Kaikkein tyhmimmät ideat.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja GRA-55, 1.8.2006.

  1. Nappula

    Nappula Gearhead

    Pienempänä otinvanhempien alumiinisen taskulamppun,otin siitä patterit pois ja purin monta kiinalaista ja laitoin rungontäyteen ruutia, sytytys langan laiton virta katkaisimen reijästä. kiersin vielä pohja korkin kiinni. Silloin ei ollut oikein käsitystä kuinka lujaa tuollainen räjähtää joten ajattelin katsella noin viiden metrin päästä, hyvin se räjähti, taskulampun perä repesi sirpalekranaatin tavoin ja pohja korkki lensi nopeudella lujaa läheltä jalkaani ja pölyä oli kaikkialla. Vähän aikaa siinä ihmettelin ja ei siitä muuta tullut kuin korvat soi vähän aikaa ja jalkoihin tuli sellaisia pinta haavoja.
     
  2. Tahavo

    Tahavo 1st gear

    Kuplan etujousituksesta tuli liian jäykkä keulan pudotuksen jälkeen. Sahasin rautasahalla iskarin putkiin reiät ja nesteet pihalle. Tyhjät kuoret paikalleen ja katsastukseen.
    Meni vielä läpi katsastuksesta. :eek:
     
  3. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Itse asiassa, vuos kaks sitte yks tuttu ihmetteli kun se oli kanssa lootalle jotain tehnyt, ja sen jälkeen auto ei enää liikkunut. Hetken aikaa tapauksella spekuloittin ja selvis, että se oli kanssa tehnyt noin, ei irrottanut turbiinia vetolevystä. Heppu arveli, että johtuiskohan se siitä jos lootassa olis liian vähän öljyä, johon ajattelin, että voi olla, ettei johdu. No, lisää öljyä lootaan, ja vehjeshän toimi niinku pitää. Melkosia lottovoittajia on siis enempikin.

    Tyhmiä ideoita ja toteutuksiakin on varmaan mulla ollut pilvin pimein. Lähimpänä tulee elävimpänä mieleen Löijyä retusoidessa, että kyllä se pikkuristikkokardaani kestää. Se kardaani on meinaan maksanut, ja paljon; sillä rahalla millä niitä vaurioita on korjattu olis saanut hiilikuitukardaanin, ja vielä uuden lootan ja ehkä peränkin.
     
  4. Muki

    Muki Gearhead

    Olipa kerran uunituore ajokortti taskussa, ja vielä sopivasti perjantaina. Omaa autoa ei ollut mutta sain kyllä lainaksi yhden kaverin takatuuppariskodan. Niissähän oli kuten useimmat muistavat toisinaan pieniä jäähdytysongelmia. No eipä hätiä mitiä. Kun olin kyllästynyt jatkuviin vedenlisäystaukoihin, sainkin kuolemattoman idean - yhdistän toisiinsa paisuntasäiliön ja tuulilasin pesunestesäiliön. Kas tällä tavoin saisi edes jonkun hyödyn valtoimenaan karkailevasta jäähdytysnesteestä.

    Siinä kohtaa Itä-Helsinkiä missä Marski oli kerran junavaunussa yön yli, kallioleikkausten välissä lähellä nykyistä US-partsia, skoda keitti ja ymmärsin heti miksi nesteenkierrätysimplementaationi oli syvältä sanonko mistä.

    Jäähdytyskierrossa oli näemmä yhtä sun toista mujua. Sitä ei meinannut saada tuulilasista irti millään.
     
  5. fordius

    fordius Gearhead

    Piti pikku-nöösinä saada Taunus käyntiin keväällä kotitieajelua varten talven seisottamisen jälkeen. Polttoainelinjat vuotaneet tyhjiksi, eikä polttoainepumppukaan ollut enää vireä. Ei lähtenyt käyntiin, mutta tuli loistoajatus ja tuumasta toimeen :p . Polttoaineletku kaasarista irti ja liitos kirkkaaseen letkuun ja se kiinni pölynimuriin. Pieni imutus ja vähän starttausta. Sitten lisää imutusta ja polttoaine alkoi jo nousemaan letkuun ja kättelin itseäni. Kova pamaus ja pölynimuri sinkautti poistoilmansuodattimen suojaritilöineen stratosfääriin ja kierähti kyljelleen savuamaan.

