Kaasuhitsaus laitteiden hinnat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Driver81, 3.7.2006.

  1. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Tälläinen tilanne tuli eteen. Firmalla menee jonkin verran työkalua myyntiin ja itse ajattelin tulevia sotia varten ostaa kaasu rensselit pois poikkeen. Tähän kuuluis 15m takaiskuventtiileillä varustetut letkut (sen verran on ikää polttimella) regulaattoreineen, poltin, suutinsarja 150-500 Litraa, leikkaussuutin, sytytin, pullokärrit ja taidan lasit vielä samaan tinkiä....toisaalta mitäpä firmakaan niillä enää.

    Eli missä hinnoissa vastaavat uudet pyörii, ja mikä olisi mahdollisesti noin 20 vuotta vanhoista erittäin vähän käytetyistä vehkeistä käypä hinta-arvio?

    Toinen kymysy: Minkähän hintainen mahtaa olla pullot vuokrata tuohon woikoskelta, eli siis asetyleeni ja happi.

    Kiitoksia.....luultavasti täällä joku ko. laitteet omistaa niin voi varmaankin valaista minua.
     
  2. jc

    jc 1st gear

    ite maksoin 300€ siihen tuli kaikki mukaan
    vuokrapullot ois maksanu jotaki 500€ viidelle vuodelle
     
  3. Kine

    Kine 3rd gear

    Ratsastetaan aiheella hieman: Voiko nestekaasulla ja hapella tarvittaessa hitsata? Itse ajattelin ehkä jossain vaiheessa hankkia pullon happea ja nestekaasua kun se on halvempaa ja monikäyttöisempää.

    Tarviiko omanlaisen poltinsatsin tuo nestekaasu-happi -yhdistelmä vai käykö perinteinen?
     
  4. VooDoo_

    VooDoo_ 1st gear

    Asiasta moottorisahaan, on muuten pirun vaikea tehä kaasuhitsamalla nättiä jälkee :) tässä ykspäivä tuli taas pitkästä aikaa harjoteltua, kyllähä se onnistuu.. mutta jälki ei ollu järjettömän nättiä :)
     
  5. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Ei tarvitse erilaisia polttimia vaan toimii ihan normi laitteet. Hitsata ei voi.....Leikkaamaan ja lämmittämään pystyy, kun liekin lämpötila on ilmeisesti väärä juottamiselle/hitsaamiselle. En tullut asiaa sen kummemmin udeltua, kun entisellä pomolla oli just tälläinen maakaasu ja happipullo samassa paketissa ja kyselin miksi ei asetyleeni niin hän sitten asiaa hieman valotti.
     
  6. sami

    sami Gearhead

    paska puhetta. :odroll:
    Nestekaasulle ja asetyleenille on omat pillisarjat.
    Esim. Harrikselta löytyy nestekaasu/happi sarjoja.
    myös takatulet ja iskut on erilaiset kuin asetilla samoin ku painesäädin.

    Happi/aset leikkaus/hitsauspillisarja ilman letkuja, mittareita ja takaiskuja
    n.290€

    Vastaava Propaanille n.550-600€. Polttoleikkaus, happitalttaus, kuumennus.(ei sovellu hitsaukseen)
     
  7. signet

    signet Gearhead

    Polttoleikkaus onnistuu hapella ja nestekaasulla aivan hyvin samoilla aga x11 pilleillä kunhan vaihtaa suuttimen.Oli autopurkaamokäytössä hyvät kun ei mitään laivoja tarvinu palotella.Rankempiin hommiin ehdottomasti pitkävartiset harrikset.Niin ja paineensäätöventtiilin tarviinestekaasulle myös mutta se ei ole kallis.Löytyy jokaisesta työkalukaupasta.Jos tarvii pekästään lämmittää tai poltella niin hyvä yhdistelmä,säästää asikkapullon vuokran ja kaasunkulutus on paljon pienempi(ja se asikka on vielä aika kallista) mutta hitsaamaan sillä ei pysty.
     

Kerro tästä muillekin!