Kaikkein tyhmimmät ideat.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja GRA-55, 1.8.2006.

  1. Raider

    Raider 1st gear

    Kaveri vesihiihti yhteen aikaan sitkeästi minisuksilla, joihin oli ruuvattu peltiruuveilla kiinni varresta lyhennetyt (nilkkaan asti) kumisaappaat. Eli ne oli äärimmäisen helppo saada jalkaan ja lähtivät (onneksi) myös helposti pois ns. onnettomuustilanteissa. Joita riitti. Vetoveneessä oli 120 hevosvoimainen perämoottori.

    Sukset eivät kantaneet riittävästi, jotta olisi voitu lähteä paikaltaan. Vauhtiin piti päästä surffilaudan päällä makaamalla, jonka jälkeen lennossa suksien päälle.

    Useimmiten nämä ns. sukset tietenkin haukkasivat joko vettä tai ilmaa. Kaveri ilmassa kädet ja jalat X-hyppy-asennossa - siinäpä näky jota en näin 15 vuoden jälkeenkään saa silmistäni. Ja naurattaa joka kerta. :rotfl:


    Toisen kaverin kanssa tehtiin melkein peltomoposta (eli Briggs&Strattonilla varustettu perunapellon möyhennin) trike. Peltomopo itsessään olisi toimittanut samaa virkaa kuin Kuplan moottori joissain nähdyissä trike-virityksissä. Tarkoitus oli ajaa myös maastossa, koska peltomopossahan pitoa riittää hieman pehmemmälläkin pinnalla. Tämä - ehkäpä onneksi - kaatui hitsauslaitteiden puuttumiseen.

    Voi helevettiläinen... :rotfl:
     
  2. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Kokeilin joskun nassikkana rattikelkalla laskettelurinteen korkeimman hyppyrin... Ilmalento oli mahtava mutta alas tultiin nokka edellä ja sitten lennettiin jälleen. Ja sattui.

    Vähän samalla tavalla sitten vähän vanhempana romutin moottorikelkan kun tuli keula edellä alas hypystä ja äijä lensi tuulilasin ja katteiden päälle. Ja taas sattui.
     
  3. Caprice87

    Caprice87 1st gear

    imuroida imurilla ilman pölypussia!! :mad: :mad:
     
  4. sami

    sami Gearhead

    Köysi tuli laitettua talvella vimosen päälle viilatun PV:n perään. Ei muuta ku minisukset jalkaan ja köyden päähän. Sattui. :oops:
     
  5. liippari

    liippari 3rd gear

    Tämäkin on kuulemma tositarina:

    Paikallinen kylähullu huomasi että kas, bootsithan on talvella liukkaat. Noh, köysi auton perään kiinni ja köyden päähän vesihiihtokapula.
    Sopimus kuulemma oli että ajetaan max 60km/h, jos tulee ongelmia niin vedettävä nostaa kätensä.

    Liikkeelle, 40km/h kaikki hyvin, 50km/h kaikki hyvin, 60km/h kaikki hyvin kunnes tien pinta ei enää ollutkaan jäinen/luminen vaan hiekoitettu.
    Vedettävä ei enää voinutkaan nostaa kättä ylös, koska olis varmasti ollut turvallaan.
    Vielä mentiin vähän matkaa ja vihdoin kuski huomasi taustapeilistä että nyt prrk seis! Perässä tulija nimittäin nosti jalkansa ylös, niinkun HÄTÄHÄTÄ! merkiksi. Hetki sit jäähdyteltiin jalkoja penkalla...

    Sama huimalainen hyppäsi 1980 luvulla Pitkävuoren k90 hyppyrimäestä PULKALLA.
    Päätti sitten uusia temppunsa 1990 luvun alkupuolella.
    Soitti kuulemma valmiiks ensiapuun että tulen kohta..... :lol:
    Sattuihan siinä, pulkka lähti alta hypyssä ja persuuksilleen alastulorinteen laitaan josta pilkisteli lankunpäitä. auts.
     