    Mutta Taunus lähti kyllä käyntiin, kun käsien vapina oli lakannut ja pystyi liittämään letkun takaisin kaasariin ja saamaan kunnon otteen virta-avaimesta :rotfl:
     
  6. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    puoli tuntia tuli naurettua niin kovin etten edes muista nauraneeni.. ei helv..

    mietin vaan, käy sääliksi NASAn kavereita. niiden pitäis saada niitä sukkuloitaan sinne avaruuteen, mut pojat on sit sinkautellu sinne milloin mitäkin. liekö tuonne kiertoradalle enää pian mitään mahtuukaan.
     
  7. janzamar

    janzamar 1st gear

    Ajattelin kerran katkaista vanhoilla kokometallisilla saksilla
    ylimääräisen jatkon jatkojohdon päästä,ja kun se oli romujen takana pistokkeessa kiinni,niin ajattelin että katkaisen oikein nopeasti
    ettei vaan joudu siivoamaan :oops: ..enpä olis hetkeen pystynytkään sitten :rotfl: ..sen verran jäykät sormet oli hetken aikaa.
    Mutta sulakkeen vaihdolla siitä sitten selvisi..
    ja selvisi sekin etten ole salamaa nopeampi :oops: :oops: :oops:
     
  8. kmovat

    kmovat 1st gear

    joo automaatti on tullut revittyä irti ilman turbiinin irrotusta vetolevystä ja vielä laitettu takaisinkin ( tosin kun ei meinannut mennä paikalleen niin kehäpulteilla vedettäessä lohkesi laatikon kuoresta pala) tosin aikaa tuosta on 20 vuotta ja auto oli opeli :D
    starttipilotti EI ole oiva sytytysaine. testattu kastelemalla saunan puut sillä ja tulta perään.. tulos: poika perseellään saunan lattialla ja halot kiukaasta ulkona :D :D myös tuosta kulunut jo pari vuosikymmentä
     
  9. PauliP

    PauliP 1st gear

    Minäpäs laitoin Oldsin virikoneeseen piilofarmarin tietokoneohjauksen. Aivan käsittämättömän työmäärän jälkeen, mm. kaasuttimen kanavien suurentamiset ja TPS anturin sekä kiihdytyspumpun vipujen muutokset, totesin että nokan overläp on niin suuri, että puhaltaa tyhjäkäynnissä palamatonta happea ulos niinpaljon että happianturi käskee tietokoneen rikastamaan systeemiä lisää jne......... kulutus noin 25l/100 km ja katastus mahdotonta. :mad: Ja se on sentään vaimon käyttöauto:oops:

    No nyt on kaikki kokeiltu ja täytyy laittaa koneeseen vääntönokka. Pitää vaihtaa se salaa ettei kaverit huomaa.

    Saa nauraa ihmisen typeryydelle, osaamattomuudelle ja itseluottamukselle. :poff:
     
  10. Mussemaan

    Mussemaan 3rd gear

    Kokeilin joskus 5-6vuotiaana vähän vastaavaa, kaverin ralli-joposta hyppäs ketju takarissalta pois.
    Minä hätiin ja kesken asennuksen viimeistelyn kaveri lähtee polkemaan -ja mulla tietysti etusormi välissä.
    Nakki poikkes keskeltä eka niveltä, jäi kuitenkin roikkumaan kiinni nahanriekaleella.
    ensiapu-täti sai sen tarttumaan uudelleen kiinni -mitä nyt on vähän kierossa ja nivel liikkuu tänä päivänäkin vain n.5 astetta.

    En suosittele, vaikka kitaralla barree-otteet onnistuukin nyt luonnostaan hyvin.
     
