Käyntihäiriö

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Junnu83, 15.4.2019.

 1. Junnu83

  Junnu83 1st gear

  Eli kyseessä chevy caprice 5.0 tbi - 90. Kylmänä käy vajaa 2minuuttia hyvin ja sitte käy ontumaan ja sammahtelemaan, kaasua kun antaa ni räkii vaan ja ei ota kierroksia. On kokeiltua uutta jakajaa(nyt vanha pakoillaan kokeilun vuoksi) iac venttiili on vaidettu ja "ajettu" kohalleen, tulpat on vaihdettu, toista map-anturia on kokeiltu,regu ja egr avattu/putsattu.. Alkaa nimittäin tält ukkelilta konstit loppua..
   
 2. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Tulis mieleen lämpöanturi rikki, imusarjan päällä, kaks johtoo mitkä voi nekin hajoo.
   
 3. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Piti vielä sanoa että noihin on ihan hölmöä vaihella osia summan mutikassa kun winaldl kertoo mikä on vika.
   
 4. Junnu83

  Junnu83 1st gear

  Just mittasin, näyttää kyllä hassuja lukuja kun vertaa handen sivuja. Näyttää et kone kävis pirun kuumana eli silloinhan se menis laihalle? Anturi on kyllä äskettäin entisen omistajan aikana vaihdettu, mut haempa huomenissa uuden
   
 5. Karpov

  Karpov Gearhead

  Egr alipaineella testattu?

  Eikös lämpöanturi yritä kuumanakin konetta rikastaa vaurioiden välttämiseksi. Siinä sulla vika varmaan.
   
 6. Junnu83

  Junnu83 1st gear

  Nokun en satu omistaa tommosta tietokone hässäkkää ja en kyllä varmaa osais käyttää vaikka omistaisinki kylmänä näytti jotain 720ohmii ja ja äsken kun moottori oli joku 50-60asteinen ni näytti vaan muutamaa kymmentä ohmia, eli ihan erilukemia kun handen sivuilla. En kyllä kokeillu alipaineella, putsasin ja testasin ettei ole jumittunu auki asentoon.
   
 7. Junnu83

  Junnu83 1st gear

  Tietty upeetahan olis jos jollain olis täs vanhan ankkalinnan aluella tommonen testeri..
   
 8. Karpov

  Karpov Gearhead

  Muuttuuko käynnissä mitään jos anturin töpseli irti? Rikkaalla se todnäk käy jos egr kiinni. Ja jakaja kunnossa, ennakkokin katotttu kuntoon?

  Winaldl vaatii vaan halvan kaapelin minkä voi itse tehdä ja tietokoneen.
   
 9. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Siinä lämpötila anturissa on 2 piuhaa, käytä kunnes se tukehtuu, sit tunget rautalangan pätkän niiden 2 piuhan väliin. Jos auttaa, se anturi on sökö. Huom, ei ole korjaus.
   
 10. Sierra

  Sierra Gearhead

  Vaihda bensasuodatin.
   
 11. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Olettaen että se aina jäähdyttyään käy taas sen 2 min....
   
 12. Junnu83

  Junnu83 1st gear

  Eipä toi käynti oikein muutu vaikka piuhan nappasee irti enkä saa ennakkoa oikein katottua ku humppaa käynti nii paljon ja vähän väliä sammahtelee.. Sytyn kun kääntää pirun aikaselle ni jaksaa käydä, mut silloin on myös tyhjäkäynti kierrokset korkealla.. Aina kylmänä käy sen 1-2min hyvin, eli vissii niin kauan enneks käy ottaa antureilta yms tietoa?
   
 13. meitsi83

  meitsi83 1st gear

  Mulla joskus aikoinaan 4.3 tbi kävi kans hetken kylmänä hyvin mut sit alko käynti seilaan reippaasti. ei kuitenkaan ihan sammunu. oli menny bensan paineensäätimen jousi poikki. kalvo oli kuitenki ehjä. se olis ainakin helppo kattoo.
   
 14. Karpov

  Karpov Gearhead

  40c siirtyy closed looppiin eli lambdalle. Anturi helpoin ja halvin kokeilun aloitus.


  Sytkä säädetään lämpimällä koneella 0ast kun est töpseli irti eli ei parane muuten käännellä eikä väännellä jakajaa kuten kaasaripelissä.
   
 15. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Sit tekisin ekana ton piuhojen siltaamisen. Eli jos se anturi on paskana, se syöttää liikaa, kylmänähän se silloin käy. Kun tukehtuu niin siltaat piuhat jolloin se luulee olevansa kuuma ja pienentää kulutusta. Se ei siis ole korjaus, koska se rautalanka ei tietenkään ole just oikeissa arvoissa joka lämpötilassa, mutta paljastaa anturin.
   
 16. Junnu83

  Junnu83 1st gear

  Bensanpaine säädin tarkistettu ja jousi on ehjä, en saa sitä sytkää säädettyä nollaan kun ei jaksa käydä niin matalaa tyhjäkäyntiä. Käyn tänää hakee uuden anturin kun toi vanha näytti ihan outoja lukuja ni ompahan sekin sitten uusi.
   
 17. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Oliko sulla se est piuha irti kun katsoit sytkää?
   
 18. Junnu83

  Junnu83 1st gear

  Joo, on ollu est piuha irti jos kääntää likelle nollaa ajotuksen ni tyhjäkäynti humppaa ihan älyttönästi ja tukehtuu/sammuilee. Sitte ku on ajotus joku 10astetta ni jaksaa käydä mut silloin on jo kierroksia jonkin verran.
   
 19. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Ja sulla on sytkä ollut vituillaan kun säädit iac:n?
   
 20. Junnu83

  Junnu83 1st gear

  Parhaimillaan sytkä oli noin 4astetta et pysy just käynnissä ja silloin säädin iac:n. Mut silloin ei kestä juurikaan kaasua vaan käy räkimään heti kun yrittää tarjota kaasua, nytte ku on aikasemmalla ni pystyy edes vähän nostaa kierroksia.
   

Kerro tästä muillekin!