Käykö Sierran jouset Taunukseen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Anonymous, 12.1.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Käykö Sierran jouset Taunukseen?

    <font size=-1>[ Webmaster muokkasi viestin otsikkoa 2002-01-12 21:55 ]</font>
     
  2. OpaS

    OpaS Gearhead

    Edessähän Taunuksessa ja Sierrassa on täysin erityyppiset ripustukset, Taunuksessa kolmiotukivarret ja Sierrassa McPhersonit... Mutta kyllä vaan Taunuksen jouset sopivat Sierran etutolppiin. Taunuksen jousen halkaisija tosin on hivenen pienempi ja hieman korkeallekin taisi Sierran keula jäädä.

    Eli Sierran etujousilla periaatteessa vois saada Taunuksen keulaa matalammaksi... Mutta kun se jousen halkaisija on suurempi, voi olla, ettei ne kauaa pysy kyydissä.

    Takajouset eivät sovi Sierrasta ainakaan suoraan, koska Taunuksen jousien alin kierros on halkaisijaltaan n. 5cm kun taas Sierran jousi on koko matkalta halkaisijaltaan sama. Kuumentamalla ja taivuttelemalla siihen saa tietysti tehtyä sen pienemmän lenkin. Pituudesta en osaa sanoa mitään... Sierran takajousien luulis olevan jäykemmät.
     
  3. Jukkeli

    Jukkeli 1st gear

    liikkeissä nykyy olevan vahvistettuja farmarimallin jousia,liekköpä yhtään jäykemmät?
     
  4. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    Ainakis Taunuksen farkkujouset on reippaasti paksumpaa ku vakiot, ja tuntuupa jäykkyyttäki olevan riittävästi. hampaat irvessä sai vääntää kynsipuristimilla jousia kasaan.. :grin: ja jäykkyyttähän saa lisää ku nappaa laikalla kierroksen jousista pois. lämpökäsittelemällä lyhentäminenhän ei lisää jäykkyyttä, paitsi jos jousi on progressiivinen eli kierre on tiuhempaa toisessa päässä.
     

Kerro tästä muillekin!