  11. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Tossa reilu puolitoista vuotta sitten talvella olin ajelemassa jonnekin ja näin kun joku nuori sälli oli Opelin kanssa keskellä tietä poikittain. Tein uukkarin ja menin kysymään jos voisin jotenkin olla avuksi. Sälli selitti kauheessa krapulassa että autosta oli loppunut bensa, hän oli kävellyt hakemaan lisää ja uudelleen startatessa oli avain katkennut virtalukkoon...

    No eipä siinä mitään, työnnettiin auto sivuun liukkaalta tieltä ja laitoin Opeliskin johdoista käymään ja toivotin hyvää matkaa. Kerroin vielä että kannattaa purkaamolta hakea uusi virtalukko niin pääsee helpoimmalla. Poitsu oli todella iloinen ja tyytyväinen kun auto saatiin käymään ja matka pääsi jatkumaan.

    Siihen sälli jäi sitten kaasuttelemaan ja lämmittelemään ja itse lähdin tyytyväisenä jatkamaan matkaani. Kilometrin päässä välähti tajuntaan, että ei helvetti, sillähän oli rattilukko siinä päällä!

    Salaman nopea uukkari ja takaisin. Kaukaa jo näkyy miten Ooppeli on vielä enemmän poikittain ja vielä enemmän keskellä tietä, nyt tosin moottori käynnissä... Muutamia peruuttelujälkiä penkkaan ja takaisin... :rotfl:

    - "Onko ongelmia vielä?"
    - "#%¤&@£$? tässä on rattilukko päällä..."

    Ei muuta kuin virtalukko irti ja niin pääsi sälli vihdoin matkaan ja pyörätkin kääntyi. Eikä ole muuten jälkeenpäin kyselty eli tais se sen ihan oma auto olla...
     
  12. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    :rotfl: Hahaa, mahtavaa, lisää näitä!! Mä voin kuvitella savuavan imurin... :lol:
     
  13. mke77

    mke77 Gearhead

    aikoinaan kun näppärä olin (joskus vieläkin) tuuppasin opelin paluu linjaan paineilmmaa ja tottakai taysillä kun kerta paine puolen letku oli kuiva?? ...... ja kas kummaa komea suihkulähdehän siitä tuli kun tankissa oli bensmiiniä ja paljon paljon painettta.... ja kuuma pakosarja matkalla??? arvatkaa vaan täriskö kädet hiukan pidellessä sitä purkkia ja letkua ja ilmaletkua ja ja ja ja....
     
  14. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Pärnäsen niksinurkkaa lukiessa meinasin jo kuolla nauruun mut nyt sit vissiin tosiaan niin käy... aijai sattuu...
     
  15. weripuo

    weripuo Gearhead



    joskus 10 vanhana leikittiin kavereitten kanssa sotaa ilmakivääreillä metsässä, sääntöinä oli ettei päähän saa ampua mutta eiköhän se tarkkuus ollut mitä oli... seuraus: kaveri sai reiän korvalehden yläosaan ja pahan mustelman päähän.
    onneksi ei muuta vahinkoa käynyt sillä tuota harrastettiin muutama päivä ennenkuin vanhemmat saivat selville mitä me tehdään aseilla metsässä :soosoo:


    ja joku 5v sitten oltiin nummirockissa mukanamme tuollainen hieno sähkölätkä eiköhän poijaat löytäneet sen vanin kaapeista jossain vaiheessa kun juomaa etsivät ja tekivät pikku jekkuja ihmisille jotka olivat suorittamassa tarpeitaan puiden runkoihin... voitte kuvitella sen huudon ja kirosanojen määrän kun genitaalialueilla on palovammoja sähkölätkästä.
    no kokeilivathan he lopuksi itsekkin miltä se tuntuu eikä kuulemma ottanut eteen muutamaan päivään :poff:
     