  6. mke77

    mke77 Gearhead

    aikanas tuli kierrettyy "mukuloitten"(ei omien) mukana pohjosessa useasti laskettelemassa! lopulta rupes nyppimn ne sukset ja pitikeksiä jotain kivaa! ni ei mutakun pulkka.... ja kovaa mentiin!! pulkat kun palautettiin(tai ainakin ne mitä oli jäljellä) vuokraamoon, ni ei kun kehumaan ett "hauska toi takarinne pulkalla" , vuokraamon pitäjä jutteli ett sillonkun sitä tehtiin ni paikallinen urakoitsija oli tullu ylhältä asti lumikolalla....ja seisten!!!! siten ett työntöaisa oli etupuolella
     
  7. Lokari

    Lokari 1st gear

    Joskus tuli kokeiltua yleisellä tiellä kaverin mikroauton kulkua, johon oli heitetty 450cc crossipyörän kone. Vauhtia oli pitkälti toista sataa, kun sivutieltä tuli joku mummeli autollansa ja jäi siihen tielle poikittain ihmettelemään, että mikä sieltä tulee... Meinasi mummolta mennä kuulema niskat nurin, kun se oli yrittänyt katsoa että mikä perän ohi mennä vilahti. Itsellä olisi voinut mennä muutakin, kuin niskat jos ei olisi väistö onnistunut... :odroll:
    Oli muutenkin vähän villiä menoa ajaminen sillä vehkeellä öljysorapintaisella tiellä, jossa irto soraa riitti.
     
  8. toivaja

    toivaja Gearhead

    70 luvun alussa ei turussa viellä niin hirveesti hiekotettu ja suola oli tuntematon käsite, joten kadut olivat pääasiassa jäässä.
    Serkkupojan luona käydessä säästettiin bussirahoja jalompiin tarpeisiin.
    Odoteltiin pysäkillä ja kun dösä tuli niin, salaa kuskilta auton taa ja puskurista kiini, hyvin eteni matka kunnes tuli sulana pysynyt viemärin kansi.
    Eipä tarvinnu paljon paikkoja venytellä enää sen jälkeen, onneksi takana ajavat älysivät jättää riittävästi etäisyyttä.
     
  9. rocker79

    rocker79 Gearhead

    Heh, tuota tuli aikoinaan harrastettua myös tuolla Tzadin raitilla. Ja Spåran perässä myös, ku huomattiin että kiskot on talvella myös aika prkleen liukkaita. Eikä tuu kaivonkansia eteen 8)

    Ja vähän myöhemmin sitte talvella pulkalla mopon sekä kesällä moottoriveneen perässä ja stigalla 600:n Indy Polariksen perässä, oli muuten aika huiman tuntusta kun ei ollu kypärässä visiiriä ja vauhtia kuskin mukaan yli 100km/h, ei oikein nähnyt eteensä, saatika että sitä Stigaa ois mitenkään pystyny ohjaamaan siinä vauhdissa. :-? Onneks ei ketään sattunu.
    Niin, ja kyllähän tuos vielä vuonna 2000 kokeiltiin, että vieläkö se Stigan kyyti tuntuu samalta kuin ennen. Ja ei muuta ku pari kelkkaa auton perään . Muuten meni ihan loistavasti, paitsi että sakothan siitä tuli. (Liikenteen vaarantaminen) Poliisit kun oli sitä mieltä että keskellä keskustaa ei tuollaista saisi harrastaa :odroll: Vaikka kelloki oli yli puolenyön eikä liikennettä muita kun me.
     
  10. Mano

    Mano 1st gear

    Naapurin mummo imuroi tuhkat uunista siten että vaihtoi pölypussin tilalle muovipussin :poff:
    Nokea ei saatu seinistä enää millään..... Mummo selvisi räjähdyksestä säikähdyksellä :rotfl:

    Ite tein pentuna puutarhajyrsimestä raktorin siten, että rakensin puusta mäkiauton rungon siihen eteen, jyrsinterien tilalle kun oli kumipyörät. Hyvin veti rankoja mettästä vaikka pyrki keulimaan. Runkona ollu kakkosnelonen meni kuiteskin poikki ja kun se motti kolahti selkärankaan niin korjamatta jäi hieno peli :lol:
     
  11. Chevellecoupe64

    Chevellecoupe64 1st gear

    Idea

    Ex työ kaveri oli imassu normalilla,ei siis vesi imurilla,tukkeeseen menneen vessanpytyn tyhjäksi :lol: Siis paperia ja sitä itteensä, imurilla jossa oli(huom.oli)paperinen pölypussi.
    Oli kuulemma huoltoliikkeen työn vastaanottajan ilmeet olleet muikeat ku kamu vei imurin rempaan.
     
