Kaasuttimien puhdistusmenetelmiä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja roku65, 7.7.2013.

  1. roku65

    roku65 Gearhead

    Kohdalle on sattunut kunnostusta vaativa kaasutinpari, joka täytyisi saattaa myös ulkonäöllisesti fiksun näköiseksi. Alumiinipinta on kuitenkin paikoin hapettunut ja mustunut, varsinkin sisäosissa valkeaa oksidikerostumaa löytyy riittämiin.
    Mikä olisi toimivin puhdistusmentelmä tyhjäksi puretuille kaasutinrungoille? Koetettu perinteinen Carb cleaner/harjaus. Myöskään ultraäänipesurissa hapettumaa en saanut pois, tosin en ole aivan varma onko käyttämäni pesuaineliuos juuri tähän käyttöön optimi. Lievällä fosforihappoliuoksella en päässyt itseäni tyydyttävään lopputulokseen, vaikka pinnat melko paljon puhdistuivatkin. Seuraavaksi täytynee puhallella varovasti lasikuulalla, mutta lukuisat sisäosien kanavat arveluttavat, porauksien pohjille helposti jää lasikuulaa...
    Koetin myös halvalla soodakannulla kaasutinrungon irto-osiin, mutta hapettumaa ei oikein kannulla saa pois, toimiiko järeämmät soodapuhalluslaitteet paremmin tässä kohtaa?
    Maailmalla käytössä on kaasutinkunnostuksiin erikoistuneissa pajoissa
    "Hydroblast" nimikkeellä markkinoitu puhdistusmenetelmä(muovigranulaattia korkeapaineisen veden seassa) Onko vastaavaa palvelua jollain suomenmaalla?
     
  2. max

    max Double Gearhead

    Olen päässyt kohtuulliseen lopputulokseen muoviraepuhalluksella.Juuri tämä kuppa mikä muodostuu esim.pikkuChevyn aluimusarjassa termarinkopan tienoille,niin lähtee aika hyvin pois.

    Lopputulos on lievästi tummempi tältä kuppa-alueeelta,kuin muualta.
     
  3. Aako

    Aako 1st gear

    Soodapuhallus!
     

Kerro tästä muillekin!