Jyrsintyökalu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja VooDoo, 5.8.2014.

  1. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    ELI tarvetta olisi tämän kaltaiselle työkalulle..

    Kun tulee korjattua noita alumiiniöljypohjia jonkuverran, että on ropusta kierre pois tai haljennu, niin korjaan hitsaamalla täyteen, sit reikä ja kierre.. ainanen touhuaminen vaan sen otsapinnan suoruuden kanssa reikään nähden.

    TEIN jo työkalun millä pystyy ajaan tason suoraks jos on tilaa riittävästi, eli kierretappi toimii ohjurina ja akkukoneella pyöritetään teräksistä T muotosta palaa, missä alareunassa sorvin teräpala mikä leikkaa tasopinnan.

    EI vaan sovi, jos on ns "upotettu" propun paikka. ELi tarvisin samalla idealla olevan systeemin, mieluusti tyyliin 10mm reikään käypä ohjuri ja ns "jyrsinterä" mikä ajaa sen tasopinnan reijän kanssa linijaan. Onko moisia valmiina missään vai tarviiko ite kehitellä parempi omasta versiosta?
     
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Eli sulla on etsinnässä pultti josta on ajettu kierre päästä pois

    Pultti reikään sisäpuolelta ja se T-palikka sopivalla sisäreijällä siihen pultin sorvatunkärjen päälle ja tasopinta suoraan jos oikeen tohea olis tekisi sen pultin laakerimetallista niin ei tarviisi pelätä, et napsahtaa kiinni ja pääsee uudelleen hitsailemaan

    Ja samalla kun sen pultin sorvauttaa niin tekee hieman kireän siitä kierteestä, et on varmasti notkumatta
     
  3. VooDoo

    VooDoo Gearhead

  4. Dusteriduu

    Dusteriduu Gearhead

    Eikös tuo tarvittava työkalu ole nimeltään tasoupotin? Löytyy jokaisesta oikeasta työkalukaupasta...
     
  5. VooDoo

    VooDoo Gearhead


    Kyllä! mutta noi tekee liian pienen tason järjestäen. eli pystyy upottaan vaikka 6-koloruuvin kannan, mutta öljyproput mitä käytän järjesäen tarvis m12 kierteeseen ~30mm tason.
     
  6. f34

    f34 Double Gearhead

    Kävisikö hehkutulppien tasopinnan kalvainsarja
    esim tooloutletissa: Suutinpesän kalvainsarja BGS 62605
    noita löytyy varmaan biltemasta tai motonetistäkin
     
  7. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Itselläni on sellainen tasoupotin mihin saa vaihdettua ohjurin ja varsinaisen upotin terän. Molempia saa melkein minkäkokoisina haluaa. Omassani on 13.5 mm ohjuri ja upotin 32 mm. En muista kenenkä tekemä mut joka myy sorvinteriä ym niin kyllä he tietävät ja saavat hommattua jos ei ole hyllyssä.
     
  8. -TH-

    -TH- Gearhead

    Ohjuri varmaan kannattaa tehä pultista josta on otettu kantakin pois, yleensä öljypohjan sisällä ei ole pultin kannalle tilaa . Eli pätkä pulttia jossa sileä osa tukemassa jyrsintappia. Tuohon alumiiniin puree hss/pikateräs terä, eli joku halpa ja hyvä poraava jyrsintappi johon poraa päähän reijän ohjuria varten. Yleensä niissä on joku kartiokiinnitys, mutta sen voi sorvata pois ja silloin sita voi käyttää vaikka käsiporakoneessa. Rompetorilta neukkuteriä saa kympillä kourallisen.
     

Kerro tästä muillekin!