  12. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Maalla asuvat serkkupojat rakensivat 80-luvun alkupuolella Caravan-puutarhajyrsimestä kulkupelin. Hitsasivat kaasulla romuputkista vaneripintaisen pelkistetyn faltbed-kärryn kottikärryn pyörillä, joka liitettiin saranamaisella nivelellä jyrsijän perään. Jyrsiästä lokasuojat ja terät navetan nurkkaan ja tilalle teese itse navat johon muistaakseni jotkut auton 14 tai 15-tuumaiset renkaat.. Ja ei kun sarviin.. Kiihtyvyys hihnan savun ja vinkunan kera ei ollut hirveä, mutta kyllä se jousittamaton hirvitys kulki suoralla neljän-viiden hepan B&S:llä liiankin kovaa.. Kas kun ei ollut jarruja.. :odroll: Mitäs niillä. Lopulta se nivel siinä jyrsijän ja kärryn välissä taisi pettää :-?

    No sitten olikin tuon ajoharjoittelun jälkeen aika siirtyä cruisailemaan läpimädällä kilvettömällä Pösö 404 dieselillä , jossa ei ollut akkua. Käyntiin pihassa piuhoilla ja annettiin naksuttaa ajosuoritteen loppuun.. Piti oppia kytkimen käyttö kunnolla, ettei stumpannut jonnekin huitsun kuuseen..
     
  13. MikkoV

    MikkoV Gearhead

    Tyhmimmät ideat liittyy melkein poikkeuksetta räjähteisiin, kakspyöräisiin tai autoihin tai jonkin moottorittoman kulkuneuvon hinaamiseen kahdella edellisistä, omia:

    -Isot pojat vetää uberhienoja hyppyjä crossipyörillä radalla, kokeilenpa minäkin miten tossumopolla pystyy hyppäämään hiekkakasasta yli, parempi ottaa vauhtia riittävästi.
    -Hinata rullalautaa (istuvaa) mopedilla hiekkatiellä.
    -Hinata luistelijaa mopolla järven jäällä, "varo railoa"
    -Hinata sellasta isoa Frisbeetä jolla lasketaan mäkeä, taaskin mopolla järven jäällä, sitä frisbeetä ei muuten sitten pysty kauheesti ohjaan vielä jos on pitkän köyden päässä, "varo kiveä"
    -Hinata stigaa Autolla

    All time tyhmin ajatus tais olla kuustoista kesäisenä alkaa ottamaan ek:ta katupiikillä hiekkatiellä kaverin autoa vastaan, homma päättyi 140km/h lasissa auton perään ja metsään yms. loppukesä meni sairaalassa ja tuon muistaa vieläkin joka päivä kun katselee damageja:oops:

    Yks tyhmä ajatus oli kans 5v. sitten kun haeskelin muskelijenkkiä ostaa pahempaan kuumeeseen tilapäiseksi lääkkeeksi kutoskoneinen A Manta, nyt 5 vuotta, muutama tuhat työtuntia ja runsas 20000E myöhemmin Mantasta ei ole tullut muskelijenkkiä, kylläkin ihan hieno ja melko nopeakin "euromuskeli". Ja on se muskelijenkkikin sittemmin tullut hankittua joten eipä kai tässä mitään...
     
  14. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Etkä ole älynnyt ottaa niitä videolle, niin oisit jo lähes duudsonmiljonääri :rotfl:
     
  15. DaFox

    DaFox Gearhead

    Sattus tossa joskus että..

    Säkkituolinkin veto merenjäällä alkoi käydä vähän tylsäksi ja nähdyksi..

    Kaveri halus & koitti puhallettavaa ilmapatjaa :D
    Makas mahallaan patjalla ja vetoauto kerkes saada jotain 120-130kmh lasiin kunnes patja+kaveri nappas vähän ilmaa alleen.....
    Pari pomppua noissa vauhdeissa ja patja oli huitsin skutsissa + ilma oli täynnä lumipölyä..

    Lumipöly hälveni ja oltiin ihan et wtf kävi kaverille.
    Kaveri oli jo päässy istualleen maahan, vähän jo naureskeliki ja kehu et ilmat lens pihalle.

