Kaikkein tyhmimmät ideat.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja GRA-55, 1.8.2006.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    heh,hauskaks menee...en oo zadiin synnytetty.niimpä tiesin asiat jo ennen.
    savosta... mutta ei pönttövuoren tunnelin kautta. se on ihan muualla.
     
  2. Käkö

    Käkö Gearhead

    Ei ollut naperona viisasta sekään kun irrotettiin eräs talvi '50-luvun alun cevyläisestä konepelti ja kuus kakaraa pellin päälle ja laskettiin mäkeä, eipä tullu kellekkään mieleen miten sitä ohjataan... :rotfl: :rotfl:

    Noh, vasta toisella laskukerralla uskottiin ettei se oo enään hyvä idea... :rotfl: :rotfl:

    Ihmeen vähän saatiin murtumia :eek: :rotfl:
     
  3. KKOSKINEN

    KKOSKINEN Gearhead

    Ite en tietenkään tee tyhmyyksiä, mutta ne muut... Yks latasi ilmakon raaalla viinimarjalla ja ampui isoveljeään teltan läpi selkään. Toiset seilas Kokemäenjoella nurinpäin käännetyllä autonkatolla. Lähes tai täysin uimataidottomina kakaroina. Yks kokeili meneekö rynkyllä läpi peltisen vaatekaapin, siis tuvassa sisällä.
     
  4. Jza

    Jza Double Gearhead

    Joskus pentuna kirjassa luki että vedestä tulee sähkön kanssa vetyä ja happea. Toisesta elekrodista toista ja niin edespäin. Suolaa vielä reilusti sekaan, niin homma nopeutuu. (no suolan kanssa tulee tietysti klooria ja natriumia ja elektrodikin syöpyy siinä samalla).
    No nuori kemisti virittää tietysti tyhjästä saippuapullosta ja letkunpätkästä vedynkehittimen ja tunkee sisään kaksi elektrodia, sekä vettä ja suolaa. Piuhojen päät akkulaturiin ja porina alkaa kuulua.

    Sittenhän sitä vetyä piti testata niin, että sillä tuli tehtyä "leijuvia" saippuakuplia, jotka sytkärin kanssa kivasti poksahtaa... Jännää...

    No muuten men hyvin, mutta sen kerran kun se sytkärin liekki kävi vähän liian lähellä tämän letkun suuta, niin eikös se perkele imaissut liekin sisään ja koko pullo räjähti kappaleiksi, heitellen kaiken sisällön ympärilleen. Hirveä käry ja sitä ruskeaa lientä oli sitten katossa ja tukassa ja sängyllä ja seinässä ja joka stanan paikassa :rotfl:
     
  5. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    :rotfl: :rotfl: :rotfl:



    meil oli kans poikasina aseleikit.. kaverin ajatus juoksi jo silloin melko kovaa.. oli saanut päähänsä, et kun kerran seinän kautta kimmokkeella ammuttu ilmapistoolin luoti ei satu, niin ei voi sattua suoraan kohti ammuttukaan kuin kaksi kertaa kovemmin.. eli ei siis paljoakaan. ja mie jäin tulilinjalle. ja kyllähän se kirpaisee.

    sama kaveri suunnitteli sähkötuolin rakentamista, pohdinnat jäivät vähemmälle sen jälkeen kun rohkeni kysyä isältään josko isän ladasta voisi ottaa sytytysjärjestelmän osia "ihan vaan lainaan".. enkä sit tiedä kenet meinasi tuoliinsa laittaa..
     
  6. Terosu

    Terosu 1st gear

    Oliskohan kellään näin reilun vuoden tauon jälkeen lisättävää? Näitä sai nauraa.

    http://www.tunturi.arkku.net/tolppa/galleria.html

    :rotfl: Nähtäväksi jää saako koppaa kestämään...


    Lapsuusvuosiin kai mahtuu kaikenlaista fiksua, esim. Rauman kanaalissa seilaaminen jonkun helvetin styroksilautan kanssa. Fillarit oli aina jostain syystä paskana ja niitä sai kotona selitellä. Ja kukapa ei olis lapsena ajanu pyörää alas laiturilta, se pyörän jälkikäteen ylöskalastelu on melko vittumaista. Erilaiset ylijyrkät pulkkamäet on tietty tullu koettua, ja rajut hyppyrit, mut mun Stigaan teki isä rosterista sen etusuksen, sitä ei koskaan saatu paskaksi.

