Kaaret uusiks

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja datsunpower, 11.1.2002.

  1. datsunpower

    datsunpower 1st gear

    Mistähän saisis Datsun 710:nen korjauspaloja takalokasuojan kaariin? Maahantuojalla ei enää ollu kun kyselin...
    Mitenkähän ne kannattaisi tehdä jos joutuu tekemään ite? Millä ne saapi parhaiten taivuteltua muotoonsa?

    Ja sitten semmosta että.. Dassen tulipelti on "vähä" rostunu, nii se pitäs tehä uusiks ja sen vanhan pellin mukana lähtee sitten runkonumero. Sitä ei kuitenkaan saa (kai) poistaa ennen kuin on keskustellut inssin kanssa uuden meistämisestä. Auto ei oo kilvissä ni mitä minä teen kun autoo ei vielä saa konttorille?


    Jos joltain löytyy hyvä kuntoset korjauspalat tai "varaosa-auton" kaaret jotka vois rälläköidä irti, niin otappa yhteyttä. Saapi tarjota myös muita osia!
     
  2. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Katsoppa tältä samalta aihealueelta keskustelu "valmistenumeron meistäminen runkoon itse". Kannattaa kiinnittää huomiota muihin autoihin joissa on samannäköiset kaaret ja kysellä saako niitä. Jos oikein hyvä tuuri käy kaaret löytyy tarvikeliikkestä hintaa 20 €/kpl. Ota huomioon myös etulokasuojat, puolivanhoihin kinnereihin saa tarvikelokkareita samaan hintaan kuin 2 neliön suora sinkattu pelti. Käytetty etulokari puolestaan on helppo ottaa irti, hangessa, keskellä ei mitään seisovasta autosta. Etulokareissa on myös se hyvä puoli, ettei sisälokaria ole yleensä pistehitsattu reunaan kiinni, joten kaari on saattanut säilyä parempana. Jos olet vakavissasi projektin kanssa, uskaltaisi varmaan ottaa yhteyttä Mobilisti-lehden Juhani Halmeenmäkeen, mies on Datsun-friikki ja pystyisi varmaan kertomaan yhteystietoja tietäjiin, taitajiin ja osien omistajiin. Minkälainen vehje muuten on tuo 710? Ei nimittäin sano mitään. Takaveto? Iso, pieni? Vm?
     
  3. datsunpower

    datsunpower 1st gear

    Dassen tiedot: Datsun 160J 4D Sedan, vm.-73, auton malli PL 710, takapotku (sen pittää olla) ja mitat on... pituus:4120mm leveys:1580mm korkeus:1405mm paino:950kg. Vieläkö tarviit muita tietoja?

    Kyllä mulla ne etulokasuojan kaaret on hyvät, mutta ne takalokasuojan kaaret on rostuneet ja takakontin alahelmat. MotoNetin varaosaluettelosta löyty niitä kaaria, mutta eivät osanneet sanoo onko niitä enää varastossa, aikovat ilmotella kun muistaavat.

    Mistee sen Juhani Halmeenmäen yhteydet löytyy? En löytäny Mobilisti-lehden sivuilta...
     
  4. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Soitto toimitukseen auttanee asiassa ja jos eivät anna numeroa sieltäpäin niin voit varmaankin jättää omasi ja pyytää heitä välittämään yhteydenottopyynnön. Käyttöautoon sitä kautta tuskin vaikeasti saatavien varaosien vinkkejä heltiää, mutta jos aikeissa on kunnostaa Datsun orggiskuntoon, niin siinä tapauksessa Moblan kautta kysyminen lienee varteenotettava vaihtoehto.
     
  5. datsunpower

    datsunpower 1st gear

    No ei sinne sitten varmaan kannata soitella kun käyttöauto siitä tulleepi.
    Ei tosn ihan alkuperänen ku siinä on isompi kone ja loota on vaihdettu myös. Suunnistelmissa olis laittaa myös kaikkea "hienoa" lisä hipleetä.
     
  6. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    No, kyllähän mä 160J:n tiedän. Serkulla oli samanlainen, mutta se paloi ja vissiin paalattiin. Vähiin on nekin käyneet. Tarkoitin että jos joku etukaari näyttää samalta kuin sun takakaari, on kok. etulokari helpompi ottaa matkaan kuin rälläköidä takakaaria irti. Jos meinaat kustomoida autoasi joka tapauksessa, etsi mitkä tahansa halvat ja hyvännäköiset kaaret. Esim. mk3 Eskosta ja Horizonista saa rouheen kokoiset levikkeet.
     
  7. fisu

    fisu Gearhead

    Juhani Halmeenmäki pitää moblassa palstaa nimeltä "jussin jorinat" ja siellä on miehen e-mail osoite, vastaa mielellään autotiedusteluihin, kokeiltu on <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tai käytä Pekka Leinon ping-pong-menetelmää, mene kaupungille tutkailemaan autoja sillä silmällä että missä olisi suht sama profiili lokasuojan reunoissa. Kaveri teki -72 caminoon takakaaret transitin korjauspaloista, tuli ihan hyvä.
     
  9. datsunpower

    datsunpower 1st gear

    Nii onhan niitä saman tyylisiä kaaria paljokii. 120Y ja 180B ovat aikalailla samanlaiset. 120Y:stä saattais käydä suoraan...
     
  10. datsunpower

    datsunpower 1st gear

    NO JES! MotoNetiltä löyty onneks ne kaarien etuosat :grin: , mutta takimmaisia ei.
    No pittää koplata jostain romusta ne takaosat :odroll: . Ne ei onneks kovin kummoset oo rakennella, vaan niitten etuosien kanssa olis tullu itku jos ois joutunu ite värkkäämään. On nimittäin mutkaa ja kulmaa joka suuntaan...
     

Kerro tästä muillekin!