Kärjettömän jakajan asennus kutos 68 valianttiin...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Moparisti, 12.7.2006.

  1. Moparisti

    Moparisti Gearhead

    Nonnii,sellaista kuin kärjettömän jakajan asennus kutos 68 valianttiin,jossa mekaaninen latauksen säädin ja vanhan mallinen laturi sekä panssaripuola...eli pistetäänkö kaikki vaihtoon vai saako toimimaan pelkästään kärjettömän jakajan ja boksin kanssa?Kokeilin toissapäivänä laittaa ja huomasin että lataus pomppiii miten sattuu ja mittasin latauksen...pyörii siinä 15-16voltin välillä,kärjellisellä jakajalla ei mitään ongelmia... :mad:
     
  2. Stance

    Stance Gearhead

  3. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Pitäis toimia mekaanisenkin säätimen kanssa.
     
  4. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Laitoin aikanaan tuohon 68 Belvedereen MP:n elektronisen sytytysjärjestelmän ja ajelin pitkään mekaanisen jännitteensäätimen kanssa (toki uuden). Kyllähän sitä sai säädellä ettei jännite heilunut älyttömästi mutta silti jäi vielä se ettei pienillä kierroksilla ladannut. Nyt on MP:n racesäädin jonka pitäis antaa se tasaset 13,5 volttia. Sitä kai suositellaan elektronisen sytytyksen kanssa noihin vanhempiin malleihin, maksaa muuten reilut 30e Racers Placella. Tyytyväinen olen tuohon virranjakajamuutokseen, eron huomasi varsinkin kun käytin vielä Accelin suurtehopuolaa.

    P.S. Jos otat pois sen panssaripuolan niin olisin kiinnostunut ostamaan sen.
     
  5. Moparisti

    Moparisti Gearhead

    Huomasin tuossa kärjettömällä jakajalla ajaessa että ryki vähän aina kun lähti paikaltaan ja ihmettelin mikäs siinä on.Huomasin jännitteen pomppivan tuolla 15-16 välillä ja ajattelin vaihtaa puolan,puolan vaihdon jälkeen jännite tippui himpun verran mutta silti niin vaarallisen paljon latasi.Jännitteensäädintä tarkaltessaessani huomasin että siellä oli kärkien välissä jokin pieni kuulan tapainen juttu,liekö aikanaan hitsuutellut tai jtn.nyppäsin sen veks sielt ja puhdistin vähä kärkiä ja säädin ilmaväliä pienemmäks ni johan tippuivoltti määräkin alemmaksi,nyt kierroksilla 14,5-14,8v.Mutta mitäs teillä on ollut ennakkoa laitettuna tuollaiseen kutvoseen ja tietenki varmaan ilman alipainetta.
     
  6. Moparisti

    Moparisti Gearhead

    Siis MoParin race-säädin vai mikä?mites se tulee sinne väliin,samallalailla kuin vanha mekaaninenkiko?ja mitäs tuollainen accelin suurtehopuola kustantaa tänä päivänä?
    Panssaripuolaani en kyllä myy,muuten en saa katsastettua sitä ensivuonna,täällä meilläpäin konttoria kun nuo pojat ovat niin tarkkoja... :mad:
     
  7. keimo

    keimo 3rd gear

    mitäs väliä katsastuksessa on mikä puola siellä on?
     
  8. JavelinAMX-71

    JavelinAMX-71 1st gear

    ...mitäs väliä katsastuksessa on mikä puola siellä on?...
    Panssaripuola on ns. ajonestolaite kaudelta, jolloin se tuli täällä pakolliseksi, mutta esim rattilukkoja ei ollut kaikissa autoissa. Saattavat olla kiusallisen tarkkoja noista jutuista joskus. Ja panssaripuoliahan ei enää saane uusia, joten ois helppo myytävä.
     
  9. Moparisti

    Moparisti Gearhead

    Näin on..jos laittaa rattilukollisen pylvään niin se korvaa panssaripuolan..
     
  10. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Joo Mopar Performancen säädin. Se on ihan helppo asennus, liittimetkin siinä on samanlailla kuin vanhassa mekaanisessa säätimessä jotenka asennus on varmaa. Accelin suurtehopuola mikä mulla oli on numeroltaan 140001 eli se iso mötikkä ja maksaa Racers Placella 73 euroa. Mukava hinnannousu sinänsä, markka-aikaan vielä noita sai hintaan 295mk.
     
  11. Moparisti

    Moparisti Gearhead

    Onko sulla mitää mallimerkintää/osanumeroo millä sais tilattuu suoraa ton Moparin Race-säätimen...prkle ku ny rupee hermot menee ku polttimot paukkuu... :mad:
     
  12. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Kävin hakemassa tallin hyllystä tuon säätimen laatikon ja siinä lukee P3690732. Tarra päällä oikein Mopar Performancen merkki ja vieläpä Made in USA. Maksanee sen hieman reilun 30 euroa.


    Tästä näet millainen osa on:
    http://store.summitracing.com/partdetai ... toview=sku
     
  13. Moparisti

    Moparisti Gearhead

    Kiitoksia!!! :D
     

Kerro tästä muillekin!