    Kesällä Ruisrockissa oli tainnu tulla juomat juotua ja kurkkua kuivas älyttömästi, vesipisteitä ei tahtonu löytyä ja kauhee jano, "Tuol lahdel on tuo meripelastusvene, ne varmaan antaa sulle vettä, ui sinne"... No ei ne antanu vesilasia vaikka urheasti uin tuiskeessa ~100m sinne alukselle pyytämään. Kyydin takas rantaan olisivat tarjonneet.
     
  7. Rytari

    Rytari Gearhead

    ammattikoulussa yks kaveli sahas vakio s1:n (sama kone kun pv suizassa) sylinteristä imuaukon puolelta palan pois, modifioi hieman ja hitsas tunturi tigerin sylinteristä kotoisin olleen läppärungonpaikan siihen jollain korjauspuikolla siihen, vähän pintoja suoraksi, sylinteri hoonaten pyöreäksi ja jotku tigerin teholäpät ja iso kaasari kiinni ja se jopa pelas, kohtuu hyvinkin...



    niin joo, ja täällä lasketaan aina "joulumäkeä" eräällä keskustan kadulla mitä eriskummallisemilla välineillä, parhaita mitä olen nähnyt on auton nokkapeltiin pultattu kuppipenkki sekä 3 hengen sohva jalaksilla varustettuna... tosin sama sohva kulki ennen mäkeen joutumista muutaman kierroksen kylää ympäri erään avo bmw:n perää narulla kytkettynä 3 iloisen matkustajan kera...

    samat sohvasankarit muuten veti eräs juhannus kylällä traileriakin, trailerilla oli sovitettuna puutarhakalusto, sohva ja kaasugrilli, taisi sielä olla jotain kaappia eväillekkin.

    joskus talvella vedettiin suburbanilla kaveria semmosella atrian lihalaatikolla, matkustajakin tykkäs kyydistä aina siihen asti kun subu 40-50 vauhdista poikkesi aukealla pois auratulta tieltä, lymipöllyn laskuduttua hangseta löyty pirusti kiroileva ukko jokka oli takki ja paidat kainaloita myöden ylhäällä ja housutkin lähen puolessa tangossa :)

    kerran mopolla pulkkaa vedettäessä putosin kaarteessa pulkasta ja luisuin istualtaan haarat levällään auraviittaan... ei naurattanut muuten yhtään.

    c-kadetti muuten nousee aika korkealle jos se hinatesssa ajautuu tieltä ja osuu puolen kuution kiveen... no seuraavalla kertaa muistettiin jo avaimetkin antaa kuskille...

    c-kadetilla pystyy ajamaan keskimäärin 400 metriä vielä senkin jälkeen kun etuakseli lyö pienene töyssyyn ajaessa keskimmäisen laakeripukin irti kampiakselilta.

    jos peltoautoon tekee tarpeeksi järeän puskurin sillä saattaa tienreunassa olevaan kiveen osuessa pystyä tekemään auton levyisellä tiellä 180 asteen käännöksen yllättävän lujastakin vauhdista... vauhdin silti juurikaan putoamatta.

    järven jäälle plussakelissä viikoksi jäänyttä (ja jäätynyttä) auto ei muuten kannata yrittää hinata pois ennekuin hakkaa renkaat irti, voipi olla että ketjun perässä ei tule ihan koko mosse kun suburbaniin oli sovitettu piikkiketjut pidon varmistamiseksi.

    ja nevatielle kiinni jäänyttä japanilaislavuria ei muuten kannata vinssata pois toisella vastaavalla siten että sitoo vinssaavan auton puuhun, jossei sitten ole aivan varma siitä että vinssipuskurin 4 kpl m10 kiinnityspultteja riittää lujuudeltaan pitämään vinssin auton keulassa.

    ehkä osa noista menee aika pahasti ot:ksi mutta tuli vain nyt vanhoja muistellessa mieleen...
     
