watin kolvi on melko rankan kokonen... kyllä noilla halpisvehkeilläkin kolvailee, kunhan kärki on iskussa. Ittellä on semmonen kaasukolvi, siitä kun saa lämpötilaa muutettua, ja siihen saa eri kärkiä. On ollu hyvä peli, eikä oo se johto kokoajan tiellä... Merkkiä en nyt muista, mutta maksoi about 20 euroo. Suosittelen semmosta!!
   
 4. gomopar

  gomopar 3rd gear

  Hmmm :odroll: 25w vaikuttaa vähän heikolta kun kyse on kuitenkin isommasta kohteesta kuin transistorin jalat. 40-50w voisi olla parempi.
  Aika vaativiakin tinauksia on vuosien aikana tullut tehtyä halpiskolveilla mutta parhaiten ne epäonnistuu liian heikkotehoisella. :rotfl:
  Laatu on aina laatua ja merkkilaitteissa on pinnoitetut kärjet jotka kestävät korroosiota paremmin. Parhaasta päästä lienee esim. Weller. Termostaattikolvi on hyvä valinta jos kolvi täytyy olla päällä useita tunteja tai koko päivän. Se on hyvä valinta silloinkin jos sitä tarvii vaan vähän ja joskus mutta hintaahan tuolla on.
   
 5. KajS

  KajS Gearhead

  KUNNON RC-vehkeitä myyvästä liikkeestä sain vinkin hankkia 150 egen Weller, heillä ei ollut hyllyssä :)

  PS. kunnon rc-vehkeitä myyvillä liikkeillä tarkoittanet jotain kehäkolmen sisällä??? Täällä periferiassa kun ainoa Tamiyoita myyvä liike lopetti. Päästään taas keskusteluun mallia GM-Mopar-FoMoCo; Tamiya-HPI-Traxxas-Thunder Tiger...Meidän kylällä on noita kaikkia, Pojalla Tamiyoita equipped with Traxxas & HPI hopups. 8) 8)

  Mutta, ei ollut tarkoitus sortua dissonanssien viljelyyn (mallia hki vs. maaseutu) vaan kiittää raatia; nyt rc-isä rynnistää kolvikauppaan.
   
 6. WBBC

  WBBC Double Gearhead

 7. TeeTee

  TeeTee Gearhead

  :eek: :eek: :eek: Kaikkee sitä näkee!! Äänet on ainakin miehekkäät! 8)
   
 8. KajS

  KajS Gearhead

  Termostaattiohjattu Stannol 30 W tuli pojille haettua. Kolvaukset onnistui, sillä päiväkodin "stripillä" virivirisähköautot kepitti polttikset!

  Äijien Novak-brushless-equipped vehkeet poistui samaan tapaan kuin Anakin Skywalker Starwarsissa!
   

Kerro tästä muillekin!