    Enempi me kiinnitettiin huomiota siihen et kaverilla ei ollu enää kenkiä jalassa, toinen sukkaki puuttu, pipo/kaulahuivi jossai, takki revenny ja auki, housut nilkoissa ja täys lunta :lol: + pari mustelmaa
     
  16. Kossu44

    Kossu44 Gearhead

    Teini poikana tuli välillä kaverin mopon takaritsillä matkustettua. Siitä oli helppo jäädä pois kyytistä ku pisti jalat maahaan ja otti muutaman juoksu askeleen.
    Kerran tuli koitettua samaa parin oluen jälkeen, homma toimi muuten mut en muistanut niitä juoksu askelia. Siitä seuras uuden nahan tarvetta otsaan ja kämmeniin.

    Sama mopo kaveri keksi et kun mopolla lykättiin fillaria ni voihan kevarilla lykätä mopoa. Unohtu vaan vaihde päälle ja mopos jotain 20 000rpm koneessa, tykkäs kyttyrää.
     
  17. lintta&romu

    lintta&romu Gearhead

    no joo, onhan niitä väläyksiä ollut...

    yks parhaista oli ku sain pari kesää site kirveen korvaani, kun oltiin mökkiä serkuille rakentamassa ja lopettelemassa hommia, heitin kirveen alas kun en enää tarvinnu sitä ja sit hyppäsin ite.. suoraan kirveen varren päälle joten se siitä sitten pyörähti pari kertaa ympäri ja osu korvaan, oli aika mukavaa kun ei ollut mökillä peiliä ja porukka vaan sano että sulla halkes korvanlehti :lol:
    oli lääkärisetä lievästi sanoen yllättyneen näköinen kun kyseli että kuka ja miten se tapahtu, kun selitin että minä itse...
    7 tikkiä...

    yks oli kanssa kun hitsasin tanaria ja oli pellinpalainen jäänyt lämmityslaitteen sisälle ja aattelin nopeasti ottaa sen irti, mutta eikös se sähkö perkele kuitenki ollu mua nopeempi... :rotfl:

    sit tietty vakiot mopon ja auton perässä vetää kaikkea..

    toi on kanssa aika mielenkiintoisen näkönen keksintö kun kasasin kaikista mopoajoilta jääneistä osista yhden pihamopon, koneena pv:n 80cc kaikilla mausteilla, runko suzuki R:stä, kuten myös takavanne, etuhaarukka jostain kawasian crossista :eek: ajo-ominasuudet melko ergonomiset. paska vaan ku jarruja siihen on aika vaikea laittaa kun on sellainen sekasikiö..
     
  18. kmovat

    kmovat 1st gear

    Samanlaisia pateja hylsyistä tehtiin tosin ne oli kait jostain kivääreistä kun oli pitempiä, räjäytys tapahtui pienessä peltisessä purkin kannessa jossa bensaa, hylsy keskelle pystyyn ja bensa tulille, riitti useimmiten lämmitämään riittävästi..

    myös ilmapatjan vetoa veneenperässä kokeiltu, ei nouse pintaan vaan haukkasi "alle" ja sormi jotenkin sopivasti köyden ymparillä
    eli kuori nahat pois, auts, sattui...
     
  19. rokki383

    rokki383 Gearhead

    tää ei o oma idea!!! polaran (71) entinen omistaja soitti joskus ja ehdotti että kun hänellä on tällänen 63 crysy ni miten ois jos vaihdettas keulapellit päikseen,nää ei o ees pahasti mädät ja ku siin polaras on niin jyhkeä se keula,16v pojan naskalikin ymmärsi onneks kieltäytyä.ois ollu kohtuu karskin näkönen sekasikiö :poff:
     
  20. rokki383

    rokki383 Gearhead

    kaverin kohtuu kovapäinen pikkuveli on tullu stigalla 140 kmh pakun perässä,takana tulleen mittarin mukaan,ja heilutti vielä että pienempiä puita,vauhtia lisää,oli huima näky kun mutkassa otti penkasta tukea ja stiga ja kuski lens aika hyvässä kaaressa pellolle,ei käyny mitään mut hauskuus loppu kun joku kansalaispoliisi oli soittanu kytät,ensin että heidän omakotialueellaan ajetaan törkeää ylinopeutta keskellä yötä,ja uudestaan että tällä taparikollisella on pulkka peräsä jossa on panttivanki kyydissä,virkavalta tuli sitte kavein pihaan jossa kukaan ei tienny moisesta rikollisesta toiminnasta mitään,kehtasivat väittää että stigan jälkiä on muka helppo seurata tuoreessa lumessa,todettiin siihen että kaikkea ne sielä poliisikoulussa opettaakin :poff:
     

Kerro tästä muillekin!