  8. Tumi

    Tumi 3rd gear

    80- luvun lopulla duunikaveri rakenteli 1.9 A Asconaan polttoöljyruiskutuksen. Veti pissapojan pumpulta letkun rasvanippaan, jonka ruuvasi suuttimeksi oikeaan takapyörän kaareen. Laittoi säiliön täyteen löpöä ja kun kiskaisi pissapojan viiksestä, pumppu ruuttasi löpöä renkaalle ja Ascona poltti kumia tai siis löpöä kuivalla asfaltilla. Hillitön burnissavu. Se oli vaan hupaisaa kun siinä oli pyyhinautomatiikka. Ensiks pyyhkimet meni päälle ja sitten oikea rengas suti, vaikka olis kääntynyt vasemmalle.

    Omana tyhmänä ideana laskin pulkalla lumilautahyppyristä yhtään jarruttelematta. Tulin niskalleni alas jäiseen rinteeseen, T7 selkänikama palasiksi ja saikkua 6 viikkoa keskikroppa alumiinihäkillä tuettuna. Meni työtapaturmaksi kun oli työajalla laskettu :rotfl:
     
  9. R.H

    R.H 1st gear

    Aihetta sivuten on pakko laittaa linkki sivuille, jossa on näitä liikkumista helpottavia ideoita. http://www.harvelit.com/
    Muiden härvelit osiosta löytyy mielenkiintoisia tuotoksia.
     
  10. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

  11. miss duster

    miss duster 1st gear

    kylkeen kolaroidusta caddystä tuli oiva kuistin katto.... ei meinaa oo monella... lumet on vähä paskamaisia siivota pois mutta ajovaloilla valaisee puolipihaa mainiosti :D

    sarjassamme vituttaa ideoita oli asentaa farkun takalasille kunnon xenonit eipä perk...ele roiku enää mummot takapuskurissa ku kerran niitä vilauttaa ja jopa kakskertaa kerettii vilauttaa ku tuli poliisit ja vilautti.

    sarjassamme älä kokeile kotona on asentaa ruisku pakoputkeen ja nappi kabiiniin komeet on lieskat ja taas turhat puskurissa roikkujat jättäytyy kunnioitettavan välimatkan päähän... :rotfl:
    Tähän on vielä pakko lisätä elämäni paras jekku asuin pentuna pienellä paikkakunnalla ja siellä oli pieni poliisilaitos jossa oli ovet lukossa ja poliisit sisällä.
    No minä pienenä tyttönä kävin tyhjentämässä jokalukkoon purkin super glueta.... kehheh siellähä muhivat... ja taas kerran tuli selkään mutta naurattaa tänäkipäivänä ne ilmeet :D
     
  12. Smokie

    Smokie 1st gear

    Kuullostaa tutulta...

    [​IMG]

    Tuolla jopa ajettiinkin

    [​IMG]

    111cc raakaa voimaa. Ihan mielenkiintoinen ajettava... Onneks kukaan ei kuollut. Nykyään tuo vehje hoitaa hommiaan sisustuksen merkeissä.

    [​IMG]

    Typeryydessään tuo vehje on ihan vertaansa vailla... Mitähän mä ajattelin? En vissiin oikein mitään.
     
  13. Pepew

    Pepew 1st gear

    Kuin myös datsun 100a:ssa, 13 taisin olla ja kaveri 14.

    Ilmanputsarin kansi pois vaan ja kaasu pohjaan samalla kaveri truuttas aerostarttia kaasariin.
     
  14. speeder

    speeder 1st gear

    kaverin tommonen väkästiin joskus, muistaakseni kasattu palikoista supersportin runko+kone, solikan tankki tomoksen lokarit+helvetin monen muun mopojen hiluja, keula väännettiin harjateräksestä oli mielenkiintonen ajaa töyssyyn tolla vehkeellä kun keula jäi pomppiin hetkeks vielä. viritys puolella testattiin pappiksen 65cc pyttyä ja 600fiiati kaasaria....ei toiminu :poff: harmi vaan et ei oo tosta vehkeestä parempaa kuvaa jäljellä, pikkuveli ois näköjään halunnu ottaa tyypit :rotfl:[​IMG]
     