  16. moonlight-tuning

    moonlight-tuning 1st gear

    Asuttu aina meren rannassa, no tulee sellanen "joki/puro" mikä laskee mereen ja siitä menee kävelysilta yli, meillähän oli sellanen puinen soutuvene.. Eipä jaksanu meikäläinen tällasena jo sillon tukevahkona poikana kauaa soudella, koitettiin kylän poikien kanssa laittaa siihen vanha 20hv johnsonin peräpärrä, mutta ei se kantanu sitä konetta vaan alkoi tulla vettä sisään, no fiksuina poikina sidottiin se kiinni siihen kävekysiltaan naruilla, sillai että ne narut kantoi veneen takapäätä, kone paikalle ja käymään, narut piti heittää irti kun lähtee liikkeelle, mutta naruissahan ei ollut yhtään löysää kun muuten ne ei olisi kantanut sitä venettä, kahvasta kaasu auki ja vene keuli aivan vitusti ja moottori murtu irti takalaidasta ja uppos siihen, me jätkät koettiin aika paha itsetunto kolaus ja olipa mustelmaa ja naarmuakin ihan riittävästi, no eipä kerrota vanhemmille ne suuttuu kumminkin kun vene on paskana, päästettiin vene ajelehtimaan tai se mitä siitä oli jälellä irti ja konehan uppos jo valmiiksi niin sitten mentiin kotiin ja sanottiin että joku on varastanut sen puukiulun, no kun porukat meni kattomaan niin se saatanan kanootti oli siinä rannassa laiturin vieressä ajelehtinu siihen, narunpätkät roikku takalaidasta ja loppuosat siitä sillasta, ei porukat kauaa ynnännyt..sattu vielä persiillekkin :(
     
  17. JnZm

    JnZm Gearhead

    Pienenenä tehtiin kaverin kanssa silta pienen ojan yli. Hemmetinmoinen vaiva nähtiin jo lopulta onnellisena todettiin että sehän jopa kestää! Ei hajonnut millään! Myöhemmin äkättiin että oltiin tehty pato.

    Kuskin vaihto vauhdissa on tyhmää. Varsinkin ulkokautta. Vaikka vauhtia 20 niin sattui. :D

    "Scooppiturbo" tuli tehtyä joskus Ladaan. Jonkinnäköinen scooppi konepeltiin kiinni ja letku suoraan kaasariin. Hitonmoinen vaiva eikä mitään tehonlisäystä.

    Tehtiin 60-luvun Toyotan katosta (A-pilarit ja pätkö kattoa) Datsun Cherryyn pirun iso takaspoileri. Ruma, iso vähti eikä edes kestänyt.
     
  18. tanari

    tanari 1st gear

    laittaa 400cc diisseli potkulautaan ja asentaa siihen pieni turbo... :lol: onneks on jäänyt vielä rungon teko asteelle. :poff:
     
  19. SRV

    SRV 1st gear

    Serkkupojan kanssa josku löyettii maalta enon ruuti kätkö! Latas itte panoksia tai jotain.. :eek: No kuitenki! Ekana otettiin purkista numero yksi pieni nokare kuokkaan ja ei muutaku tulille.. vähä se pössähti!! No sit ei muutaku lisää. Toisen kerran ku kokeiltii ni otettii eri purkista ja olikin sitte astetta jytympää tavaraa. Tuli laitettua sit vähä reilummin sitä tavaraa! Just porukat sattu tuleen hakee meitä kotio smaan aikaan ku tilanne just ohi! Lopputulos: Kaks very very tummaa pojankoltiaista hämmästyneen näkösenä keskellä tilan pihamaata... :lol:
     
  20. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Juu, noin kymmen-kesäisenä keksi, että ruutiahan se tulitikkujen toisessa päässä on...
    Ampumaradalta kerättyihin piekkarin hylsyihin sitä raaputeltiin, ja sen jälkeen pää umpeen pihtien kanssa puristamalla, ja vielä kaksinkerroin taittaen että varmasti pysyy...

    Sitten vain hylsy kallion päälle ja vasaralla päähän..., kerran meinasi vasara osua omaankin kun oli ruutia vähän runsaammin :soosoo:

    Onneksi isä kuuli poikien touhut, ennen kuin sattui vakavammin...
     

Kerro tästä muillekin!