Käyttäjätutkimus - Oulun lääni (Ja muita mutinoita...)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja lehmikangas, 15.10.2007.

  1. lehmikangas

    lehmikangas 1st gear

    Olipa hauska huomata että käyttätutkimuksessa ei Oulun läänin harrastajien mielipiteet olleet kiinnostuksen kohteena. Sensijaan vaihtoehdoissa on pääkaupunkiseutu ihan omaksi eriteltynä.

    Kysely on ilmeisesti ulkopuolisten tahojen tekemä, mutta kyllä joskus ihmetyttää tuo ainainen Helsinkikeskeisyys.

    Pitäisikö ylläpidolla laittaa Oulun alueelle ip-blockki ettei vaan täältä tehdä mitään... :rotfl:
     
  2. itkonen

    itkonen 3rd gear

    Tota itsekin hämmästelin aikani ja totesin sitten, että kuulutaan nyt tämän kerran Itä-Suomen lääniin kun Kajaani aika idässä on :rotfl:
     
  3. KJii

    KJii Gearhead

    Joo, tuohonhan se heti tökkäs ku ei lääniä löytyny. :odroll:
     
  4. AstroUser

    AstroUser Gearhead

    Laitoin Lapin läänin kun sehän se taitaa lähinnä olla kun raja menee Kuivaniemellä.
     
  5. Ylläpito

    Ylläpito Gearhead Staff Admin

    Virheestä on ilmoitettu tutkimusyritykselle, joka tekee korjaukset huomenna - Oulun läänin asukkaat jos maltatte odottaa huomiseen :)
     
  6. Ahis

    Ahis Gearhead

    Kyselyn täytin kanssa. Ei kuulu tähän topikkiin mut huomasinpa että museoautoista ei kysytty mitään, vaikuttaa meinaan noihin harrasteautojen kuluihin aikalailla laskevasti (siis vakuutukset) ja olis voinut olla hyvä nekin vertailtaviksi ottaa.
     
  7. Ylläpito

    Ylläpito Gearhead Staff Admin

    Totta. Meillä oli julmetun pitkä lista kiinnostavia asioita kysyttäväksi, mutta niitä piti yksinkertaistaa ja läheskään kaikkea kiinnostavaa ei saatu mahdutetuksi mukaan. Nyt rajasimme siten että saisimme aikaan hieman käsitystä minkätyyppistä väkeä ja mistäpäin maailmaa täällä käy, miten OD sijoittuu heidän mediakentässään suhteessa muihin alan julkaisuihin ja miten paljon mahtaa olla "autoharrastuksen liikevaihto" koska tämä tieto olisi tullut monta kertaa tarpeeseen edunvalvontahommissa mutta mitään tutkimusta siitä ei ollut saatavilla.

    Oikeastaan kiintoisaa kysyttävää jäi ihan toiseen tutkimukseen asti mm. museoautoista, harrasteauton määrittelyistä, epäkohdista lainsäädännössä ym. mutta pitänee miettiä milloin ja millaisena tällainen syvempi tutkimus kannattaisi tehdä ja tulisiko silloin ottaa mukaan muitakin kuin "netissä roikkuvia" alan harrastajia. Kenties SHAL, FHRA tai SA-HK voisivat olla tällaisessa harrastukseen keskittyvässä tutkimuksessa mukana.
     
  8. Käkö

    Käkö Gearhead

    Puutaheinää -kyselyhän toi oli, kaikissa kyselyissä sama aina mut eipä tommosta syvällisempää kyselyä kukaan jaksais setviäkkään...
    Juu, tottakai vastasin siihen, pitikös laittaa harrasteautojen lukumäärää kysyttäessä laittaa kilvissä olevat vimpaimet vaan?
    Tai niin mä ainakin laitoin :eek:
     
  9. Ahis

    Ahis Gearhead

    Tuo oliskin hyvä!
     
  10. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Tässä on ainesta, sillä ainakin tämän tutkimuksen puitteissa osa kysymyksistä olivat minun mielestäni laadittu vastausvaihtoehdon 'Overdrive.fi' varaan

    Eli kysymykset voisivat olla paremmin muotoiltuja, kuin tyyliin Mikä seuraavista medioista tarjoaa mielestäsi parhaiten informaatiota rakentelu ja custom asioihin: A) Overdrive.fi B) Me Naiset -lehti C) Lauantain toivotut -radio-ohjelma D) Jehovan todistajat
     
  11. MJF

    MJF Double Gearhead

    Minä kattelin niitä läänivaihtoehtoja ja mietin että on se p*rkele ku ei enää tiiä missä läänissäkään asuu :rotfl: Ruksasin sitte länsisuomen, sitähän tämä on :lol:
     
  12. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Emminätiä mutta mä pistin kyllä kilvettömätkin. Kyllä niitäkin tulee harrastettua. Tänään viimeksi.
     
  13. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Pakkohan tuohon oli laittaa kilvettömät, muuten olis näyttäny pyöreetä nollaa. Oli nuo vähän kummallisia vastausvaihtoehtoja osassa. Omaa lääniä en tienny kun en muista missä asun. Kai se joku länsi-keski-itä-Suomi on.
     
  14. gremlin

    gremlin Gearhead

    Noi rahamaara vaihtoehdot olis voinu olla suurempia, aika lailla tulee 2000e nopeesti tayteen kun vahan harrastaa, kilpaosastosta puhumattakaan :rotfl:
    Siita vois vaikka olla hyotyy Overdrivellekin kun myy mainostilaa, kun vois nayttaa tuloksia mimmosia ''suursijottajia'' taalla hilluu. :wink:
     
  15. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Noi rahnajutut on sellasia että paree ku ei itte tiä mitää, kuinka paljo menee autoihin. Toisaalta sitä varmaan Esko Ahokin ("kyllä työmarkkinatuella hyvin pärjää") hämmästyis että kuinka pienellä voi tulla toimeen jos ei ois näitä harrastusjuttuja. :rotfl:
     
  16. mippe

    mippe 1st gear

    Omaa lääniä en tienny kun en muista missä asun. Kai se joku länsi-keski-itä-Suomi on.[/quote]
    Jos en väärin muista, Kukonhiekan maakunta kuuluu itäiseen suomeen :D
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Tulihan tuohon vastattua. Joihinkin kohtiin vähän väkisin, kun olennaisia asioita puuttui vaihtoehdoista. No toivottavasti vastauksista on ylläpidolle edes jotakin hyötyä sivuston kehittämisen suhteen.
     
  18. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Lapin lääniksi tälläsin vaikkei se siellä varsin olekkaan.. vastattu jo joten enpä enää toista kertaa kehtoo ruveta näppäileen..
     
  19. tooke

    tooke Gearhead

    Minä en laettant mitn asuinpaekaksi
     

Kerro tästä muillekin!