  15. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Kaikenlaistahan sitä tuli kohellettua, mutta kummasti on helpompi muistaa kavereiden älyvapaat ideat kuin omat, mutta muistinpa sentään yhden. Taisin olla yläasteella kun isä patisti kolaamaan lumet pihasta. Sehän olisi ollut ihan liian yksinkertaista, joten päätin tehdä puusta lumiauran fillarin perään, kyllähän maastopyörä jaksaisi ykkösvaihteella vetää. Ei se vetäminen onnistunut, en nyt muista loppuiko voima vai pito. Sitten käänsin aurauslevyn viistoon, olisihan se kevyempi työntää lumet sivuun kuin haalata niitä edellä. Aura veti tietysti ihan vinoon. Paras versio taisi toimia muuten joten kuten, mutta lunta jäi vielä 5 cm. Toinen käyttöominaisuuksia heikentävä juttu oli se, että kaverin piti olla portilla vahdissa ettei kukaan tuttu koulusta satu kulkemaan ohi, vehje alkoi jo hävettää itseäkin. Päivä meni rassatessa ja välillä tuli hikikin. Samassa ajassa ja vaivalla olisi kolannut lumet kymmenen kertaa. Ja isältä tuli kuittauksia kun ei ne lumet vain katoa, ja lopulta hän kyllästyi ja kolasi itse.
     
  16. BB Custom

    BB Custom 1st gear

    hölmöilyä

    isäukko joskus pentuna kokeili oisko mahdollista jyrkässä mäessä ja kovassa vauhdissa kääntää polkupyörän ohjaussarvet toisin päin. siis kääntää ohjausta 180 ast.

    No ei kuulemma onnistunu, ei edes toisellakaan kerralla :rotfl:

    Heräs kottikärryistä kun naapuri oli poiminu sen tieltä ja toi kotiinpäin
     
  17. miss duster

    miss duster 1st gear

    muahahhaa tänään taas todettiin että oli nainen asialla.... heh posliinimuki ei ole hyvä vasara :rotfl:
    Yritin ihan itse....(myönnän)... hakata taulunaulaa mukilla seinään kun en vasaraa löytäny.... seurauksena mukinpohjassa siisti pieni pyöreä reikä... pihvinuijaan sellaseen puiseen se naula taas jäi jumiin... että tälläisiä hienoja virityksiä....
     
  18. mke77

    mke77 Gearhead

    Re: hölmöilyä

    .........huum paljon helpompi on koko kierros!! tosin hiukan keventäen, ei keulien!!! puoltoistakin onnistuu mut ei kahta... ei millään :x .....

    aikanan hyppyytettiin pyöriä ahkeraan ja useesti etupyörä alta...

    ja sit niitä pituus ennätyksiä.......oma huumori ja yrittäminen loppu siihen kun (sääriluuk kolot muistuttaa vieläkin polkimesta... rautanen tottakai) otettiin pellolta vauhtii ja asfaltti tien ja hiekka tien risteämässä oli hyvä ojasta nouseva loiva "nypy".........ja perkeleesti vauhtia niin paljonkun vaihteita riitti.... ja koko asfaltin yli ja vastapuolen ojan pohjalle puuta päin !! en muuten muista parista seuraavasta minuutista mitään! kaarnaton mänty muistutti taas"viisaudesta monta vuotta jälkeen!

    ......ja ehken hauskinta mitä tuli tehtyä oli peruuttaa mopolla (muovi suitsa) eli vivi lähti hyvin vaihde päällä käymään takaperin :D ja eikun siitä kelaamaan vauhtia!! 80:nen läppis tietty...on muuten hauskatunne kun etupyörä sutii :rotfl:
     
  19. janite2

    janite2 1st gear

    Hmm. Bensapumppu on tankissa... ikävä ropata... bensa haisee ikävästi... Pölynimuri! Sillähän saa noi bensahöyryt imastua kätevästi pihalle ja pumpun vaihdettua nopeasti. Siis imuri pihalle ja jatkoletkua...
    :soosoo:

    Hooverista oli tullu komee lohikäärme. Liekkiä löi kuulemma aika lujasti, ollu komee näky pimeällä pihalla. Tottakai se masiina teki sitte topin, bensahöyryjä siellä putkessa, lekkihän tuli sitte sinne autoon sisälle.
    Kävi pieni humahdus, mitäv...? Ei prkl...
    Senjälkeen ei sitte olekkaan ollu pitkää partaa.

    Auton omistaja vähän ihmetteli kärähtäneitä karvanoppiaan sellä autossa...



