Kallistuksen vakaajan muokkaus/uudelleen taonta

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Baxter, 9.9.2018.

 1. Baxter

  Baxter 3rd gear

  Vakaajan päät ovat hieman liian pitkät ja ajattelin, että voisiko vakaajan päätä takoa kotikonstein uuteen muotoon? Siihen tarvitsee vain litistää tasainen osa johon porataan kiinnitysreikä koiranluulle. Onko jollain kokemusta toimenpiteestä? Meneekö vakaaja kelvottomaksi, jos sen lämmittää ja takoo alasinta vasten uuteen muotoon? Kyse on kuitenkin vain vakaajan päästä, joka ei varsinaisesti edes osallistu työhön kuin välillisesti. Eli materiaalin sisäisellä muuttumisella ei luulisi olevan vaikutusta? Tai niin noviisi sen itselleen uskottelee, mutta mitä mieltä metalligurut asiasta ovat?
   
 2. pecu_83

  pecu_83 3rd gear

  Me isän kanssa tehtiin juuri tuo kyseinen toimenpide mun C-Kadettiin aikanaan, kun sovitettiin siihen B-Asconan etuvakaaja. Muokkauksen jälkeen päät vedettiin uudestaan punahehkuiseksi ja karkaistiin öljyssä pikaisesti. (en muista tehtiinkö erikseen päästö vai jätettiinkö karkaisu vähän vajaaksi) Vakaaja toimi hyvin, ei vääntynyt eikä katkennut tai murtunut ajossa.
   
 3. Baxter

  Baxter 3rd gear

  Kiitti jätkät. Tiesin täältä saavan apuja asiaan. Hod rodin jutussa homma näytti helpolta, mutta siinäkin ilmeisesti tanko vietiin johonkin lopuksi käsiteltäväksi. Huomioitavaa kuitenkin oli, että tangon päät olivat vain koneistetut eikä taotut. Pitääpä tutkia tarkemmin riittäiskö pelkkä koneistus tankojen päihin. Aika ohkasilla koiranluun pulteilla hekin pelasivat, vaikka tangossa oli paksuutta ja autossa massaa.

  On tietysti karkaisuja ja sitten on karkaisuja. Meijä, joka ei juuri metallurgiasta mitään ymmärrä, ajattelee tietysti, että karkaisu kovettaa tangon ja se katkeaa silloin helpommin. Mutta mä oonkin mä ja totuus voi hyvinkin olla toinen.
   
 4. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Mun mielestä, jos päästät sen aineen reilusti hehkuun, niin se on pilalla. Tai ainakin pehmee. Ja vaatii karkaisun ja päästön, mikä taas vaatii tarkan tiedon aineesta, eikä onnistu vaan pätkään. Mutta jos pitää sen lämmön sellasessa varovaisessa pikkupunastuksessa ja muokkaa siinä, niin saattaa selvitä ihan hienosti.
   
 5. valpas

  valpas Gearhead

  Miksi sitä ei voi vain katkaista, ja tehdä reikää koiranluulle. Koiranluita on monenlaisella kiinnityksellä. jos ei saa reikää aikaseks, niin vaikka tekis pannan, mihin kiinnittää koiranluun.
  Karkaisusta sen verran, että sillä korotetaan vain myötörajaa, eli se palaa suuremmasta muodonmuutoksesta takaisi alkuperäiseen asemaansa, kuten jousi. Karkaisemattomaan tulee vastaavalla muodonmuutoksella (taipumalla ) pysyvä muodon muutos (eli ei palaa taivutuksen jälkeen enää alkuperäiseen asemaan).
   
 6. Selailin tämmöistä englantilaista Avenger projektia- Siinä on hitsaamalla liitetty tumppi ja kiinnike vakaajaan. Taitaa suomalainen katsastusmies saada moisesta paskahalvauksen:

  [​IMG]
   
  Muokattu: 10.9.2018
 7. xarper

  xarper Gearhead

  Tekee hyvin ni kukaan ei tiedä et on hitsattu edes?
   
  KajS tykkää tästä.
 8. rodhot

  rodhot Gearhead

  Itse olen muokannut vakaajanpäitä lämmöllä ja hitsaamalla. Kiertoliike kuitenkin kohdistuu poikittaisosioon ja pitkittäiset varret on vipuvartena.
   
  xarper tykkää tästä.
 9. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  No, kyllä se keskiosan kiertoliike vähän saattaa häiriintyä, jos vipuvarsi on kovin meltona...
   
 10. dbltrbl

  dbltrbl Gearhead

  Katsoin taannoin autotehtaalle menevien vakaimien valmistusta, induktiosysteemillä punahehkuiseksi, muotoon taivutus ja perässä tuli vesisumu joka jäähdytti tangon tummaksi.
   
 11. kalvetinhet

  kalvetinhet Gearhead

  eikö kutaan kiinnosta minkälaiseen käyttöön tässä ollaan vakaajaa tekemässä?
   
 12. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Onko sillä itse vakaajan kannalta mitään merkitystä?
   
 13. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  ei
   
  kalvetinhet tykkää tästä.
 14. atobee

  atobee 3rd gear

 15. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  ei se osaa kirjottaa
   
  kalvetinhet tykkää tästä.
 16. Jopas_jotakin

  Jopas_jotakin 3rd gear

  Koneista siihen ennemmin semmöinen tasainen osa, jos taottu pinta kelpaa, niin koneistus onnistunee rälläkällä.
   

Kerro tästä muillekin!