    Mikä ihme ääni??? Paas kone käyntiin, mä katon näkyykö mitää... AARGH skrääp rysk kläps klokklokklok... Perk... sammuta!
    (älä ikinä siirrä roikkalamppua auton konehuoneeseen jos moottori on käynnissä) :soosoo:



    Ei sitä imusarjahehkun johtoa mihinkään tarvi irrottaa, mä tästä vaan vähän pilottia, starttaa sää...
    Oli sitte hetken komee humppatukka ja kulmakarvatkin uupui...



    Siis kyllähän MIGillä voi apuvirtaa antaa...



    Tottakai me tehdään oma ilotulitusraketti. Missäs sulla oli niitä 200mm viemäriputkia???
    (ei tarkempaa ohjeistusta, en ota vastuuta, joku pässi kuitenkin kokeilee.)
    Joo. Raketti onnistu, lähti ilmaan ihan niinkuin piti ja oikeaan suuntaankin, mutta...
    Kun se raketti sitte räjähti, valopallo oli ihan järjetön ja pamaus myös.
    -voi p*ska, tästä tulee ihan varmaan sanomista...

    Tunnin kuluttua oli nimismies ovella. Huusi sitte ihan riittävästi.




    Siis makkaraahan voi lämmittää valovirralla ihan kätevästi. Pitää vaan kattoo ettei ainakaan vaiheen johto ota tiskipöytään kiinni. Tai kukaan ole juuri silloin juomassa vettä naapuriaunnossa.
    H*lvetillinen rääkäisy ja sulake kärähti...
    -Jaa-a? ihme juttu, meidänkin kämpästä kärähti sulakkeita? Pitäisköhän sähkömiehelle ilmoittaa....?




    Tyhmää on myös pelata värikuulasotaa keskellä "kaupunkia". Citymarketissakaan tempauksesta ei tykätty.



    Eikä liioin ole järkeä hypätä toisen kerroksen parvekkeelta pihakoivuun. Otti ja katkes. Pipi...



    Hell-Kama Raisu: Puola on tankin alla. Tottakai vesikelillä alkoi pätkimään, kun lokarikin oli ylhäällä. Suojaampa kämmenellä tota puolaa...
    Seuraavaksi saikin keräillä itseänsä pajupusikosta...

    Sama laite:
    Niin p*rkeleellistä vauhtia hyppyriin, komee hyppy, mutta alastulossa katkeskin sitte runko...

    Kevättalvella piti sitte ajella "hankikannoilla". Oli sitte joku pehmeämpi kohta ja takarengas sukelsi. Taas sattui...



    Kotona kun oli "kaikkee jänskää" (maatalo, vanha) niin tuli tehtyä tykki. Sopivaa rautaputkea, päässä oli kierteet ja tulppa, että sai sen putken suljettua. Tulppaan reikä "sytytyslangalle"...
    Sitte broidin vanhat lastenvaunut, poistetaan turhat osat, jäljelle jää vain ns. lavetti...
    Sopiva laakerikuula, mutsilta pihistää tyynyliinaa, verstaasta vaseliinia ja se kaikkein hankalin... Faijan jemmoista piti nyysiä sähkönalleja ja dynyä. Sopiva pätkä dynyä, sähkönalli (johto siitä tulpan reijästä) ja putkensuulta se rasvalappuun kääritty laakerikuula... Tähtäys liiterin senään ja kauempaa laukasu.
    BOOM! Laakerikuula meni liiterin lautaseinästä läpi (kummastakin) ja se "tykki" lensi aika kauas...
    Selkään tuli. Yllättäen...


    Onhan noita. Tossa ny mitä ekana tuli mieleen noita omia tempauksia. Osa tehty penskana, osa aikuisena. Kai mää jotku AD-HD paprut nykyäänkin saisin. Tai sitte vaan tyhmän...
     
  20. Quest

    Quest Gearhead

    Penskana Santasen Klasu toi joululahjaksi Inssi Ex sarjan.
    No vastusmittari kasaan ja mittaamaan eri materiaalien "vastuksia".
    Sitten piuhat pistorasiaan tavoitteena mitata IVO:n vastus.
    Kova pamaus ja karsea savu, kun löysin itseni metrinpäästä helvetinkoneesta.
     

Kerro tästä muillekin!